reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Biedna Majeczka. Ja nie wiem , że tak pracują i krzywdę tylko robią takie babska nie douczone ... :( Ja to i tak Cię podziwiam. Ja się boje iść na szczepienia za miesiąc. Jak widzę jak Alicja robi smutna minę jak się czegoś wystraszy , patrzy takimi biednymi oczkami i warga jej drga to mam łzy w oczach , a jak tak będzie płakać i patrzeć na mnie przy szczepieniu żebym ja zabrała to nie wytrzymam chyba :(:(:(:( w ogóle tak wczoraj przeszło mi przez głowę, jak matki zostawiają , porzucają dzieci. Wczoraj byliśmy z Kamilem na godzinę poza domem , mama w tym czasie zajęła się malutka. Tak go poganialam jak by się paliło. Płakać mi się chciało i myślałam , że pogryze wszystkich wokół , że malutkiej nie ma obok.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Co myślicie na temat takich buteleczek ?
Screenshot_2018-09-03-20-24-24-913_com.opera.browser.png

Ja teraz takie podaje małej , bo uważam, że dużego opakowania się nie opłaca. I takie kupię też na wyjścia jak przejdę całkiem na mm :)
Screenshot_2018-09-03-20-26-30-854_com.opera.browser.png

Załączniki

• Screenshot_2018-09-03-20-24-24-913_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-09-03-20-24-24-913_com.opera.browser.png
    140,8 KB · Wyświetleń: 451
  • Screenshot_2018-09-03-20-26-30-854_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-09-03-20-26-30-854_com.opera.browser.png
    86,4 KB · Wyświetleń: 437
Biedna Majeczka. Ja nie wiem , że tak pracują i krzywdę tylko robią takie babska nie douczone ... :( Ja to i tak Cię podziwiam. Ja się boje iść na szczepienia za miesiąc. Jak widzę jak Alicja robi smutna minę jak się czegoś wystraszy , patrzy takimi biednymi oczkami i warga jej drga to mam łzy w oczach , a jak tak będzie płakać i patrzeć na mnie przy szczepieniu żebym ja zabrała to nie wytrzymam chyba :(:(:(:( w ogóle tak wczoraj przeszło mi przez głowę, jak matki zostawiają , porzucają dzieci. Wczoraj byliśmy z Kamilem na godzinę poza domem , mama w tym czasie zajęła się malutka. Tak go poganialam jak by się paliło. Płakać mi się chciało i myślałam , że pogryze wszystkich wokół , że malutkiej nie ma obok.
O matko. Ja to tylko patrzę żeby wyjść bez dziecka :D z mężem na dyskotekę ( byłam ostatnio ) czy z koleżanką na kawe. I wcale nie uważam się za wyrodną matke [emoji16]
Co myślicie na temat takich buteleczek ?
Zobacz załącznik 894412
Ja teraz takie podaje małej , bo uważam, że dużego opakowania się nie opłaca. I takie kupię też na wyjścia jak przejdę całkiem na mm :)
Zobacz załącznik 894413
Nie wiem ale wydaje mi się że jak już bym była na mm to bym miała zrobione mleko zawsze . Bo te butelki się średnio opłacają :)
Karmie piersią i mam takie butelki w razie nagłych sytuacji. Jestem gdzieś nagle brakuje mleka czy coś [emoji16] ale jeszcze nie podawałam. Nie chce małemu mieszać w brzuszku

Ja wiem , że nie mam mało. Mam tyle co dla niej idealnie. Ale leci tylko przy niej , chodzi mi , że laktatorem g.. ściągnę :/

U mnie podobnie. Ściągam.laktatorem to widzę że jest coraz mniej pokarmu. Dostawianie małej więcej niż raz jakoś bez sensu wychodzi bo u mnie mleko raz wypite odnawia się następnego dnia dopiero :/ i to jakieś marne mililitry. Mała ma większą siłę ciągu i laktator jest już za słaby jakby. Też mam miękkie cycki. Nic tam się nie produkuje więcej. Nic!! Jestem załamana :(

Ostatnia edycja:
O matko. Ja to tylko patrzę żeby wyjść bez dziecka :D z mężem na dyskotekę ( byłam ostatnio ) czy z koleżanką na kawe. I wcale nie uważam się za wyrodną matke [emoji16] Nie wiem ale wydaje mi się że jak już bym była na mm to bym miała zrobione mleko zawsze . Bo te butelki się średnio opłacają :)
Karmie piersią i mam takie butelki w razie nagłych sytuacji. Jestem gdzieś nagle brakuje mleka czy coś [emoji16] ale jeszcze nie podawałam. Nie chce małemu mieszać w brzuszku
No średnio się opłaca bo buteleczka 5zl jedna. Ale chyba lepiej tak niż wszędzie ciągać mleko , wodę itp.
To może i mi się odmieni. Kamil chce za dwa tygodnie jechać do kuzyna na grila , powiedziałam , że nie jedziemy bo ja się nie będę z małą męczyła w dodatku tam trzeba było by spać. Mama powiedziała , że z chęcią zostanie z małą jeśli jeszcze będzie w Polsce. Ale nie ma mowy , nie zostawie dziecka. [Emoji16] zapakalabym się ..

reklama
Hmmm to nie wiem, pediatra jakieś skierowanie wystawi? Podpytam położnej o kontakty... pon i co sama z nią ćwiczę bioderka i kręgosłup.

Co do bezpiecznych słodyczy, dziś wynalazlam krówki na mleku kokosowym, w rossmanie!!! Drogie....za paczuszka 9,99 ale zawsze to jakaś alternatywa do kawy;)

A u nas trądzik niemowlęcy pełna para...:(:(
Wiesz co ja przemywałam małemu buźkę nadmanganianem potasu. Rozpuszczałam tabletkę w szklance wody i wacikiem przecierałam kilka razy dziennie.
Też go wysypało ze 2 tyg temu i na buzi i na główce we włosach miał pełno tego. Na buzi ma teraz kilka krostek a we włosach zrobiły mu się strupki które wyczesuje. Już ładnie mu zeszło z tych włosków. Po kąpaniu najlepiej się wyczesuje jak wcześniej oliwką nasmaruję. Wg mnie to potówki. Widziałam kiedy to wyszło i kiedy się nasilało. Jak były największe upały. Chociaż te krostki na rączkach już jak potówki nie wyglądają. I może faktycznie jakiś alergen zadziałał i jest reakcja.
Ale malutką bardzo zesypało. Moja córka też miała całą buzię w krostkach. A mały teraz bardziej czoło miał.

Do góry