reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Super cieszę się. Ja też bardzo zadowolona tylko u mnie było bardzo dużo kobiet. Nie byłam na dostawce i nawet chwilę byłam sama ale szybko mi dziewczynę dali do sali.
Trzymam kciuki żeby was szybko wypuścili.
Właśnie gadaly sobie położne ze wtedy co ja byłam to urodziło 15 kobiet :)- No tak miałam rodzic na lozku przedporodowej bo nie było miejsca a główka wyskoczyła hehe, a w ten weekend cały 10 :)dobrze ze już po i zanim wroce do domu nie będę czuła niczego, odziwo brzuch mnie w nawet najmniejszym stopniu nie boli

reklama
.miło ze strony męża :) korzystajcie :)
A my chyba będziemy się dokarmiać mm ..
Albo mam coraz mniej mleka albo już się unormowało na potrzeby Alicji. Jak ja przystawie to jeszcze czasem leci ciurkiem lub pryska , ale nie odciągam już laktatorem od kilku dni tylko mała wyjada. Jak chciałam odciągnąć laktatorem to raz 50ml a raz 100 się udało. Wydaje mi się , że jest niespokojna po zjedzeniu z piersi. W nocy ładnie zjadła i szła spać ale w dzień jest gorzej. Teraz jej dałam 50 mm i poszła spać. Chyba dokupie tych buteleczek bebilonu 90ml i wrazie potrzeby będą w lodówce.. jutro kupię ferma lt. Iker. Bo kawy zbożowej nie przełknę :/
A próbowałaś inkę smakową? Ja pije czekoladowa i mi smakuje ;)

Dziewczyny.. znacie sytuacje u mnie w domu.. powiedzcie ,skoro boje sie wyjsc z domu na spacer bez meza i ciagle siedze w pokoju z obawa ze ona mi tu wleci.. mam zamkniete drzwi w pokoju.. ona teraz glosno zaczela spiewac schodzac ze schodow,obrazajac mnie w slowach tej piosenki.. boje sie ze mnie zahaczy jakims tekstem.. trzaska mocno drzwiami i uczy male dzieci chamstwa.. czy to sie nie nazywa psychiczne znecanie sie i jest to karalne? Mam prawo wezwac policje?
Ciężko będzie udowodnić. Musiałabyś mieć świadków. A tak to słowo przeciwko słowu. A jakby z nią mąż pogadał to nie da rady? Chyba musisz uzbroić się w cierpliwość do czasu wyprowadzki. Współczuję Wam. Paskudne babsko

Właśnie gadaly sobie położne ze wtedy co ja byłam to urodziło 15 kobiet :)- No tak miałam rodzic na lozku przedporodowej bo nie było miejsca a główka wyskoczyła hehe, a w ten weekend cały 10 :)dobrze ze już po i zanim wroce do domu nie będę czuła niczego, odziwo brzuch mnie w nawet najmniejszym stopniu nie boli
Ja właśnie stwierdziłam że połóg po pierwszym porodzie lepiej zniosłam. Brzuch mnie nie bolał ale tam na dole niestety dalej boli. Kiedyś minie pewnie.

Dzisiaj dziewczyny umówiłam USG bioderek dobrze że dzwoniłam bo terminy są ale właśnie w 6 tygodniu mi się udało tak jak pediatra kazała. Ten 6 tydzień to będzie jakaś masakra, bioderka, moja wizyta u gina i endokrynologa.
Jeszcze w środę chyba pojedziemy z obić tsh i ft4 Młodemu bo przez moje Hashimoto musi mieć zbadane. Mam nadzieję że mu z paluszka pobiorą.

Ja właśnie stwierdziłam że połóg po pierwszym porodzie lepiej zniosłam. Brzuch mnie nie bolał ale tam na dole niestety dalej boli. Kiedyś minie pewnie.

Dzisiaj dziewczyny umówiłam USG bioderek dobrze że dzwoniłam bo terminy są ale właśnie w 6 tygodniu mi się udało tak jak pediatra kazała. Ten 6 tydzień to będzie jakaś masakra, bioderka, moja wizyta u gina i endokrynologa.
Jeszcze w środę chyba pojedziemy z obić tsh i ft4 Młodemu bo przez moje Hashimoto musi mieć zbadane. Mam nadzieję że mu z paluszka pobiorą.
To będę szła rowno za tobą :D, tez mam hashimoto, bioderka muszę zrobić i giba zaliczyć , tak Ze ten,, tam gdzie ty - tam i ja” hehe

Dziewczyny, Iza urodziła się z naczyniakiem na główce z prawej strony nad skronią. Lekarze mówili, że w ciągu 3 miesięcy powinno zniknąć A może być też tak że zostanie. Miałyscie do czynienia u starszych dzieci albo w rodzinie z naczyniakami. Jest szansa, że to się wchłonie?
Kasiu, moja córcia miała naczyniaki płaskie na buzi i się wchlonely. Leos teraz też urodził się że zmiana na nodze ale wyglądająca zupełnie inaczej. Jeśli mogę coś Ci polecić to skorzystaj z forum naczyniaki.pl w zakładce dotyczącej dzieci udziela się dr Wyrzykowski. Z tego co wiem jest bardzo bardzo dobrym lekarzem. Wielu rodziców zakłada tam wątki ze zdjęciami zmian u swoich dzieci a dr w miarę możliwości ocenia czy wskazuje jak dalej postępować.

A jak to wyglada? Bo moja mala na srodku glowy tez ma cos czerwonego.. myslalam ze to znamie jej wychodzi
Taka czerwona plamka średnicy ok 1-1,5cm płaska.
Na zdjęciu powinno być widać.

Załączniki

• 20180824_094450.jpg
    20180824_094450.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 117
reklama
Popsikalam jej nosek ta woda morska i spala 3 godziny !!:D
W ciągu dnia chyba nigdy tylko nie spała ❤️
A teraz spacerek. Jak ubieracie maleństwa jak jest tak chłodno ? U mnie dzisiaj 16-19°
Powiem Ci, że też nie wiem jak ubierać małą na spacer. U nas dziś 16st. Ubrałem body na ramiączkach na to bluzeczka, spodnie takie jakby welurowe, skarpetki, czapka bawełniana. W gondoli odkryłam kocykiem linku.

Do góry