reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ale jak nic nie mówiła o podcinaniu a widziała , że za krótkie to chyba nie jest na tyle krótkie ? Muszę pogadac z położna ..
Nie mam zielonego pojęcia Kochana. Z moimi dziećmi nie miałam tego problemu więc nie wiem dokładnie jak to wygląda to głupot Ci opowiadać nie będę. Wiem tylko tyle że się podcina, ale co i jak dokładnie to nie wiem.

reklama
Dziewczyny o 3 nad ranem urodziłam;) skurcze od 16, poród ciężki eh..znieczulenie wbijali mi 4 razy..skurcze okropne..dobrze że mąż był ze mną:) Franio waży 2860g i mierzy 53 cm:)
Gratulacje! ❤️ Malutki dzidziuś :)

To już wszystkie sierpnioweczki się rozpakowały? Bez przesunięć na wrzesień ;) Czyżby moja rekordowa dama z największa waga? :)

Adrenalina :D ja po cesarkach też nie potrafilam spać. Z Aleksem pierwsze 48h nie spałam. Do tej pory nie wiem jak to było możliwe [emoji23]
W zasadzie to ja tez nie spałam nawet więcej jak 48h bo dwie noce i trzy dni. Myslalam ze to było czuwanie nad mała w szpitalu, ale moze rzeczywiście tez adrenalina.

Miałam zamówić, a ostatecznie zamowilam tylko Bepanthen. Teraz już nie mam za bardzo możliwości, ale dziękuje :) Pociesza mnie mysl, ze tak być musi i kiedyś w końcu przejdzie.
Właśnie alantan plus to koszt koło 5 zł, a bepanthen droższy. Przy tych kwaśnych kupach Maji świetne dał radę. Robił warstwę między skóra a kupa i odparzenia zeszły szybko i nowe się nie robiły.

reklama
Nie używaj maltanu to podobno straszny syf. Wietrz piersi i zostawiaj rozsmarowane własne mleko. Sprawdzaj czy maleństwo nie za płytko się przysysa. Czy sprawdzali pod językiem to wędzidełko czy jak się zwie ? Tez miałam ból od drugiego dnia do chyba piątego potem jakoś zaczęło mniej bolec. Teraz w miarę ok ale muszę karmić co dwie godz wiec sutki rozmoknięte i podrażnione trochę
Co osoba to opinia, ja czytalam duzo dobrych o tej maści, także nie wiem jak to jest do konca. Niemniej jednak spróbuje czystej lanoliny i porównam co lepiej się sprawdza u nas. Moja mama twierdzi, ze za płytko, a ja widzę ze ma buźkę szeroko otwarta. Nie wiem czy ktos to sprawdzał :/

Ostatnia edycja:
Do góry