E
Ewka34
Gość
Tak, to dobrze ze nic nie uzylas :*Nie. A miałam ? Jak już ją wycierałam to sobie przypomniałam , że jej nie umyłam niczym. Ale to chyba w sumie dobrze ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak, to dobrze ze nic nie uzylas :*Nie. A miałam ? Jak już ją wycierałam to sobie przypomniałam , że jej nie umyłam niczym. Ale to chyba w sumie dobrze ?
Kobietki co prawda ja raczej wrześniowa mamuska jestem ale z tym pytaniem muszę jednak do Was się odezwać, jako grupy większej liczebnie a tym samym bardziej "doświadczonej".
Jak to było u Was z wypróżnieniem po porodzie. Po jakim czasie udało się wam odwiedzić toaletę. U mnie mija 4 doba od porodu i nic, wczoraj wziełam nawet czopka glicerynowego i cisza.Co prawda mocno mnie fizjologiczna przeczysciło przy porodzie ale jednak to już 4 dzień i czopek nic nie zdziałał. Boję się co będzie później:/
Tak jest napisane bo teraz koncerny farmaceutyczne i wielu lekarzy każdy ból brzucha niemowlęcia nazywa kolkami.Kasiu, ale na delicolu jest napisane, że jest na kolkę niemowlęcą[emoji16]To bym jej nie dawała. Od czasu do czasu możesz dać espumisan. Ja podaję sab simplex, bo już wszystkie inne środki i pomysły nam się skończyły[emoji5]
Ja chyba na 3 dobe po porodzie.. zjadlam wtedy jogurt cieply truskawkowy i mnie przeczyscilo ledwo zdarzylam [emoji23]Kobietki co prawda ja raczej wrześniowa mamuska jestem ale z tym pytaniem muszę jednak do Was się odezwać, jako grupy większej liczebnie a tym samym bardziej "doświadczonej".
Jak to było u Was z wypróżnieniem po porodzie. Po jakim czasie udało się wam odwiedzić toaletę. U mnie mija 4 doba od porodu i nic, wczoraj wziełam nawet czopka glicerynowego i cisza.Co prawda mocno mnie fizjologiczna przeczysciło przy porodzie ale jednak to już 4 dzień i czopek nic nie zdziałał. Boję się co będzie później:/
Daje 2-3 razy dziennie x15 kropelek Espumisanu
Dopiero na 3 dobę po porodzie i szpitalnej kolacji mi się udało ale było boleśnie. Co prawda mam małe nacięcie i 1 szew ale niestety tam bliżej tyłu. Do tej pory już prawie 2 tyg po porodzie idę na grubszą sprawę raz na 3 dni ze łzami w oczach. Dalej krwawię i się oczyszczam. Czuję dyskomfort i staram się nie siadać na twarde. Wydaje mi się że trochę to siedzi w mojej psychice bo dalej pamiętam ból porodowy i te 6h na oxy. Położna na wizycie mówiła że tam na dole wszystko dobrze wygląda. Często z toalety korzystam nie siadając na deskę tylko na przykucnięcie.
Dziewczyny znowu boli mnie po lewej stronie.. mialam kiedys ten bol i kolonoskopia nic nie wskazala.. myslalam ze spokoj bedzie.. ech.. tenbol jest jakby pod żebrami ,niby zoladek niby jelita niby kurde nie wiem co.. :/ jakby z tylu ,ale promieniuje z przodu.. nie wiem.. :/ wtedy,te kilka lat temu to az mdlalam z tego bolu teraz nie jest tak zle ale w tym samym miejscu :/ moze musze uwazac na to co jem bo w ciazy jadlam glownie owoce i warzywa, a teraz pochlaniam wszystko.. i slodkie tez i tluste itd..
Ja po pierwszym porodzie po 6,dniach. Po drugim porodzie w..2 dni. Może zjedz trochę suszonych śliwek lub coś co zawiera błonnik, razowe pieczywo.Kobietki co prawda ja raczej wrześniowa mamuska jestem ale z tym pytaniem muszę jednak do Was się odezwać, jako grupy większej liczebnie a tym samym bardziej "doświadczonej".