reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ale jak nic nie mówiła o podcinaniu a widziała , że za krótkie to chyba nie jest na tyle krótkie ? Muszę pogadac z położna ..
Nie mam zielonego pojęcia Kochana. Z moimi dziećmi nie miałam tego problemu więc nie wiem dokładnie jak to wygląda to głupot Ci opowiadać nie będę. Wiem tylko tyle że się podcina, ale co i jak dokładnie to nie wiem.

reklama
Dziewczyny o 3 nad ranem urodziłam;) skurcze od 16, poród ciężki eh..znieczulenie wbijali mi 4 razy..skurcze okropne..dobrze że mąż był ze mną:) Franio waży 2860g i mierzy 53 cm:)
Gratulacje! ❤️ Malutki dzidziuś :)

To już wszystkie sierpnioweczki się rozpakowały? Bez przesunięć na wrzesień ;) Czyżby moja rekordowa dama z największa waga? :)

Adrenalina :D ja po cesarkach też nie potrafilam spać. Z Aleksem pierwsze 48h nie spałam. Do tej pory nie wiem jak to było możliwe [emoji23]
W zasadzie to ja tez nie spałam nawet więcej jak 48h bo dwie noce i trzy dni. Myslalam ze to było czuwanie nad mała w szpitalu, ale moze rzeczywiście tez adrenalina.

Miałam zamówić, a ostatecznie zamowilam tylko Bepanthen. Teraz już nie mam za bardzo możliwości, ale dziękuje :) Pociesza mnie mysl, ze tak być musi i kiedyś w końcu przejdzie.
Właśnie alantan plus to koszt koło 5 zł, a bepanthen droższy. Przy tych kwaśnych kupach Maji świetne dał radę. Robił warstwę między skóra a kupa i odparzenia zeszły szybko i nowe się nie robiły.

reklama
Nie używaj maltanu to podobno straszny syf. Wietrz piersi i zostawiaj rozsmarowane własne mleko. Sprawdzaj czy maleństwo nie za płytko się przysysa. Czy sprawdzali pod językiem to wędzidełko czy jak się zwie ? Tez miałam ból od drugiego dnia do chyba piątego potem jakoś zaczęło mniej bolec. Teraz w miarę ok ale muszę karmić co dwie godz wiec sutki rozmoknięte i podrażnione trochę
Co osoba to opinia, ja czytalam duzo dobrych o tej maści, także nie wiem jak to jest do konca. Niemniej jednak spróbuje czystej lanoliny i porównam co lepiej się sprawdza u nas. Moja mama twierdzi, ze za płytko, a ja widzę ze ma buźkę szeroko otwarta. Nie wiem czy ktos to sprawdzał :/

Ostatnia edycja:
Do góry