reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Kobietki co prawda ja raczej wrześniowa mamuska jestem ale z tym pytaniem muszę jednak do Was się odezwać, jako grupy większej liczebnie a tym samym bardziej "doświadczonej".
Jak to było u Was z wypróżnieniem po porodzie. Po jakim czasie udało się wam odwiedzić toaletę. U mnie mija 4 doba od porodu i nic, wczoraj wziełam nawet czopka glicerynowego i cisza.Co prawda mocno mnie fizjologiczna przeczysciło przy porodzie ale jednak to już 4 dzień i czopek nic nie zdziałał. Boję się co będzie później:/

Ja chyba następnego dnia z tego co pamiętam.

Kasiu, ale na delicolu jest napisane, że jest na kolkę niemowlęcą[emoji16]To bym jej nie dawała. Od czasu do czasu możesz dać espumisan. Ja podaję sab simplex, bo już wszystkie inne środki i pomysły nam się skończyły[emoji5]
Tak jest napisane bo teraz koncerny farmaceutyczne i wielu lekarzy każdy ból brzucha niemowlęcia nazywa kolkami.
A ból brzucha przez laktoze to już jest nietolerancja.. A nie kolka. I przez laktaze brzuch boli po każdym jedzeniu albo non stop (tak samo jak po bmk), a kolka jest zazwyczaj o tej samej porze dnia codziennie. Ból brzucha przez gazy to też nie kolki. Tylko po prostu problem z gazami. I na jedni i na drugie jest lekarstwo. A kolka to coś czego przyczyny nie znamy i nie ma tak na prawdę na to żadnego leku tylko trzeba to dziadostwo przetrzymać :(

Kobietki co prawda ja raczej wrześniowa mamuska jestem ale z tym pytaniem muszę jednak do Was się odezwać, jako grupy większej liczebnie a tym samym bardziej "doświadczonej".
Jak to było u Was z wypróżnieniem po porodzie. Po jakim czasie udało się wam odwiedzić toaletę. U mnie mija 4 doba od porodu i nic, wczoraj wziełam nawet czopka glicerynowego i cisza.Co prawda mocno mnie fizjologiczna przeczysciło przy porodzie ale jednak to już 4 dzień i czopek nic nie zdziałał. Boję się co będzie później:/
Ja chyba na 3 dobe po porodzie.. zjadlam wtedy jogurt cieply truskawkowy i mnie przeczyscilo ;) ledwo zdarzylam [emoji23]

Dziewczyny znowu boli mnie po lewej stronie.. mialam kiedys ten bol i kolonoskopia nic nie wskazala.. myslalam ze spokoj bedzie.. ech.. tenbol jest jakby pod żebrami ,niby zoladek niby jelita niby kurde nie wiem co.. :/ jakby z tylu ,ale promieniuje z przodu.. nie wiem.. :/ wtedy,te kilka lat temu to az mdlalam z tego bolu teraz nie jest tak zle ale w tym samym miejscu :/ moze musze uwazac na to co jem bo w ciazy jadlam glownie owoce i warzywa, a teraz pochlaniam wszystko.. i slodkie tez i tluste itd..

Dopiero na 3 dobę po porodzie i szpitalnej kolacji mi się udało ale było boleśnie. Co prawda mam małe nacięcie i 1 szew ale niestety tam bliżej tyłu. Do tej pory już prawie 2 tyg po porodzie idę na grubszą sprawę raz na 3 dni ze łzami w oczach. Dalej krwawię i się oczyszczam. Czuję dyskomfort i staram się nie siadać na twarde. Wydaje mi się że trochę to siedzi w mojej psychice bo dalej pamiętam ból porodowy i te 6h na oxy. Położna na wizycie mówiła że tam na dole wszystko dobrze wygląda. Często z toalety korzystam nie siadając na deskę tylko na przykucnięcie.

Też tak sie załatwiałam i to bardzo długo. Teraz siadam bokiem bo rana nie chce się zasklepić. Miałam 4szwy a cięcie u każdego jest w stronę posladka chyba ;) ja już się zastanawiam czy nie zrezygnować z siadania bo wtedy ta rana pęka. Wcześniej siadałam na kolku do pływania ale też mi się napinalo wszystko. Najlepiej było na pół leżąco bokiem :)
A do WC też ze strachem chodziłam. Do teraz chodzę w sumie także spokojnie nie jesteś sama :)

Dziewczyny znowu boli mnie po lewej stronie.. mialam kiedys ten bol i kolonoskopia nic nie wskazala.. myslalam ze spokoj bedzie.. ech.. tenbol jest jakby pod żebrami ,niby zoladek niby jelita niby kurde nie wiem co.. :/ jakby z tylu ,ale promieniuje z przodu.. nie wiem.. :/ wtedy,te kilka lat temu to az mdlalam z tego bolu teraz nie jest tak zle ale w tym samym miejscu :/ moze musze uwazac na to co jem bo w ciazy jadlam glownie owoce i warzywa, a teraz pochlaniam wszystko.. i slodkie tez i tluste itd..

A trzustka?

reklama
Ja po pierwszym porodzie po 6,dniach. Po drugim porodzie w..2 dni. Może zjedz trochę suszonych śliwek lub coś co zawiera błonnik, razowe pieczywo.

Do góry