reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Chciałam nakarmić mała , płakałam razem z nią .. nie mogłam jej ułożyć na leżąco. Jak się w końcu udało , to okazało się , że małej się jeść nie chce. Przysypia tylko z cyckiem w buzi. Czytałam , że któraś z Was miała ten problem. Cycek - smoczek.
Czy pozwolić usnąć tak małej ? Czy zacznie się przyzwyczajać i będzie problem ?

reklama
Dziewczyny moja mała ma problem z kupka, karmiłam ja Bebilonem i zaczęła mieć problem, pręży płacze po karmieniu, widać ze ciśnie i nic.. wczoraj zmieniłam mleko na Nan, nie wiem co mogę jej dać, mam krople Sab simplex ale ona chyba nie na kupki :/ słyszałam jeszcze o Dicoflor - stosowała któraś?

To są kolki na bank. Możesz jej dawać tez swój pokarm zamiast mm ciagle? Bo ten sztuczny może tez „zatykac” i powodować kolki i to ze nie może zrobić kupki i puścić baka. Te niemieckie kropelki są ponoć najlepsze na kolki. Może podawaj je doustnie zamiast do mleka jeśli tak można? Oczywiście zapytaj lekarza. A ja polecam kupić espumisan dla noworodków, ja podaje o 10 i 18 po karmieniu po 20 kropelek doustnie jej i jest dobrze. Tez miała pare razy kolki. Noście wtedy tez maleństwo w pozycji pionowej tak jakby do odbijania to pomaga. I masujcie brzuszek okrężnymi ruchami w prawa strone. Tez najlepiej żeby w samym pampersie było dziecko i żeby pampers był luźno zaciśnięty a nie na maxa. Aha i przeprasuj nieużywana pieluchę z przodu żelazkiem żeby nadawała się do masowania nią brzuszka maleństwa. Niestety kilkoro nie jest łatwa sprawa i oprócz podania tego espumisanu musisz to wszystko tez inne robić żeby ulżyć dziecku w tych ciężkich cheilach. Broń Boże nie zostawiaj samemu sobie w łóżeczku żeby leżało tylko bo sie wtedy meczy cholernie.. najlepiej mówię róbcie ciagle te czynności co podałam i może do lekarza tez się udaj z tym problemem :)

Aha i ten espumisan codziennie podawać. Do skutku. Moja nie ma już kolek od tygodnia a i tak jej daje bo to jej nie zaszkodzi a robi ładnie kupki bąki i wole profilaktycznie dać pare dni więcej niż ma się męczyć biedna ;( bo tez tak się prężyła i płakała i aż łzy jej leciały :(

Chciałam nakarmić mała , płakałam razem z nią .. nie mogłam jej ułożyć na leżąco. Jak się w końcu udało , to okazało się , że małej się jeść nie chce. Przysypia tylko z cyckiem w buzi. Czytałam , że któraś z Was miała ten problem. Cycek - smoczek.

Broń boze. Dziecko się może udusić tzn ty przysniesz i ona tez ale mleko będzie lecieć nadal nawet gdy ona nie ssie i wtedy dojdzie do tragedii.. nie wiem co Ci kochana polecić . Może daj jej smoczek. Albo ponos i spróbuj uspac jakimiś sposobami. Albo podaj mm bo po takim ciepłym mleku dziecko szybciej zasypia :)

Dziewczyny moja mała ma problem z kupka, karmiłam ja Bebilonem i zaczęła mieć problem, pręży płacze po karmieniu, widać ze ciśnie i nic.. wczoraj zmieniłam mleko na Nan, nie wiem co mogę jej dać, mam krople Sab simplex ale ona chyba nie na kupki :/ słyszałam jeszcze o Dicoflor - stosowała któraś?
Podobno bóle brzuszka u takich maluchów są normalne i jedyne co to można próbować dawać kropelki, masować brzuszek i podginać nóżki tak kolanka do brzuszka. Podobno bóle brzuszka mijają po 3 miesiącach [emoji16][emoji16] My dajemy dicoflor ale nie wiem czy dlatego jest ok (2 razy bolał go brzuszek) bo my to dajemy z innego powodu akurat :)

Jeśli chcesz żeby traktowała cycka jak smoczek to pozwól [emoji16] a tak serio może daj jej smoczek?

Witam :)
My wczoraj byliśmy na tym ktg...naczekałam się bo przede mną były dwie babeczki które w końcu zostały przyjęte na patologie ciąży.
Mi robili 2 razy zapis bo coś tam się nie podobało ale koniec końców moja gin zbadała mnie na fotelu i okazało się że wszystko tam w środku gotowe tylko skurczy brak a to że było to Po południu to zrobiła mi tylko masaż szyjki (trzeci raz tego nie przeżyje) i w niedziele do niej na dyżur z torbami mam przyjść na wywołanie jeżeli dotrzymam :)

reklama
Do góry