reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@KatiNails tez zauważyłam że tu u mojej młodej tez chyba nie chodzi ze jest marudna około tej 20 tylko ma jakieś wzdęcia bo pręży się a potem pruta. Przez sen nawet się wywija o mleka nie chce pić. Ale jedyny plus ze tak naprawdę łagodnie przechodzi te kolki nie jak u syna.

reklama
@KatiNails tez zauważyłam że tu u mojej młodej tez chyba nie chodzi ze jest marudna około tej 20 tylko ma jakieś wzdęcia bo pręży się a potem pruta. Przez sen nawet się wywija o mleka nie chce pić. Ale jedyny plus ze tak naprawdę łagodnie przechodzi te kolki nie jak u syna.
No i w aptece mówili że espumisan można dawać po miesiącu i tylko grzanie pieluch mi zostało

No i w aptece mówili że espumisan można dawać po miesiącu i tylko grzanie pieluch mi zostało

Apteka apteka, położna i lekarz nic takiego mi nie mówili i przynajmniej dziecko się nie meczy jak dostaje 3 x dziennie po te 15 kropelek doustnie i ten espumisan co ja mam to dla noworodków i od 1 dnia życia. Grzanie pieluch dobre na chwile na ukojenie bólu, najlepiej chyba jednak działać od wewnątrz ;) no i te czopki tez polecam. Moja miała może z 3 razy kolkę odkąd się urodziła i makabra, tak mi dziecko płakało i się męczyło, prężyło ze bez wahania użyłam za każdym razem czopka, ponosiłam w pozycji do odbijania po 20 min i po bólu :)

Ewka34 co to za ziele? Ty to zawsze cos wymyslisz :D
Ziolo ostrożenia inaczej zwane czarcie żebro ;) ma duzo zastosowan moja mloda po wykapaniu spala 4 godz /2godz/4.5godz ;) takze w nocy karmilam raz i nad ranem, pozniej po ok 10 ;) podam ci link Link do: Ta roslina zapewni Ci oczyszczenie z toksyn jakiego potrzebujesz to ziolo stosowaly nasze babcie na "zle uroki" ja je stosuje co jakis czas gdy np boli mnie glowa i mam w szafce ziolo i chce mi sie je robic ;) dziwne ze miesieczniak mial tyle tych farfocli.. :/

Czy wasze dzieci też tak nienawidzą zmiany pampersa? Nasz od kilku dni to się tak drze jakby go ze skóry obdzierali [emoji16]
Mój się drze wtedy jak się obudzi po np 3 godz i jest głodny a ja mu pieluchę najpierw zmieniam. A tak to spokojny jest. Nieraz na spiku mu zmienię i się nie wybudzi.
A może źle go trzymasz za nóżki? Albo ziębi go przewijak? Albo ma pupę odparzoną? Albo po prostu ten typ tak ma że nie lubi i już☺

Mój się drze wtedy jak się obudzi po np 3 godz i jest głodny a ja mu pieluchę najpierw zmieniam. A tak to spokojny jest. Nieraz na spiku mu zmienię i się nie wybudzi.
A może źle go trzymasz za nóżki? Albo ziębi go przewijak? Albo ma pupę odparzoną? Albo po prostu ten typ tak ma że nie lubi i już[emoji5]
Mój wcześnueh też był spokojny i płakał tylko jak był głodny. A wczoraj dawał czadu nawet jak był najedzony [emoji16]
Darł się jak przebieram go i ja i mąż i moja mama, więc nie sądze żebyśmy wszyscy źle trzymali, pupa była odparzona ale już ją wyleczyliśmy. Jedyne co to też pomyślałam że przewijak go ziębi i od wczoraj mam położony podkład :) Ale bardziej wydaje mi się, że nauczył się głośno płakać i takie miał ostatnie dni, bo dzisiaj jest na razie spokój :)

reklama
Aaa a i dziewczyny musze Wam podziękować za rady jeśli chodzi o kapanie młodej. Rady z cieplejsza woda ( bo ja przecież uwielbiam gorąca wodę i chyba ma to po mnie [emoji23]) i z pielucha tetrowa zdały rezultat. Mała zadowolona we wodzie [emoji4] i kupiłam emulsje od razu z natluszczaniem aby nie męczyć jej z oliwkowaniem... dziękuję [emoji11]

Do góry