reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

cześć dziewczyny ;) odkąd mały się urodził, ja nie mam czasu żeby cokolwiek tu napisać ;) nieraz podczytuje, i na tym się kończy :D uczymy się siebie nawzajem, mały rośnie, niestety miewa kolki..nieraz siedzę z nim w nocy,bo nie chce spać,kręci się, jest niespokojny, płacze;/ wczoraj kupiłam kropelki Delicol i daje mu do mleka:) mam nadzieję,że pomogą :) fajnie, że pogoda jest ładna, to jeszcze korzystamy i spacerujemy ;) @Fiorna mojemu Franiowi też łuszczy się skóra, i kąpię go w emolium,i smaruję balsamem z emolium na zmianę z oliwką w żelu ;) wyczytałam, że często dzieciom urodzonym po terminie właśnie łuszczy się skóra..
Delicol to Laktaza. To nie jest na kolki tylko na nietolerancje laktozy :) podaję Majce. Z tym że przeszłam na kolzym. 2razy tańszy. 2 razy wydajniejszy. I ma dwa rodzaje Laktazy : kwaśna i neutralna. Delicol ma tylko neutralna

reklama
Kobietki co prawda ja raczej wrześniowa mamuska jestem ale z tym pytaniem muszę jednak do Was się odezwać, jako grupy większej liczebnie a tym samym bardziej "doświadczonej".
Jak to było u Was z wypróżnieniem po porodzie. Po jakim czasie udało się wam odwiedzić toaletę. U mnie mija 4 doba od porodu i nic, wczoraj wziełam nawet czopka glicerynowego i cisza.Co prawda mocno mnie fizjologiczna przeczysciło przy porodzie ale jednak to już 4 dzień i czopek nic nie zdziałał. Boję się co będzie później:/
Mi dali na drugi dzień lactulose i samo poszło :) też się bałam , np. zaparcia. Ale dostałam biegunki więc gładko ;)

Dzieki ;) wole ziola stosowac niz chemie ;) chyba ze juz jest mus.. ;) teraz juz sie o ziolach zapomina ,a szkoda ,bo sa naprawde pomocne ;)
Wykąpałam w tym Alicję. Co prawda musiałam dolać dużo wody , bo duży garnek zaparzylam ale wrzątek był , mała aż się zanosila z głodu wiec nie można było czekać aż wystygnie. Nie było żadnych fafolow :)

Delicol to Laktaza. To nie jest na kolki tylko na nietolerancje laktozy :) podaję Majce. Z tym że przeszłam na kolzym. 2razy tańszy. 2 razy wydajniejszy. I ma dwa rodzaje Laktazy : kwaśna i neutralna. Delicol ma tylko neutralna
Kasiu, ale na delicolu jest napisane, że jest na kolkę niemowlęcą[emoji16]
Nie ma kolek, czasem płacze przy gazach ale tak to jest wporzadku
To bym jej nie dawała. Od czasu do czasu możesz dać espumisan. Ja podaję sab simplex, bo już wszystkie inne środki i pomysły nam się skończyły[emoji5]

reklama
Do góry