reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
nie wiem czy z szoku czy z czego ale ja przepraszałam za krzyczenie, narzekanie itd :) najgorsze było jak mówiły mi położne że mam nie przeć a ja za chiny ludowe nie mogłam opanować parcia :)

u nas trądzik póki co nie, ale za to mały ma szyjkę jakby odparzoną w miejscu fałdki tłuszczowej. Położna radziła linomagiem ale nie pomaga, dziś zapudrowałam mączka ziemniaczaną

Dziś początek roku szkolnego :) jakieś mamy pierwszaków mamy? ważny dzis dzień :) u mnie jedna dobra wiadomość, mooja laura będzie jeździła i wracała ze szkoły z sąsiadem z klasy. Bardzo mnie to cieszy ze nie będę musiała się na codzień angażować w to wożenie i odbieranie jej :) choć z drugiej strony teraz to sie kompletnie odetnę od ludzi. zakupy w 90% online, będę jedynie z moimi dziećmi i kurierami rozmawiać... obym na głowę nie dostała :D
Córka jak się we fałdkach odparzała to smarowalam sudocremem i ładnie się goiło.
Dobrze , że córka będzie bezpiecznie jeździć do i ze szkoły. Fajnie mieć sąsiada w klasie☺

Wiesz co ja przemywałam małemu buźkę nadmanganianem potasu. Rozpuszczałam tabletkę w szklance wody i wacikiem przecierałam kilka razy dziennie.
Też go wysypało ze 2 tyg temu i na buzi i na główce we włosach miał pełno tego. Na buzi ma teraz kilka krostek a we włosach zrobiły mu się strupki które wyczesuje. Już ładnie mu zeszło z tych włosków. Po kąpaniu najlepiej się wyczesuje jak wcześniej oliwką nasmaruję. Wg mnie to potówki. Widziałam kiedy to wyszło i kiedy się nasilało. Jak były największe upały. Chociaż te krostki na rączkach już jak potówki nie wyglądają. I może faktycznie jakiś alergen zadziałał i jest reakcja.
Ale malutką bardzo zesypało. Moja córka też miała całą buzię w krostkach. A mały teraz bardziej czoło miał.
Dziekuje. Narazie tym siemieniem lnianym przemywqm. Zobaczę kilka dni jak to bedzie... te pryszcze jak buzka ma kontakt z czymś, np przy spaniu to z tej strony co buzka dotyka łóżka to mocno czerwone jest. Na spacerze blednie. Typowe dla trądziku...

Dziekuje. Narazie tym siemieniem lnianym przemywqm. Zobaczę kilka dni jak to bedzie... te pryszcze jak buzka ma kontakt z czymś, np przy spaniu to z tej strony co buzka dotyka łóżka to mocno czerwone jest. Na spacerze blednie. Typowe dla trądziku...
Ja się nie spotkałam jeszcze z takim trądzikiem niemowlęcym. I mojemu na buzi też się bardziej czerwone robi od mojej ręki np jak karmię. To może on też ma ten trądzik.. już głupieje co to może być..
Bo syn sąsiadki miał trądzik ale to wyglądało faktycznie jak trądzik u nastolatka, takie duże ropne krosty na policzkach. Leczyli mu to u dermatologa. I chłopak ma teraz 4 lata i zostały mu ślady po tych krostach.

reklama
Cześć dziewczyny ja jestem z forum Wrześniowek termin mam za 5 dni oczywiście jak małej zechce się wyjść na czas [emoji16] ale do czego zmierzam , pytanie odnośnie znieczuleniu ZZO czy któraś miała z Was podczas porodu podane te znieczulenie i czy warto ? Przepraszam że się tutaj tak wtracilam , ale chciałabym znać Wasza opinie na ten temat .[emoji4]

Jeśli masz możliwość to bierz znieczulenie :)

Do góry