reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja już druga noc odkładam do kołyski. Dwie pierwsze noce spała z nami w lozku. No i w szpitalu tez z nami. Przez co lepiej spimy, bo żadne z nas nie boi się, ze mała przygniecie. A malutka ładnie spi czy tu czy tu. Myśle ze im szybciej zacznie się próbować odkładać do łóżeczka tym lepiej, bo później może się przyzwyczaić i nie chcieć już. Ale to tez pewnie Zalezy od dziecka.
Zobacz załącznik 892800

Mamy taka sama karuzelkę [emoji5] moja ma dziś 25 dni i już jest od paru dni taka bardziej kumata niż wcześniej tzn jak jest na przewijaku na łóżeczku to bardzo chętnie patrzy na kręcące się misie i słucha melodyjek :) wcześniej tez od samego początku już zwracała uwagę na melodyjki, bo dziecko od urodzenia ma bardzo dobry słuch itd ale od tygodnia jakoś ma już lepszy wzrok i robi się taka fajniejsza i bardziej komunikatywna i rozgląda się i czasami nie chce jesc, Pielucha czysta i po prostu leży sobie na pleckach i ogląda coś tam [emoji5]

reklama
No to u mnie identycznie tyle że od wczoraj zauwazyloa że mały tak jakby wymusza takze i w dzien piers podoi usypia odkladam do łóżeczka płacz i tak w kółko dziś od 6 nie może dłużej posłać jak 15 min zaraz jest płacz..

Pewnie skoki rozwojowe, dziecko tez może mieć swój humorek gorszy i codziennie może mieć inne zachowanie [emoji16]

Michasia, dzis o 9.10, skonczyla miesiac zycia poza brzuszkiem [emoji173][emoji173][emoji173] [emoji7] jak to szybko czas spierdziela.. [emoji173]Zobacz załącznik 892805

Oj leci jak szalony [emoji5] wszystkiego najlepszego z tej okazji [emoji173]️❣️
U nas 4 września będzie tez miesiąc[emoji1376][emoji1376] cudowny czas :)

Dziewczyny a ja mam pytanie do tych co śpią z dziećmi ..
Co z mężami ? Spi gdzies indziej ? Czy we trójkę ? Wtedy dziecko w środku ? Ja sie boje ze coś się małemu stanie jak będziemy spać we trójkę .a męża to na pewno nie wygonie [emoji854][emoji854]

Ja już napisałam wlasnei, ze dziecko w kokonie bezpiecznie jest od strony ściany na łóżku, później ja leżę obok niej i moja głowa na poziomie jej głowy i patrzę na nią póki nie usnie tak konkretnie już i za mną mój Bartek i czasami pies w nogach :D

Dziewczyny była polozna i młoda nie toleruje laktozy mam zmienić mleko na DH.... polecacie jakieś mleczko ? ?
A nie starczy na razie podawać delicolu? To Laktaza enzym pomagający trawic laktoze. U nas pomógł niemalże od pierwszej dawki.
Jeśli chodzi o mleko to Nutramigen jest dla dzieci z nietolerancja laktozy. On jest dostępny tylko w aptece.
A ze skplepowych jest enfamil o-lac

Ja to nawet nie mam kiedy prasować. Może jak się unormuje jej spanie w dzień to coś więcej będę mogła zrobić. Dzisiaj i tsk ładnie spała. Trzy godziny w wózku na balkonie , później dwie godziny w domu. Ale jak wstanie o 6/8 to do 12 nie śpi. Dopiero później. O 19 kąpanie i śpi już sobie ładnie od wieczora, bo nie jest taka rozbudzona przy karmieniu nocnym , szybko zjada i się kładzie. :) Czasem godzinę mija , ale tyle schodzi na usypianiu, bujaniu. A jak Twoja śpi ?
No dużo niestety. Ale samo wybieranie ściereczek, wazonikow itp jest super , zawsze na to czekałam ❤️
Moja w miarę spi w ciągu dnia tak roznie , 1-3 godzin ciągiem potem je, zmiana pampersa trochę ja ponoszę porozgląda się polezy i dalej śpi i tak znowu , ale jak spi to mogę cos zrobić pranie , ugotować czy posprzątać albo robię to jak mąż wraca z pracy on zajmuje się małą i synkiem tylko nakarmię a ja sobie robię coś :) w nocy ostatnio 2 razy się budzi . Wiadomo ma też takie dni że w ciągu dnia mało chce spac tylko się kręci . Jakoś ze 2 dni już częściej chce jeść w ciągu dnia :)
Mąż ostatnio był chory a dzisiaj synka cos bierze .. :/ bo ma katar i śpi teraz już z godzinę oby tylko na Malwinkę nie przeszło ja zreszra też się czuje jakoś nie wyraźnie :( ehh .. :( takie życie
Same zdehlaki ...a w sobotę chciałam wybrać się do lumpeksu bo już wieki nie byłam ...

A nie starczy na razie podawać delicolu? To Laktaza enzym pomagający trawic laktoze. U nas pomógł niemalże od pierwszej dawki.
Jeśli chodzi o mleko to Nutramigen jest dla dzieci z nietolerancja laktozy. On jest dostępny tylko w aptece.
A ze skplepowych jest enfamil o-lac
Kurcze polozna tylko mówiła aby mleko zmienić bo syn miał kolki I ulewal strasznie aby się młodej to nie powtórzyło

reklama
Dziewczyny a ja mam pytanie do tych co śpią z dziećmi ..
Co z mężami ? Spi gdzies indziej ? Czy we trójkę ? Wtedy dziecko w środku ? Ja sie boje ze coś się małemu stanie jak będziemy spać we trójkę .a męża to na pewno nie wygonie [emoji854][emoji854]
Mój śpi z nami. Od ściany. A Młoda raz z mojej prawej raz z lewej strony. Jak od strony spadu lozła to zostawiam za plecami poduszki. Jak będzie starsza i bardziej ruchliwa to pomysle;)

Do góry