Ale już duza jak ten czas szybko leci.Michasia, dzis o 9.10, skonczyla miesiac zycia poza brzuszkiem ❤❤❤ [emoji7] jak to szybko czas spierdziela.. ❤Zobacz załącznik 892805
reklama
Menia2018
Fanka BB :)
U mojego był 61i wypuścili nas w 3 dobie. Miałaś cukrzycę ciążowa?cukier miał 38... Mieliśmy dziś wyjść ale nas zostawili bo wyniki krwi na granicy..
Anulaa88
Odkładam za każdym razem do łóżeczka[emoji5]Mam pytanie czy wy karmiąc w nocy odkadacie za każdym razem dziecko do łóżeczka czy śpicie razem
Do tej pory zasypialismy koło siebie ale teraz mam wrażenie że nawet w ciągu dnia mały chciałby usypiać tylko przy piersi ma niewiele ponad tydz czytam opinie z internetu niby specjalistow zdania są bardzo podzielone...
Biedroneczka10
Ja po kąpaniu klade do łóżeczka pózniej jak się budzi i nie śpię to karmie o odkładam ale jak już śpię to biorę do siebie. Dzięki temu przesypiamy noc z krótkimi pobudkami. Tak samo robiłam z córką i bez problemów ok. 7 miesiąca zaczęła spać u siebie. Mam nadzieję że tak samo pójdzie z Młodym.Odkładam za każdym razem do łóżeczka[emoji5]
miloscwczasachpopkultury
Hej dziewczyny,
Mała uspalam jakas godzinę temu, ja próbuje Was doczytać, ale oczy mi się zamykają. My od soboty jesteśmy już na szczęście w domu. Trochę stresu mnie to kosztowało, bo do ostatniej chwili nie wiedziałam czy nas wypuszcza... Bo musieliśmy czekac na moje wyniki krwi i małej (mała dostała żółtaczki). Do tego w trakcie pobytu straciła dokładnie 10%. Kazały mi ja ciagle karmić, ona nie chciała, zasypiała przy cycku. Ostatecznie podały jej mm, nie wiem ile tam wypiła, ale ja już byłam na skraju wytrzymałości, musiałam sobie popłakać. Wyszliśmy dopiero późnym popołudniem. Teraz mam mega problem, bo każde karmienie to taki ból dla mnie, ze aż momentami mi łzy leca. Mam takie poranione brodawki, ze masakra. Mama mówi, ze to przejdzie tylko jak jak tworza się cały czas nowe i większe. Smaruje maltanem, a w zasadzie to nakładam po każdym karmieniu gruba warstwę na wkładkę laktacyjna. Już jedno opakowanie mi poszło, a mała dziś skończy dopiero tydzień i ja zaczelam smarować może dzien czy dwa po porodzie. I nie czuje, żeby coś pomagało, z dnia na dzien jest coraz gorzej. Jak to u Was było? Jakie macie na to sposoby?
A dobrze przystawiasz sutka łącznie z otoczka brodawki? Jeśli maleństwo łapie u Ciebie przy karmieniu tylko sutka i tak ssie to dlatego później tak jest smaruj 3x dziennie tą maścią, rob może okłady z liści młodej kapusty i powinno pomoc po paru dniach. A jak przystawiasz do cyca to sutka razem z otoczka naokoło i wtedy nie będzie nic poranione :*
karkula309
Dziewczyny a ja mam pytanie do tych co śpią z dziećmi ..
Co z mężami ? Spi gdzies indziej ? Czy we trójkę ? Wtedy dziecko w środku ? Ja sie boje ze coś się małemu stanie jak będziemy spać we trójkę .a męża to na pewno nie wygonie [emoji854][emoji854]
Co z mężami ? Spi gdzies indziej ? Czy we trójkę ? Wtedy dziecko w środku ? Ja sie boje ze coś się małemu stanie jak będziemy spać we trójkę .a męża to na pewno nie wygonie [emoji854][emoji854]
Firma, mojej córeczce też zmierzyli cukier 4 razy dziennie bo ja miałam cukrzycę czasową. W drugiej dobie cukier zaczął jej mocno spadać więc godzinę przed mierzeniem podawałam jej po piersi kilka ml mm czyli w ciągu doby 4 razy i cukier zaczął się jej podnosić. Na samej piersi cukier raczej będzie małemu spadał bo takie małe dziecko z piersi mało wypije.cukier miał 38... Mieliśmy dziś wyjść ale nas zostawili bo wyniki krwi na granicy..
miloscwczasachpopkultury
Dziewczyny, wczoraj oderwała się spora część strupka kikuta od pępka a pod spodem jeszcze jest nie wygojone, trochę nie ładnie pachnie. Już krwi nie ma. Była położna to oglądać bo od razu zadzwoniłam. Powiedziała że jeszcze najgorzej to nie wygląda. Napiszcie jak wy dbacie o pępki. Ja octenisep używam choć położna też zasugerowała gencjanę na spirytusie aby lepiej odkazić. Już panikuje aby coś źle nie było.
Ja tylko raz dziennie psikalam na ten kikut octaniseptem i po 8 dniach kikut odpadł, później tez oczywiście psikalam i nadal psikam czasami żeby resztę ropki jak się nazbiera i zaschnie zebrać suchym gazikiem i tyle
miloscwczasachpopkultury
Dziewczyny o 3 nad ranem urodziłam skurcze od 16, poród ciężki eh..znieczulenie wbijali mi 4 razy..skurcze okropne..dobrze że mąż był ze mną Franio waży 2860g i mierzy 53 cm
Gratulacje
reklama
miloscwczasachpopkultury
Mam pytanie czy wy karmiąc w nocy odkadacie za każdym razem dziecko do łóżeczka czy śpicie razem
Do tej pory zasypialismy koło siebie ale teraz mam wrażenie że nawet w ciągu dnia mały chciałby usypiać tylko przy piersi ma niewiele ponad tydz czytam opinie z internetu niby specjalistow zdania są bardzo podzielone...
My śpimy razem. Wole mieć ją na oku i słyszeć od razu jak się przebudza na zmianę pieluchy i jedzenie mam ją w kokonie przy samej scianie, później obok na wysokości jej głowy leżę ja swoją głowa i za mną mój Bartek śpimy tak już od 3 tyg i wszystko jest ok
Dziecko potrzebuje bliskości i Ciebie, wiec to normalne moim zdaniem