reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Chciałam nakarmić mała , płakałam razem z nią .. nie mogłam jej ułożyć na leżąco. Jak się w końcu udało , to okazało się , że małej się jeść nie chce. Przysypia tylko z cyckiem w buzi. Czytałam , że któraś z Was miała ten problem. Cycek - smoczek.
Czy pozwolić usnąć tak małej ? Czy zacznie się przyzwyczajać i będzie problem ?
Chyba musisz trochę powalczyć z nią. Jeśli tylko chce ciągnąć smoczka to jej wkładaj zamiast cyca. Moja smoczka nie chciała i dlatego zawsze uciszana była cycem ale to męczarnia. Próbuj

reklama
Witam :)
My wczoraj byliśmy na tym ktg...naczekałam się bo przede mną były dwie babeczki które w końcu zostały przyjęte na patologie ciąży.
Mi robili 2 razy zapis bo coś tam się nie podobało ale koniec końców moja gin zbadała mnie na fotelu i okazało się że wszystko tam w środku gotowe tylko skurczy brak a to że było to Po południu to zrobiła mi tylko masaż szyjki (trzeci raz tego nie przeżyje) i w niedziele do niej na dyżur z torbami mam przyjść na wywołanie jeżeli dotrzymam :)
Oj.. współczuję masażu szyjki. Nie wiem, co gorzej wspominam.. skurcze czy masaż szyjki na początkowym etapie porodu [emoji848]
Może do niedzieli akurat zacznie się coś dziać![emoji8][emoji16]
Chciałam nakarmić mała , płakałam razem z nią .. nie mogłam jej ułożyć na leżąco. Jak się w końcu udało , to okazało się , że małej się jeść nie chce. Przysypia tylko z cyckiem w buzi. Czytałam , że któraś z Was miała ten problem. Cycek - smoczek.
U mnie też tak było. Odkąd wróciliśmy do domu, to walczę z tym za pomocą smoczka. Jeśli nadal płacze to opatulam go, smoczek i przytulam. Uspokaja się i wtedy zasypia.

Super!! Moja jak podniesie glowe lezac na brzuchu to mam az stracha bo tak wysoko :p hyhy tez wyrosla z 56 zostaly mi tylko kaftaniki na ten rozm.reszta za mala, ma naciagniete wszystko,a to krepuje jej ruchy :/
Moja od razu nie weszła w niektóre 56, teraz ma 62 i jest akuracik, a dziś konczy 2 dobę o 11. Mąż wczoraj poszedł przebierać i dali mu nowe ubranko przychodzi i mówi ze nie dał rady zapiać śpiochów, zebym ja spróbowała. Patrzę i mówię, ale to już jest za małe i dlatego nie da rady :o wyglada mi na większa niż 54 tylko, a może to tylko pozory. Nie wiem w czym wyjdziemy, bo naszykowalam raczej mniejsze ubranka, na 50/56 nie spodziewałam się tak dużego dziecka :p ale może coś będzie pasowalo :D

Dziewczyny moja mała ma problem z kupka, karmiłam ja Bebilonem i zaczęła mieć problem, pręży płacze po karmieniu, widać ze ciśnie i nic.. wczoraj zmieniłam mleko na Nan, nie wiem co mogę jej dać, mam krople Sab simplex ale ona chyba nie na kupki :/ słyszałam jeszcze o Dicoflor - stosowała któraś?
Nan podobno lubi zatwardzac. Tak jeszcze przy Aleksie mi położna mówiła.

To są kolki na bank. Możesz jej dawać tez swój pokarm zamiast mm ciagle? Bo ten sztuczny może tez „zatykac” i powodować kolki i to ze nie może zrobić kupki i puścić baka. Te niemieckie kropelki są ponoć najlepsze na kolki. Może podawaj je doustnie zamiast do mleka jeśli tak można? Oczywiście zapytaj lekarza. A ja polecam kupić espumisan dla noworodków, ja podaje o 10 i 18 po karmieniu po 20 kropelek doustnie jej i jest dobrze. Tez miała pare razy kolki. Noście wtedy tez maleństwo w pozycji pionowej tak jakby do odbijania to pomaga. I masujcie brzuszek okrężnymi ruchami w prawa strone. Tez najlepiej żeby w samym pampersie było dziecko i żeby pampers był luźno zaciśnięty a nie na maxa. Aha i przeprasuj nieużywana pieluchę z przodu żelazkiem żeby nadawała się do masowania nią brzuszka maleństwa. Niestety kilkoro nie jest łatwa sprawa i oprócz podania tego espumisanu musisz to wszystko tez inne robić żeby ulżyć dziecku w tych ciężkich cheilach. Broń Boże nie zostawiaj samemu sobie w łóżeczku żeby leżało tylko bo sie wtedy meczy cholernie.. najlepiej mówię róbcie ciagle te czynności co podałam i może do lekarza tez się udaj z tym problemem :)
Jeśli to po karmieniu tylko to nie kolki. Kolki są na wieczór.
Albo alergia albo mm nie podeszlo

Broń boze. Dziecko się może udusić tzn ty przysniesz i ona tez ale mleko będzie lecieć nadal nawet gdy ona nie ssie i wtedy dojdzie do tragedii.. nie wiem co Ci kochana polecić . Może daj jej smoczek. Albo ponos i spróbuj uspac jakimiś sposobami. Albo podaj mm bo po takim ciepłym mleku dziecko szybciej zasypia :)
Usnęła , wyjjelam cyca i odlozylam :)
Wczoraj dałam mm żeby sprawdzić ile pospi i spala ok godziny. Na szczęście dzisiaj w nocy spała od 21 do 1 i od 1.30 do 4 , od 4.30 do 6.30 , więc można powiedzieć. Jestem wyspana , w końcu :D

reklama
Ja z synem miałam. Całymi dniami na cycu. On też tak miał 0rzez te bóle brzucha przez skaze. Dziecko przy cycu się rozluźnia i uspokaja. Więc cycek u niego to byl smoczek przeciwbólowy i potem tak zostało.

Do góry