reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@KatiNails tez zauważyłam że tu u mojej młodej tez chyba nie chodzi ze jest marudna około tej 20 tylko ma jakieś wzdęcia bo pręży się a potem pruta. Przez sen nawet się wywija o mleka nie chce pić. Ale jedyny plus ze tak naprawdę łagodnie przechodzi te kolki nie jak u syna.

reklama
@KatiNails tez zauważyłam że tu u mojej młodej tez chyba nie chodzi ze jest marudna około tej 20 tylko ma jakieś wzdęcia bo pręży się a potem pruta. Przez sen nawet się wywija o mleka nie chce pić. Ale jedyny plus ze tak naprawdę łagodnie przechodzi te kolki nie jak u syna.
No i w aptece mówili że espumisan można dawać po miesiącu i tylko grzanie pieluch mi zostało

No i w aptece mówili że espumisan można dawać po miesiącu i tylko grzanie pieluch mi zostało

Apteka apteka, położna i lekarz nic takiego mi nie mówili i przynajmniej dziecko się nie meczy jak dostaje 3 x dziennie po te 15 kropelek doustnie i ten espumisan co ja mam to dla noworodków i od 1 dnia życia. Grzanie pieluch dobre na chwile na ukojenie bólu, najlepiej chyba jednak działać od wewnątrz ;) no i te czopki tez polecam. Moja miała może z 3 razy kolkę odkąd się urodziła i makabra, tak mi dziecko płakało i się męczyło, prężyło ze bez wahania użyłam za każdym razem czopka, ponosiłam w pozycji do odbijania po 20 min i po bólu :)

Ewka34 co to za ziele? Ty to zawsze cos wymyslisz :D
Ziolo ostrożenia inaczej zwane czarcie żebro ;) ma duzo zastosowan moja mloda po wykapaniu spala 4 godz /2godz/4.5godz ;) takze w nocy karmilam raz i nad ranem, pozniej po ok 10 ;) podam ci link Link do: Ta roslina zapewni Ci oczyszczenie z toksyn jakiego potrzebujesz to ziolo stosowaly nasze babcie na "zle uroki" ja je stosuje co jakis czas gdy np boli mnie glowa i mam w szafce ziolo i chce mi sie je robic ;) dziwne ze miesieczniak mial tyle tych farfocli.. :/

Czy wasze dzieci też tak nienawidzą zmiany pampersa? Nasz od kilku dni to się tak drze jakby go ze skóry obdzierali [emoji16]
Mój się drze wtedy jak się obudzi po np 3 godz i jest głodny a ja mu pieluchę najpierw zmieniam. A tak to spokojny jest. Nieraz na spiku mu zmienię i się nie wybudzi.
A może źle go trzymasz za nóżki? Albo ziębi go przewijak? Albo ma pupę odparzoną? Albo po prostu ten typ tak ma że nie lubi i już☺

Mój się drze wtedy jak się obudzi po np 3 godz i jest głodny a ja mu pieluchę najpierw zmieniam. A tak to spokojny jest. Nieraz na spiku mu zmienię i się nie wybudzi.
A może źle go trzymasz za nóżki? Albo ziębi go przewijak? Albo ma pupę odparzoną? Albo po prostu ten typ tak ma że nie lubi i już[emoji5]
Mój wcześnueh też był spokojny i płakał tylko jak był głodny. A wczoraj dawał czadu nawet jak był najedzony [emoji16]
Darł się jak przebieram go i ja i mąż i moja mama, więc nie sądze żebyśmy wszyscy źle trzymali, pupa była odparzona ale już ją wyleczyliśmy. Jedyne co to też pomyślałam że przewijak go ziębi i od wczoraj mam położony podkład :) Ale bardziej wydaje mi się, że nauczył się głośno płakać i takie miał ostatnie dni, bo dzisiaj jest na razie spokój :)

reklama
Aaa a i dziewczyny musze Wam podziękować za rady jeśli chodzi o kapanie młodej. Rady z cieplejsza woda ( bo ja przecież uwielbiam gorąca wodę i chyba ma to po mnie [emoji23]) i z pielucha tetrowa zdały rezultat. Mała zadowolona we wodzie [emoji4] i kupiłam emulsje od razu z natluszczaniem aby nie męczyć jej z oliwkowaniem... dziękuję [emoji11]

Do góry