Delicol to Laktaza. To nie jest na kolki tylko na nietolerancje laktozy podaję Majce. Z tym że przeszłam na kolzym. 2razy tańszy. 2 razy wydajniejszy. I ma dwa rodzaje Laktazy : kwaśna i neutralna. Delicol ma tylko neutralnacześć dziewczyny odkąd mały się urodził, ja nie mam czasu żeby cokolwiek tu napisać nieraz podczytuje, i na tym się kończy uczymy się siebie nawzajem, mały rośnie, niestety miewa kolki..nieraz siedzę z nim w nocy,bo nie chce spać,kręci się, jest niespokojny, płacze;/ wczoraj kupiłam kropelki Delicol i daje mu do mleka mam nadzieję,że pomogą fajnie, że pogoda jest ładna, to jeszcze korzystamy i spacerujemy @Fiorna mojemu Franiowi też łuszczy się skóra, i kąpię go w emolium,i smaruję balsamem z emolium na zmianę z oliwką w żelu wyczytałam, że często dzieciom urodzonym po terminie właśnie łuszczy się skóra..
reklama
G
gosc12
Gość
Mi dali na drugi dzień lactulose i samo poszło też się bałam , np. zaparcia. Ale dostałam biegunki więc gładkoKobietki co prawda ja raczej wrześniowa mamuska jestem ale z tym pytaniem muszę jednak do Was się odezwać, jako grupy większej liczebnie a tym samym bardziej "doświadczonej".
Jak to było u Was z wypróżnieniem po porodzie. Po jakim czasie udało się wam odwiedzić toaletę. U mnie mija 4 doba od porodu i nic, wczoraj wziełam nawet czopka glicerynowego i cisza.Co prawda mocno mnie fizjologiczna przeczysciło przy porodzie ale jednak to już 4 dzień i czopek nic nie zdziałał. Boję się co będzie później:/
G
gosc12
Gość
Nie ma kolek, czasem płacze przy gazach ale tak to jest wporzadkuNie wiem czy lepszy... Ale mocniejszy na pewno. Dawkuje tak jak jest w ulotce. 10 kropli przed każdym karmieniem.
A twoja Śpią Alicja ma też kolki?
G
gosc12
Gość
Wykąpałam w tym Alicję. Co prawda musiałam dolać dużo wody , bo duży garnek zaparzylam ale wrzątek był , mała aż się zanosila z głodu wiec nie można było czekać aż wystygnie. Nie było żadnych fafolowDzieki wole ziola stosowac niz chemie chyba ze juz jest mus.. teraz juz sie o ziolach zapomina ,a szkoda ,bo sa naprawde pomocne
G
gosc12
Gość
E
Ewka34
Gość
Duzo czytam na ten temat i moja mama tez miala jakas wiedze od babci np.. kiedys babcia moja robila zupe z popularnej na ogrodkach i łąkach lebiody,mama mowila ze smakuje jak kalarepa,ale musi byc mloda ta lebioda..Ja tez staram sie jak najmniej chemii stosowac ale na ziolach sie nie znam
E
Ewka34
Gość
To dobrze za jakis czas powtorz kąpanie nie uzywalas zadnych zeli do mycia prawda?Wykąpałam w tym Alicję. Co prawda musiałam dolać dużo wody , bo duży garnek zaparzylam ale wrzątek był , mała aż się zanosila z głodu wiec nie można było czekać aż wystygnie. Nie było żadnych fafolow
Anulaa88
Fanka BB :)
Kasiu, ale na delicolu jest napisane, że jest na kolkę niemowlęcą[emoji16]Delicol to Laktaza. To nie jest na kolki tylko na nietolerancje laktozy podaję Majce. Z tym że przeszłam na kolzym. 2razy tańszy. 2 razy wydajniejszy. I ma dwa rodzaje Laktazy : kwaśna i neutralna. Delicol ma tylko neutralna
To bym jej nie dawała. Od czasu do czasu możesz dać espumisan. Ja podaję sab simplex, bo już wszystkie inne środki i pomysły nam się skończyły[emoji5]Nie ma kolek, czasem płacze przy gazach ale tak to jest wporzadku
G
gosc12
Gość
Nie. A miałam ? Jak już ją wycierałam to sobie przypomniałam , że jej nie umyłam niczym. Ale to chyba w sumie dobrze ?To dobrze za jakis czas powtorz kąpanie nie uzywalas zadnych zeli do mycia prawda?
reklama
G
gosc12
Gość
Daje 2-3 razy dziennie x15 kropelek EspumisanuKasiu, ale na delicolu jest napisane, że jest na kolkę niemowlęcą[emoji16]To bym jej nie dawała. Od czasu do czasu możesz dać espumisan. Ja podaję sab simplex, bo już wszystkie inne środki i pomysły nam się skończyły[emoji5]