Nie mam zielonego pojęcia Kochana. Z moimi dziećmi nie miałam tego problemu więc nie wiem dokładnie jak to wygląda to głupot Ci opowiadać nie będę. Wiem tylko tyle że się podcina, ale co i jak dokładnie to nie wiem.Ale jak nic nie mówiła o podcinaniu a widziała , że za krótkie to chyba nie jest na tyle krótkie ? Muszę pogadac z położna ..
reklama
Adrenalina ja po cesarkach też nie potrafilam spać. Z Aleksem pierwsze 48h nie spałam. Do tej pory nie wiem jak to było możliwe [emoji23]Dziękuję :* nie śpię już 24 h [emoji23] mały od razu po porodzie ssał pierś [emoji16] na usg wskazywało 3100g
U mnie Maja z usg miala ważyc 2950, a urodziła się 2450.Dziękuję :* nie śpię już 24 h [emoji23] mały od razu po porodzie ssał pierś [emoji16] na usg wskazywało 3100g
Aleks z kolei miał ważyć 3100, a urodził się 3650. Także ja w te wagi z usg nie wierzę [emoji23]
Lustysia
Fanka BB :)
Gratulacje! Malutki dzidziuśDziewczyny o 3 nad ranem urodziłam skurcze od 16, poród ciężki eh..znieczulenie wbijali mi 4 razy..skurcze okropne..dobrze że mąż był ze mną Franio waży 2860g i mierzy 53 cm
To już wszystkie sierpnioweczki się rozpakowały? Bez przesunięć na wrzesień Czyżby moja rekordowa dama z największa waga?
Lustysia
Miałam zamówić, a ostatecznie zamowilam tylko Bepanthen. Teraz już nie mam za bardzo możliwości, ale dziękuje Pociesza mnie mysl, ze tak być musi i kiedyś w końcu przejdzie.Ja mam alantan. Super sprawdza się i do pupy na odparzenia i do brodawek.
madziula92
Haha ja ostatnia [emoji23] wyrobiłam się w czasie [emoji16]Gratulacje! [emoji173]️ Malutki dzidziuś
To już wszystkie sierpnioweczki się rozpakowały? Bez przesunięć na wrzesień Czyżby moja rekordowa dama z największa waga?
Lustysia
W zasadzie to ja tez nie spałam nawet więcej jak 48h bo dwie noce i trzy dni. Myslalam ze to było czuwanie nad mała w szpitalu, ale moze rzeczywiście tez adrenalina.Adrenalina ja po cesarkach też nie potrafilam spać. Z Aleksem pierwsze 48h nie spałam. Do tej pory nie wiem jak to było możliwe [emoji23]
Właśnie alantan plus to koszt koło 5 zł, a bepanthen droższy. Przy tych kwaśnych kupach Maji świetne dał radę. Robił warstwę między skóra a kupa i odparzenia zeszły szybko i nowe się nie robiły.Miałam zamówić, a ostatecznie zamowilam tylko Bepanthen. Teraz już nie mam za bardzo możliwości, ale dziękuje Pociesza mnie mysl, ze tak być musi i kiedyś w końcu przejdzie.
Ja teraz z Mają już normalnie spałam. Ale z Aleksem to był jakiś hardcore [emoji23]W zasadzie to ja tez nie spałam nawet więcej jak 48h bo dwie noce i trzy dni. Myslalam ze to było czuwanie nad mała w szpitalu, ale moze rzeczywiście tez adrenalina.
reklama
Lustysia
Co osoba to opinia, ja czytalam duzo dobrych o tej maści, także nie wiem jak to jest do konca. Niemniej jednak spróbuje czystej lanoliny i porównam co lepiej się sprawdza u nas. Moja mama twierdzi, ze za płytko, a ja widzę ze ma buźkę szeroko otwarta. Nie wiem czy ktos to sprawdzał :/Nie używaj maltanu to podobno straszny syf. Wietrz piersi i zostawiaj rozsmarowane własne mleko. Sprawdzaj czy maleństwo nie za płytko się przysysa. Czy sprawdzali pod językiem to wędzidełko czy jak się zwie ? Tez miałam ból od drugiego dnia do chyba piątego potem jakoś zaczęło mniej bolec. Teraz w miarę ok ale muszę karmić co dwie godz wiec sutki rozmoknięte i podrażnione trochę
Ostatnia edycja: