reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Najlepiej żeby dziecko przed kąpielą nie było głodne i nie bardzo zmęczone. I najlepiej kąpać codziennie o tej samej godzinie ☺
Dzieci zazwyczaj lubią się kąpać a problem jest np przy ubieraniu. Moja córka nie lubiła się ubierać przebierać. A mały raczej nie protestuje.
Moja nie lubi kąpieli. Jak ją złożę do wanienki na takie nosidełko że ma zaliczone tylko stopy jest ok ale jak zaczynam ją mocniej moczyć jest ryk w nieboglosy. Na razie kąpiemy ją co drugi dzień skoro tak nie lubi. Uwielbia za to pielęgnację po kąpieli: balsamowanie, czesanie włosków itp.

reklama
Wiec kochane zero rezultatu [emoji53]. .. wodę zrobiłam cieplejsza owinelam ja tetra w wanience włożyłam ręcznik no i tak się darla. Przed włożeniem jeszcze ja przytuliłam aby się wyciszyla bo rozbieranie tez nie jest fajne. Nie wiem jaki błąd robie. Taki sam miałam problem ze synem i teraz ona. Eh [emoji52]
Nic żle nie robisz kochana. Małą jeszcze polubi kąpiel. Mój młodszy syn też się darł w kąpieli z miesiąc to trwało A potem uwielbiał. Gdzieś czytałam, że dzieci z cc na zimno tak mogą reagować na kapiel i że nie lubią się ubierać, masować. Przez to, że nie przeciskaja się przez kanał równy są niedostymulowane i stąd taka ich reakcja. Dlatego trzeba je zdecydowanym ruchem masować, głaskać przy pielęgnacji po kąpieli. Tak mi zalecił kiedyś Pani psycholog przy synu.

Nic żle nie robisz kochana. Małą jeszcze polubi kąpiel. Mój młodszy syn też się darł w kąpieli z miesiąc to trwało A potem uwielbiał. Gdzieś czytałam, że dzieci z cc na zimno tak mogą reagować na kapiel i że nie lubią się ubierać, masować. Przez to, że nie przeciskaja się przez kanał równy są niedostymulowane i stąd taka ich reakcja. Dlatego trzeba je zdecydowanym ruchem masować, głaskać przy pielęgnacji po kąpieli. Tak mi zalecił kiedyś Pani psycholog przy synu.
To nawet o tym nie pomyślałam [emoji6]dałaś mi nadzieje.

Ja też bo też mam Hashimoto. My jeszcze dodatkowo kardiologa dziecięcego mamy umowionego na 14.11.
Stwierdziłam że przynajmniej coś się będzie działo hehe. Jak mam takie dni że nic nie muszę to mnie napadają smutki a jak dzisiaj musiałam papiery do pracy wysłać i do sklepu iść to już inaczej dzień wyglądał.
Niedługo córka wróci do przedszkola to pewnie będę ją odbierać to też będzie się coś działo.

Z tym Hashimoto przy poprzedniej ciąży nie miałam to nie wiedziałam że trzeba dziecko badać. A wiecie może co jak wyniki wyjdą źle?

Stwierdziłam że przynajmniej coś się będzie działo hehe. Jak mam takie dni że nic nie muszę to mnie napadają smutki a jak dzisiaj musiałam papiery do pracy wysłać i do sklepu iść to już inaczej dzień wyglądał.
Niedługo córka wróci do przedszkola to pewnie będę ją odbierać to też będzie się coś działo.

Z tym Hashimoto przy poprzedniej ciąży nie miałam to nie wiedziałam że trzeba dziecko badać. A wiecie może co jak wyniki wyjdą źle?
To prawda, jak człowiek ma więcej na głowie to się potrafi lepiej zorganizować.
Koleżanka tak miała, że jej córce wyszły za wysokie tag i ft4 też coś nie tak i malutka dostawał normalnie euthyrox. Z resztą do dziś bierze A ma 10 lat.

reklama
Moja gwiazda dziś przecina. Spała cała noc z przerwami na karmienie, śpi cały dzień może godzinę miała że nie spala i dalej śpi . Obudziłam ją na łapanie, zmieniłam pieluchy, poszłam nalać wodę do wanienki a ta znów zasnęła tym razem na przewijaku...ciekawe jak będzie w nocy że spaniem.

Do góry