reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja złożyłam we wtorek 500+decyzja na 2 dzień przyszła zza sierpień mam mieć 290 zł (ur.14.08)a za 09.18 już całość
To ciekawe ile my będziemy czekać.. aż mi się wierzyć nie chce że oni na załatwienie sprawy mają 3 mce tak jak babka przez tel powiedziała. Ale widzę po tym co piszecie że w różnym tempie wydają te decyzje.
To u Ciebie ekspresowo poszło☺
A przelew na konto w jakim terminie?

reklama
Dzień dobry tak w ogóle

U nas też nocki w miarę ok. Czasami Leo robi sobie jedna godzinna przerwę. Sam nie wie co wtedy chce, ale dajemy radę. Wstajemy tak co 2,5-3,5 godz.

Dzisiaj Leonardo ma 10 dni i na dzisiaj był wyznaczony termin porodu. Przedwczoraj byliśmy na pierwszym spacerku i cały pięknie przespał. Wczoraj byliśmy na urodzinach u znajomej i też pięknie w wózku przespał.
Mój mały też się 10 dni przed terminem urodził ☺
Ja się właśnie zastanawiam jak piszecie , że Wasze maluchy są aktywne w nocy i potrafią nie spać godzinę czy więcej. Ani teraz z małym nie miałam tak ani razu ani nigdy z córką. A może światło włączone je wybudza? Ja zapalam lampkę nocną tylko na zmianę pieluchy a jak biorę do cyca to gaszę od razu i dziecko poje i zasypia od razu.

Dziewczyny co myślicie o tej sukieneczce na chrzest , szukam czegoś prostego nie takich baletnic tony kokardek i tiulu :) do sukieneczki jakis plaszczyk czapeczka buciki , na zmiane opaska.
Czy za zwykła ?
Chrzest planujemy 14 października tylko musimy iść do księdza czy napewno ten termin można
Szukam i sama nie wiem .. :)Zobacz załącznik 891408 Zobacz załącznik 891409 Zobacz załącznik 891410
Śliczna☺ będzie super☺ my juz mamy i księdza i salę zamówioną na Boże Narodzenie ☺
7.10 mamy chrzest u znajomych u których synek postanowił się urodzić 6 tyg wcześniej ☺

Chciałam poodkurzać , odłożyłam małą do kołyski i przy włączonym odkurzaczu usnęła sama . Dobry sposób na uspanie dziecka :D @klaudiaa975 może spróbuj odkurzacz włączyć albo z YouTube dźwięk :)
Ja dzisiaj też odkurzałam jak mały spał i nie obudził się chociaż wokół niego jeździłam i pod kanapą na której spał. Ultra silencer się sprawdza.☺

Urodzilam małego Misia o 18'05. Wazy 4200 i ma 57cm. Czyzby najwiekszy bobas? Bylo ciezko bo mialam slaba czynnosc macicy i maluch musial byc wyciagany vacuum czy jakos tak. Poza tym dostawalam duze dawki oksytocyny... Później mnie czyscili bo nie wyszlo cale lozysko...takze no, ten koszmar mam za soba

Lustysia, nie pozwól dziadkom na takie zachowanie. Tak jak piszesz dziecko się raz dwa przyzwyczaja do rąk. dziadkowie przyjdą, ponoszą, pobujają a potem ty zostaniesz sama z płaczącą Lenką. Przy starszym synu też tak miałam bo głupio mi było zwrócić uwagę a potem 3 dni po powrocie od rodziców, teściów miałam hardcore z młodym bo domagał się rąk a ja go nie chcialam tyle nosić bo zaraz się mial urodzić drugi syn. W końcu powiedziałam i było kręcenie nosem, że czego ja chcę. Teraz przy 3ci dziecko już wiedzą i sami nie biorą tylko pytają czy mogą wziąć małą na ręceo_O
Nie, nie będę na to pozwalać, niech się cieszą wnuczka patrząc na nią, od czasu do czasu wziac jak trzeba, a nie tak jak wczoraj, my musieliśmy z mężem cudowac, bo mała tylko na rękach spokojna. Dziś płakała to nie byli długo na szczęście, bo musiałam ja karmić, chyba byli trochę zawiedzeni tak krótka wizyta, ale niech się cieszą, ze wg mogą przyjsc, bo ja średnio mam ochote na takie wizyty w szpitalu...

Urodzilam małego Misia o 18'05. Wazy 4200 i ma 57cm. Czyzby najwiekszy bobas? Bylo ciezko bo mialam slaba czynnosc macicy i maluch musial byc wyciagany vacuum czy jakos tak. Poza tym dostawalam duze dawki oksytocyny... Później mnie czyscili bo nie wyszlo cale lozysko...takze no, ten koszmar mam za soba
O w końcu! Gratulacje! ❤️ Moja Lenka miała 4600g po porodzie, wiec mała misia :D Urodziłaś naturalnie? Ja chyba nie dałabym rady... Jak się czujesz teraz? Pewnie ulga, ze dzidziuś już jest. Ale tak poza tym? Dużo zdrówka dla Was! Pokaz nam go później! ;*

reklama
Imponująca waga:) gratulacje dla dzielnej mamy:)) najważniejsze że już za tobą :*

Do góry