E
Ewka34
Gość
Nie mam pojecia.. nasila mi sie gdy chodze, a jak leze to nie jest zle.. moze nerki?A trzustka?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie mam pojecia.. nasila mi sie gdy chodze, a jak leze to nie jest zle.. moze nerki?A trzustka?
Jaka ona fajna już☺takie ma bystre spojrzenie. I włoski jakie już ładne ❤❤Mój nowy przyjaciel Grajek
Zobacz załącznik 895851
Mojemu z powiek też schodziła skóra. No oczka niczym nie posmarujesz. Ja przecieram buzię kilka razy dziennie wacikiem w wodzie przegotowanej i oczka też. Samo się złuszczy. A do buzi mam krem emolium i tym smaruje.oprócz oczekDziewczyny młodemu łuszczy się skóra co jest normalne u niemowląt..Ale co mnie martwi to to ze łuszczy się przy oku na górnej i dolnej powiece. Brzuszek i stópki polozna kazała smarować kremem lipobasa i teraz skóra już wygląda super. Co mogę stosować na buźke okolice oczu?
Ja nie miałam problemów. Urodziłam przed 3 w nocy a tego samego dnia pod wieczór było wc. Ale ja od razu jadlam dużo bo miałam apetyt straszny i dużo piłam to szybko ruszyło.Kobietki co prawda ja raczej wrześniowa mamuska jestem ale z tym pytaniem muszę jednak do Was się odezwać, jako grupy większej liczebnie a tym samym bardziej "doświadczonej".
Jak to było u Was z wypróżnieniem po porodzie. Po jakim czasie udało się wam odwiedzić toaletę. U mnie mija 4 doba od porodu i nic, wczoraj wziełam nawet czopka glicerynowego i cisza.Co prawda mocno mnie fizjologiczna przeczysciło przy porodzie ale jednak to już 4 dzień i czopek nic nie zdziałał. Boję się co będzie później:/
No sama słodycz. Ah nie mogę się napatrzeć na tę jej bujną czuprynkę ☺
Ja urodziłam syna 10 dni wcześniej, córkę tydzień i obojgu skóra schodziła. ☺ Mały wczoraj skończył miesiąc i do tej pory na stopkach się łuszczy skóra. Na nadgarstkach już prawie ok. Brzuszek też już ładny.cześć dziewczyny odkąd mały się urodził, ja nie mam czasu żeby cokolwiek tu napisać nieraz podczytuje, i na tym się kończy uczymy się siebie nawzajem, mały rośnie, niestety miewa kolki..nieraz siedzę z nim w nocy,bo nie chce spać,kręci się, jest niespokojny, płacze;/ wczoraj kupiłam kropelki Delicol i daje mu do mleka mam nadzieję,że pomogą fajnie, że pogoda jest ładna, to jeszcze korzystamy i spacerujemy @Fiorna mojemu Franiowi też łuszczy się skóra, i kąpię go w emolium,i smaruję balsamem z emolium na zmianę z oliwką w żelu wyczytałam, że często dzieciom urodzonym po terminie właśnie łuszczy się skóra..
Maja dziś 6tygodni i też gdzieniegdzie jeszcze jej naskórek się złuszczaJa urodziłam syna 10 dni wcześniej, córkę tydzień i obojgu skóra schodziła. [emoji5] Mały wczoraj skończył miesiąc i do tej pory na stopkach się łuszczy skóra. Na nadgarstkach już prawie ok. Brzuszek też już ładny.
Też mam podobny leżaczek bujaczek i też się zastanawiam kiedy kłaść małego. Jeden raz go położyłam jak płakał okropnie a ja musiałam iść do łazienki.No sama słodycz. Ah nie mogę się napatrzeć na tę jej bujną czuprynkę [emoji5]
Od kiedy kładziesz ją na leżaczku? Bo ja też mam podobny i on nie ma pozycji całkiem na płasko i zastanawiam się kiedy małego w niego położyć.
Tak się.meczy biedny z kółkami ?Kasiu, ale na delicolu jest napisane, że jest na kolkę niemowlęcą[emoji16]To bym jej nie dawała. Od czasu do czasu możesz dać espumisan. Ja podaję sab simplex, bo już wszystkie inne środki i pomysły nam się skończyły[emoji5]
A nerka ? Ale Chyba niżej jest ..Dziewczyny znowu boli mnie po lewej stronie.. mialam kiedys ten bol i kolonoskopia nic nie wskazala.. myslalam ze spokoj bedzie.. ech.. tenbol jest jakby pod żebrami ,niby zoladek niby jelita niby kurde nie wiem co.. :/ jakby z tylu ,ale promieniuje z przodu.. nie wiem.. :/ wtedy,te kilka lat temu to az mdlalam z tego bolu teraz nie jest tak zle ale w tym samym miejscu :/ moze musze uwazac na to co jem bo w ciazy jadlam glownie owoce i warzywa, a teraz pochlaniam wszystko.. i slodkie tez i tluste itd..