reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Biedna Majeczka. Ja nie wiem , że tak pracują i krzywdę tylko robią takie babska nie douczone ... :( Ja to i tak Cię podziwiam. Ja się boje iść na szczepienia za miesiąc. Jak widzę jak Alicja robi smutna minę jak się czegoś wystraszy , patrzy takimi biednymi oczkami i warga jej drga to mam łzy w oczach , a jak tak będzie płakać i patrzeć na mnie przy szczepieniu żebym ja zabrała to nie wytrzymam chyba :(:(:(:( w ogóle tak wczoraj przeszło mi przez głowę, jak matki zostawiają , porzucają dzieci. Wczoraj byliśmy z Kamilem na godzinę poza domem , mama w tym czasie zajęła się malutka. Tak go poganialam jak by się paliło. Płakać mi się chciało i myślałam , że pogryze wszystkich wokół , że malutkiej nie ma obok.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Co myślicie na temat takich buteleczek ?
Screenshot_2018-09-03-20-24-24-913_com.opera.browser.png

Ja teraz takie podaje małej , bo uważam, że dużego opakowania się nie opłaca. I takie kupię też na wyjścia jak przejdę całkiem na mm :)
Screenshot_2018-09-03-20-26-30-854_com.opera.browser.png

Załączniki

• Screenshot_2018-09-03-20-24-24-913_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-09-03-20-24-24-913_com.opera.browser.png
    140,8 KB · Wyświetleń: 457
  • Screenshot_2018-09-03-20-26-30-854_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-09-03-20-26-30-854_com.opera.browser.png
    86,4 KB · Wyświetleń: 441
Biedna Majeczka. Ja nie wiem , że tak pracują i krzywdę tylko robią takie babska nie douczone ... :( Ja to i tak Cię podziwiam. Ja się boje iść na szczepienia za miesiąc. Jak widzę jak Alicja robi smutna minę jak się czegoś wystraszy , patrzy takimi biednymi oczkami i warga jej drga to mam łzy w oczach , a jak tak będzie płakać i patrzeć na mnie przy szczepieniu żebym ja zabrała to nie wytrzymam chyba :(:(:(:( w ogóle tak wczoraj przeszło mi przez głowę, jak matki zostawiają , porzucają dzieci. Wczoraj byliśmy z Kamilem na godzinę poza domem , mama w tym czasie zajęła się malutka. Tak go poganialam jak by się paliło. Płakać mi się chciało i myślałam , że pogryze wszystkich wokół , że malutkiej nie ma obok.
O matko. Ja to tylko patrzę żeby wyjść bez dziecka :D z mężem na dyskotekę ( byłam ostatnio ) czy z koleżanką na kawe. I wcale nie uważam się za wyrodną matke [emoji16]
Co myślicie na temat takich buteleczek ?
Zobacz załącznik 894412
Ja teraz takie podaje małej , bo uważam, że dużego opakowania się nie opłaca. I takie kupię też na wyjścia jak przejdę całkiem na mm :)
Zobacz załącznik 894413
Nie wiem ale wydaje mi się że jak już bym była na mm to bym miała zrobione mleko zawsze . Bo te butelki się średnio opłacają :)
Karmie piersią i mam takie butelki w razie nagłych sytuacji. Jestem gdzieś nagle brakuje mleka czy coś [emoji16] ale jeszcze nie podawałam. Nie chce małemu mieszać w brzuszku

Ja wiem , że nie mam mało. Mam tyle co dla niej idealnie. Ale leci tylko przy niej , chodzi mi , że laktatorem g.. ściągnę :/

U mnie podobnie. Ściągam.laktatorem to widzę że jest coraz mniej pokarmu. Dostawianie małej więcej niż raz jakoś bez sensu wychodzi bo u mnie mleko raz wypite odnawia się następnego dnia dopiero :/ i to jakieś marne mililitry. Mała ma większą siłę ciągu i laktator jest już za słaby jakby. Też mam miękkie cycki. Nic tam się nie produkuje więcej. Nic!! Jestem załamana :(

Ostatnia edycja:
O matko. Ja to tylko patrzę żeby wyjść bez dziecka :D z mężem na dyskotekę ( byłam ostatnio ) czy z koleżanką na kawe. I wcale nie uważam się za wyrodną matke [emoji16] Nie wiem ale wydaje mi się że jak już bym była na mm to bym miała zrobione mleko zawsze . Bo te butelki się średnio opłacają :)
Karmie piersią i mam takie butelki w razie nagłych sytuacji. Jestem gdzieś nagle brakuje mleka czy coś [emoji16] ale jeszcze nie podawałam. Nie chce małemu mieszać w brzuszku
No średnio się opłaca bo buteleczka 5zl jedna. Ale chyba lepiej tak niż wszędzie ciągać mleko , wodę itp.
To może i mi się odmieni. Kamil chce za dwa tygodnie jechać do kuzyna na grila , powiedziałam , że nie jedziemy bo ja się nie będę z małą męczyła w dodatku tam trzeba było by spać. Mama powiedziała , że z chęcią zostanie z małą jeśli jeszcze będzie w Polsce. Ale nie ma mowy , nie zostawie dziecka. [Emoji16] zapakalabym się ..

reklama
Hmmm to nie wiem, pediatra jakieś skierowanie wystawi? Podpytam położnej o kontakty... pon i co sama z nią ćwiczę bioderka i kręgosłup.

Co do bezpiecznych słodyczy, dziś wynalazlam krówki na mleku kokosowym, w rossmanie!!! Drogie....za paczuszka 9,99 ale zawsze to jakaś alternatywa do kawy;)

A u nas trądzik niemowlęcy pełna para...:(:(
Wiesz co ja przemywałam małemu buźkę nadmanganianem potasu. Rozpuszczałam tabletkę w szklance wody i wacikiem przecierałam kilka razy dziennie.
Też go wysypało ze 2 tyg temu i na buzi i na główce we włosach miał pełno tego. Na buzi ma teraz kilka krostek a we włosach zrobiły mu się strupki które wyczesuje. Już ładnie mu zeszło z tych włosków. Po kąpaniu najlepiej się wyczesuje jak wcześniej oliwką nasmaruję. Wg mnie to potówki. Widziałam kiedy to wyszło i kiedy się nasilało. Jak były największe upały. Chociaż te krostki na rączkach już jak potówki nie wyglądają. I może faktycznie jakiś alergen zadziałał i jest reakcja.
Ale malutką bardzo zesypało. Moja córka też miała całą buzię w krostkach. A mały teraz bardziej czoło miał.

Do góry