reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Kobietki co prawda ja raczej wrześniowa mamuska jestem ale z tym pytaniem muszę jednak do Was się odezwać, jako grupy większej liczebnie a tym samym bardziej "doświadczonej".
Jak to było u Was z wypróżnieniem po porodzie. Po jakim czasie udało się wam odwiedzić toaletę. U mnie mija 4 doba od porodu i nic, wczoraj wziełam nawet czopka glicerynowego i cisza.Co prawda mocno mnie fizjologiczna przeczysciło przy porodzie ale jednak to już 4 dzień i czopek nic nie zdziałał. Boję się co będzie później:/

Ja chyba następnego dnia z tego co pamiętam.

Kasiu, ale na delicolu jest napisane, że jest na kolkę niemowlęcą[emoji16]To bym jej nie dawała. Od czasu do czasu możesz dać espumisan. Ja podaję sab simplex, bo już wszystkie inne środki i pomysły nam się skończyły[emoji5]
Tak jest napisane bo teraz koncerny farmaceutyczne i wielu lekarzy każdy ból brzucha niemowlęcia nazywa kolkami.
A ból brzucha przez laktoze to już jest nietolerancja.. A nie kolka. I przez laktaze brzuch boli po każdym jedzeniu albo non stop (tak samo jak po bmk), a kolka jest zazwyczaj o tej samej porze dnia codziennie. Ból brzucha przez gazy to też nie kolki. Tylko po prostu problem z gazami. I na jedni i na drugie jest lekarstwo. A kolka to coś czego przyczyny nie znamy i nie ma tak na prawdę na to żadnego leku tylko trzeba to dziadostwo przetrzymać :(

Kobietki co prawda ja raczej wrześniowa mamuska jestem ale z tym pytaniem muszę jednak do Was się odezwać, jako grupy większej liczebnie a tym samym bardziej "doświadczonej".
Jak to było u Was z wypróżnieniem po porodzie. Po jakim czasie udało się wam odwiedzić toaletę. U mnie mija 4 doba od porodu i nic, wczoraj wziełam nawet czopka glicerynowego i cisza.Co prawda mocno mnie fizjologiczna przeczysciło przy porodzie ale jednak to już 4 dzień i czopek nic nie zdziałał. Boję się co będzie później:/
Ja chyba na 3 dobe po porodzie.. zjadlam wtedy jogurt cieply truskawkowy i mnie przeczyscilo ;) ledwo zdarzylam [emoji23]

Dziewczyny znowu boli mnie po lewej stronie.. mialam kiedys ten bol i kolonoskopia nic nie wskazala.. myslalam ze spokoj bedzie.. ech.. tenbol jest jakby pod żebrami ,niby zoladek niby jelita niby kurde nie wiem co.. :/ jakby z tylu ,ale promieniuje z przodu.. nie wiem.. :/ wtedy,te kilka lat temu to az mdlalam z tego bolu teraz nie jest tak zle ale w tym samym miejscu :/ moze musze uwazac na to co jem bo w ciazy jadlam glownie owoce i warzywa, a teraz pochlaniam wszystko.. i slodkie tez i tluste itd..

Dopiero na 3 dobę po porodzie i szpitalnej kolacji mi się udało ale było boleśnie. Co prawda mam małe nacięcie i 1 szew ale niestety tam bliżej tyłu. Do tej pory już prawie 2 tyg po porodzie idę na grubszą sprawę raz na 3 dni ze łzami w oczach. Dalej krwawię i się oczyszczam. Czuję dyskomfort i staram się nie siadać na twarde. Wydaje mi się że trochę to siedzi w mojej psychice bo dalej pamiętam ból porodowy i te 6h na oxy. Położna na wizycie mówiła że tam na dole wszystko dobrze wygląda. Często z toalety korzystam nie siadając na deskę tylko na przykucnięcie.

Też tak sie załatwiałam i to bardzo długo. Teraz siadam bokiem bo rana nie chce się zasklepić. Miałam 4szwy a cięcie u każdego jest w stronę posladka chyba ;) ja już się zastanawiam czy nie zrezygnować z siadania bo wtedy ta rana pęka. Wcześniej siadałam na kolku do pływania ale też mi się napinalo wszystko. Najlepiej było na pół leżąco bokiem :)
A do WC też ze strachem chodziłam. Do teraz chodzę w sumie także spokojnie nie jesteś sama :)

Dziewczyny znowu boli mnie po lewej stronie.. mialam kiedys ten bol i kolonoskopia nic nie wskazala.. myslalam ze spokoj bedzie.. ech.. tenbol jest jakby pod żebrami ,niby zoladek niby jelita niby kurde nie wiem co.. :/ jakby z tylu ,ale promieniuje z przodu.. nie wiem.. :/ wtedy,te kilka lat temu to az mdlalam z tego bolu teraz nie jest tak zle ale w tym samym miejscu :/ moze musze uwazac na to co jem bo w ciazy jadlam glownie owoce i warzywa, a teraz pochlaniam wszystko.. i slodkie tez i tluste itd..

A trzustka?

reklama
Ja po pierwszym porodzie po 6,dniach. Po drugim porodzie w..2 dni. Może zjedz trochę suszonych śliwek lub coś co zawiera błonnik, razowe pieczywo.

Do góry