reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Chyba musisz trochę powalczyć z nią. Jeśli tylko chce ciągnąć smoczka to jej wkładaj zamiast cyca. Moja smoczka nie chciała i dlatego zawsze uciszana była cycem ale to męczarnia. Próbuj
No moja od wczoraj usypia tylko przy karmieniu na leżąco. Inaczsj nie usnie, chyba , że znowu na rękach, czy w wózku.

reklama
Moja od razu nie weszła w niektóre 56, teraz ma 62 i jest akuracik, a dziś konczy 2 dobę o 11. Mąż wczoraj poszedł przebierać i dali mu nowe ubranko przychodzi i mówi ze nie dał rady zapiać śpiochów, zebym ja spróbowała. Patrzę i mówię, ale to już jest za małe i dlatego nie da rady :o wyglada mi na większa niż 54 tylko, a może to tylko pozory. Nie wiem w czym wyjdziemy, bo naszykowalam raczej mniejsze ubranka, na 50/56 nie spodziewałam się tak dużego dziecka :p ale może coś będzie pasowalo :D
To już zaczniecie 68 :)
No duży dzidziuś :* a nie wiedziałaś wcześniej ? Jaka wagę podawali jak byłaś w ciąży ?

No moja od wczoraj usypia tylko przy karmieniu na leżąco. Inaczsj nie usnie, chyba , że znowu na rękach, czy w wózku.
Klaudia ja z Aleksem spałam od jego urodzenia do 3 roku życia. I dziecko mi żyje i ma się dobrze. Dziś też w nocy mi się z Mają przysnelo. Nie tyle że ona tego potrzebuje bo ja po jedzeniu odkładam i chwilą moment zasypia sama. Co po prostu ja odleciałam.

Taki typ dziecka. Najwidoczniej potrzebuje Twojej bliskości. Wiem że masz ciężko bo mam porównanie Aleks a Maja. Ale póki możesz to się ciesz tą bliskościa. Wiecznie tak nie będzie :)

Ja z synem miałam. Całymi dniami na cycu. On też tak miał 0rzez te bóle brzucha przez skaze. Dziecko przy cycu się rozluźnia i uspokaja. Więc cycek u niego to byl smoczek przeciwbólowy i potem tak zostało.

Powiem , ci , że gdyby miała spokojnie usnąć i bym miała pewność , że będzie spała a ja w tym czasie chociażby obiad nastawie , to chodziłabym po domu z cyckiem na wierzchu [emoji16]

Powiem , ci , że gdyby miała spokojnie usnąć i bym miała pewność , że będzie spała a ja w tym czasie chociażby obiad nastawie , to chodziłabym po domu z cyckiem na wierzchu [emoji16]
Ja z Aleksem wszystko na rękach przy cycku robiłam [emoji23] WC, jeść, sprzątać, gotować. To była masakra. No ale on przez ból tego potrzebował. A zaczynało się rano i kończylo wieczorem...
Może chusta u Was by sprawę załatwiła? Mała miałaby Cię blisko a Ty byś miała wolne ręce żeby cokolwiek zrobić.

To są kolki na bank. Możesz jej dawać tez swój pokarm zamiast mm ciagle? Bo ten sztuczny może tez „zatykac” i powodować kolki i to ze nie może zrobić kupki i puścić baka. Te niemieckie kropelki są ponoć najlepsze na kolki. Może podawaj je doustnie zamiast do mleka jeśli tak można? Oczywiście zapytaj lekarza. A ja polecam kupić espumisan dla noworodków, ja podaje o 10 i 18 po karmieniu po 20 kropelek doustnie jej i jest dobrze. Tez miała pare razy kolki. Noście wtedy tez maleństwo w pozycji pionowej tak jakby do odbijania to pomaga. I masujcie brzuszek okrężnymi ruchami w prawa strone. Tez najlepiej żeby w samym pampersie było dziecko i żeby pampers był luźno zaciśnięty a nie na maxa. Aha i przeprasuj nieużywana pieluchę z przodu żelazkiem żeby nadawała się do masowania nią brzuszka maleństwa. Niestety kilkoro nie jest łatwa sprawa i oprócz podania tego espumisanu musisz to wszystko tez inne robić żeby ulżyć dziecku w tych ciężkich cheilach. Broń Boże nie zostawiaj samemu sobie w łóżeczku żeby leżało tylko bo sie wtedy meczy cholernie.. najlepiej mówię róbcie ciagle te czynności co podałam i może do lekarza tez się udaj z tym problemem :)

Niestety ja już nie mam pokarmu, dlatego tylko mm wchodzi w grę. Baczki wychodzą a kupka niestety nie :/ Będę dawać regularnie ten sab simplex i jeszcze znalazłam herbatkę koperkowa od 2tyg dla dzieci także spróbuje..

@Karokao a jak zmieniłaś mleko? Od razu czy stopniowo?

W szpitalu dawali hipoalergiczny bebilon to stopniowo przechodziłam na zwykły i po paru dniach zaczal sie problem, teraz przeszłam z jednego na drugiego. Zobaczę to Nan, nam znów powiedzieli ze Bebilon jest tłusty i może brzuszek sobie z nim nie radzić.. co człowiek to inna opinie, zobaczymy co będzie, bączków jakby więcej No ale okaże sie. Kupie dzisiaj dicoflor może pomoże cos

reklama
Niestety ja już nie mam pokarmu, dlatego tylko mm wchodzi w grę. Baczki wychodzą a kupka niestety nie :/ Będę dawać regularnie ten sab simplex i jeszcze znalazłam herbatkę koperkowa od 2tyg dla dzieci także spróbuje..
Ale herbatkę to Ty pijesz nie dziecko. Jak jeszcze 4 lata temu mówili że dzieci mogą, tak teraz jest to uważane za rozszerzanie diety.
Jeśli zmieniłaś mm nagle, a nie stopniowo (mieszając dwa mleka) musisz dać brzuszkowi się przyzwyczaić do zmiany.
Jak zrobi kupę obserwuj jak wygląda.
Masuj brzuszek, daj kropelki. Ale jeśli to jest ewidentnie po karmieniu to albo mleko nie odpowiada dziecku albo alergia.
Probiotyki też podawać. Ale co butelkę zmieniać. Każdy probiotyk ma inne szczepy to raz, a dwa żeby się dziecko do tego jednego nie przyzwyczailo.

Do góry