reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja już druga noc odkładam do kołyski. Dwie pierwsze noce spała z nami w lozku. No i w szpitalu tez z nami. Przez co lepiej spimy, bo żadne z nas nie boi się, ze mała przygniecie. A malutka ładnie spi czy tu czy tu. Myśle ze im szybciej zacznie się próbować odkładać do łóżeczka tym lepiej, bo później może się przyzwyczaić i nie chcieć już. Ale to tez pewnie Zalezy od dziecka.
Zobacz załącznik 892800

Mamy taka sama karuzelkę [emoji5] moja ma dziś 25 dni i już jest od paru dni taka bardziej kumata niż wcześniej tzn jak jest na przewijaku na łóżeczku to bardzo chętnie patrzy na kręcące się misie i słucha melodyjek :) wcześniej tez od samego początku już zwracała uwagę na melodyjki, bo dziecko od urodzenia ma bardzo dobry słuch itd ale od tygodnia jakoś ma już lepszy wzrok i robi się taka fajniejsza i bardziej komunikatywna i rozgląda się i czasami nie chce jesc, Pielucha czysta i po prostu leży sobie na pleckach i ogląda coś tam [emoji5]

reklama
No to u mnie identycznie tyle że od wczoraj zauwazyloa że mały tak jakby wymusza takze i w dzien piers podoi usypia odkladam do łóżeczka płacz i tak w kółko dziś od 6 nie może dłużej posłać jak 15 min zaraz jest płacz..

Pewnie skoki rozwojowe, dziecko tez może mieć swój humorek gorszy i codziennie może mieć inne zachowanie [emoji16]

Michasia, dzis o 9.10, skonczyla miesiac zycia poza brzuszkiem [emoji173][emoji173][emoji173] [emoji7] jak to szybko czas spierdziela.. [emoji173]Zobacz załącznik 892805

Oj leci jak szalony [emoji5] wszystkiego najlepszego z tej okazji [emoji173]️❣️
U nas 4 września będzie tez miesiąc[emoji1376][emoji1376] cudowny czas :)

Dziewczyny a ja mam pytanie do tych co śpią z dziećmi ..
Co z mężami ? Spi gdzies indziej ? Czy we trójkę ? Wtedy dziecko w środku ? Ja sie boje ze coś się małemu stanie jak będziemy spać we trójkę .a męża to na pewno nie wygonie [emoji854][emoji854]

Ja już napisałam wlasnei, ze dziecko w kokonie bezpiecznie jest od strony ściany na łóżku, później ja leżę obok niej i moja głowa na poziomie jej głowy i patrzę na nią póki nie usnie tak konkretnie już i za mną mój Bartek i czasami pies w nogach :D

Dziewczyny była polozna i młoda nie toleruje laktozy mam zmienić mleko na DH.... polecacie jakieś mleczko ? ?
A nie starczy na razie podawać delicolu? To Laktaza enzym pomagający trawic laktoze. U nas pomógł niemalże od pierwszej dawki.
Jeśli chodzi o mleko to Nutramigen jest dla dzieci z nietolerancja laktozy. On jest dostępny tylko w aptece.
A ze skplepowych jest enfamil o-lac

Ja to nawet nie mam kiedy prasować. Może jak się unormuje jej spanie w dzień to coś więcej będę mogła zrobić. Dzisiaj i tsk ładnie spała. Trzy godziny w wózku na balkonie , później dwie godziny w domu. Ale jak wstanie o 6/8 to do 12 nie śpi. Dopiero później. O 19 kąpanie i śpi już sobie ładnie od wieczora, bo nie jest taka rozbudzona przy karmieniu nocnym , szybko zjada i się kładzie. :) Czasem godzinę mija , ale tyle schodzi na usypianiu, bujaniu. A jak Twoja śpi ?
No dużo niestety. Ale samo wybieranie ściereczek, wazonikow itp jest super , zawsze na to czekałam ❤️
Moja w miarę spi w ciągu dnia tak roznie , 1-3 godzin ciągiem potem je, zmiana pampersa trochę ja ponoszę porozgląda się polezy i dalej śpi i tak znowu , ale jak spi to mogę cos zrobić pranie , ugotować czy posprzątać albo robię to jak mąż wraca z pracy on zajmuje się małą i synkiem tylko nakarmię a ja sobie robię coś :) w nocy ostatnio 2 razy się budzi . Wiadomo ma też takie dni że w ciągu dnia mało chce spac tylko się kręci . Jakoś ze 2 dni już częściej chce jeść w ciągu dnia :)
Mąż ostatnio był chory a dzisiaj synka cos bierze .. :/ bo ma katar i śpi teraz już z godzinę oby tylko na Malwinkę nie przeszło ja zreszra też się czuje jakoś nie wyraźnie :( ehh .. :( takie życie
Same zdehlaki ...a w sobotę chciałam wybrać się do lumpeksu bo już wieki nie byłam ...

A nie starczy na razie podawać delicolu? To Laktaza enzym pomagający trawic laktoze. U nas pomógł niemalże od pierwszej dawki.
Jeśli chodzi o mleko to Nutramigen jest dla dzieci z nietolerancja laktozy. On jest dostępny tylko w aptece.
A ze skplepowych jest enfamil o-lac
Kurcze polozna tylko mówiła aby mleko zmienić bo syn miał kolki I ulewal strasznie aby się młodej to nie powtórzyło

reklama
Dziewczyny a ja mam pytanie do tych co śpią z dziećmi ..
Co z mężami ? Spi gdzies indziej ? Czy we trójkę ? Wtedy dziecko w środku ? Ja sie boje ze coś się małemu stanie jak będziemy spać we trójkę .a męża to na pewno nie wygonie [emoji854][emoji854]
Mój śpi z nami. Od ściany. A Młoda raz z mojej prawej raz z lewej strony. Jak od strony spadu lozła to zostawiam za plecami poduszki. Jak będzie starsza i bardziej ruchliwa to pomysle;)

Do góry