reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny co myślicie o tej sukieneczce na chrzest , szukam czegoś prostego nie takich baletnic tony kokardek i tiulu :) do sukieneczki jakis plaszczyk czapeczka buciki , na zmiane opaska.
Czy za zwykła ?
Chrzest planujemy 14 października tylko musimy iść do księdza czy napewno ten termin można
Szukam i sama nie wiem .. :)Zobacz załącznik 891408 Zobacz załącznik 891409 Zobacz załącznik 891410
Piękna jest ❤️ Mała napewno będzie wyglądała cudnie [emoji7]

reklama
Dziewczyny ja byłam w szpitalu, zrobili ktg i najpierw im się nie podobało, później znowu mnie podłączyli i juz wyszlo ok. Główka bardzo nisko, badanie na fotelu bardzo bolało. Brzuch mnie coraz bardziej boli, gin kazał wziąć nospę i obserwować czy coś się dzieje. Jednak mnie nie zostawili w szpitalu,każą czekać:/
Oby się coś zadziało samo. Ja pewnie dalej bym się męczyła, jakby wszystko było w porządku. Chodz dziś dzien terminu, a jakby tak czekali z wywoływaniem do 10 dni po to chyba z dobre 5kg by miała ;o dobrze ze ktos to zauważył...

Oby się coś zadziało samo. Ja pewnie dalej bym się męczyła, jakby wszystko było w porządku. Chodz dziś dzien terminu, a jakby tak czekali z wywoływaniem do 10 dni po to chyba z dobre 5kg by miała ;o dobrze ze ktos to zauważył...
Hehe muszę jakoś wspomóc akcję;) ale na razie leżę, bo nockę mialam nieprzespaną :) wczoraj sprzatalam i rozwarcie większe niż w środę:)

Dziś u nas była położna. Mówiła,że dzieci muszą osiągnąć swoją wagę urodzeniowa po 2 tyg. Moja jutro 2 tyg,a dziś już 3860 g, czyli 140 g więcej niż przy porodzie. Syn w jej wieku jeszcze nie miał takiej wagi,a urodzeniowa miał większą niż ona:D mam jej nie budzić, chyba że w dzień żeby dała pospać. Rośnie w oczach:D A raczej tyje:D

Dzien dobry dziewczyny,
Przepraszam, ze ostatnio moja aktywność tutaj na forum spadła praktycznie do zera. Jak tylko miałam chwilke to próbowałam Was podczytac. Mam nadzieje, ze po powrocie do domu jakos będzie lepiej ze wszystkim, przede wszystkim z organizacja czasu. Teraz mój mąż pojechał po moja mamę na lotnisko, mała spała, udało mi się was doczytać, ale muszę kończyć Ehh..

Dziś u nas była położna. Mówiła,że dzieci muszą osiągnąć swoją wagę urodzeniowa po 2 tyg. Moja jutro 2 tyg,a dziś już 3860 g, czyli 140 g więcej niż przy porodzie. Syn w jej wieku jeszcze nie miał takiej wagi,a urodzeniowa miał większą niż ona:D mam jej nie budzić, chyba że w dzień żeby dała pospać. Rośnie w oczach:D A raczej tyje:D
To nawet nie wiedziałam a to moje drugie bobo [emoji23] Maja urodzeniowa 2450, jsk miała półtora tygodnia to już było 2600, a teraz 2950 jak miała 3,5tyg. Też jej nie budzę ale ona jsk w zegarku co 2,5-3,5h sama się budzi

Mała znow się obudziła i oczywiście cyca... Miałam nadzieje, ze dziś 3 dnien po porodzie nas wypuszcza i od rana siedziałam 'gotowa' i czekałam aż przyjdzie jakaś pielęgniarka i zobaczy ze już jestem na chodzie, jako tako mi idzie i nas wypuszcza, bo wszystkie wyniki tez były w porządku, ale oni dopiero na 3 dobe wypuszczają. Czyli miejmy nadzieje ze jutro... Będą mi robic jeszcze usg brzucha i mała będą badać. A ja już mam dość tego szpitala. Dobrze, ze mąż jest ze mną praktycznie cały czas, bo bym się załamała, od poniedziałku tu leżę. Rano był załatwić akt urodzenia, mamy czekac tydzień, teraz tez pojechał po mamę i nie będzie go pare godzin. A ja zaczynam łapać jakiegoś dola...

Tak był, badał mnie. Rozwarcie juz większe. A jak u Ciebie sytuacja??

Ja nadal bóle jak na okres ale taki znośny. Myślę że po tym masażu nic nie ruszy bo już by coś było :) a tak to w niedziele na 9 z torbami ma mnie moja gin przyjąć na oddział i założyć balonik.
Fajnie na tym ktg wczoraj się zachowała bo widziała mnie na korytarzu i jak mi położna zrobiła to ktg to kazała wyjść na korytarz bo tam było chłodniej i powiedziała że moja gin wie ze miałam teraz robione badanie i za chwilkę przyszła nie musiałam czekać i od razu mnie poprosiła do gabinetu. Zaraz weszła druga położna i mi mówi że jak na 1 ciążę to już to wygląda ładnie i że będzie dobrze.
Wszyscy już podjarani że w końcu urodzę.. :)

reklama
Ja nadal bóle jak na okres ale taki znośny. Myślę że po tym masażu nic nie ruszy bo już by coś było :) a tak to w niedziele na 9 z torbami ma mnie moja gin przyjąć na oddział i założyć balonik.
Fajnie na tym ktg wczoraj się zachowała bo widziała mnie na korytarzu i jak mi położna zrobiła to ktg to kazała wyjść na korytarz bo tam było chłodniej i powiedziała że moja gin wie ze miałam teraz robione badanie i za chwilkę przyszła nie musiałam czekać i od razu mnie poprosiła do gabinetu. Zaraz weszła druga położna i mi mówi że jak na 1 ciążę to już to wygląda ładnie i że będzie dobrze.
Wszyscy już podjarani że w końcu urodzę.. :)
Haha to moze w końcu ruszy samo ;) mi dziś powiedział, że za niedługo powinnam urodzić :) jak nie to w nd znowu konsultacja w szpitalu

Do góry