reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wczoraj urodził się Leon. Waży 3860g i jest długi na 60cm.
Dostałam boli takich nietypowych między biodrami i na badaniu lekarz wygrmyral mi za moja zgoda rozwarcie na 7cm (dr Hassan też sam co prowadził ciążę @zanka200389 ) trafiłam na porodowke przed 18ta. Rozwarcie nie postępowalo i musieli przebić pęcherz. Po przebiciu nawet nie wiem kiedy przyszły parte i gdzieś ok 20.45 mały pojawił się na świecie. Co ciekawe mimo jego niemalych wymiarów udało mi się urodzić bez nacięcia.
Gratulacje! ❤️ Dużo zdrówka dla Was i czekamy na zdjęcie Leona ;)

reklama
Tylko ja nawet twardych cyckow nie mam. Może trochę. Ja się mecze i ona [emoji53]
Ja dopiero od dzis w nocy karmie mala samym cycem bo dopiero dostałam tyle pokarmu, że wystarcza, piersi zrobily się twardsze a u mnie zaraz zacznie się 4doba po cc. Wczesniej też podawalam mm po piersi. Nie martw sie, przystawiaj małą, po piersi mm Ew. laktator i mleczko przyjdzie.

Dzien dobry, u nas dziś była ciężka nocka. Nie mogłam spac, bo miałam straszne bole na dole brzucha i jak tylko udało mi sie zasnąć to za niedługo znow ból mnie budził. Zaczelam nawet zapisywać skurcze na apce, po czym stwierdziłam ze nie wiem czy dobrze to robię i czy to tak naprawdę te skurcze i olałam sprawę. Zastanawiam się czy jechac do gin, ona mowila żeby przyjezdzac zawsze jak coś się dzieje, ale dziś tylko do 12 i weekend przed nami, wiec później zostałby tylko szpital. Tylko nawet nie wiem czy się wyrobie...

Ja z doskoku dzisiaj, mam ten luksus, że dziewczęta śpią, o cie szok :)

@Avalia Moje serdeczne gratulacje, dużego facecika wydałaś na świat :)

Z Martą przerabiam chyba kolki, piszę chyba, bo tak na prawdę nie wiem jak to wygląda :) Emilka jest z kolei na mleku comfort (u niej to akuratnie Bebilon, bo taki był w sklepie), bo się dziewczę zakorkowało mlekiem NAN no i pediatra poleciła zmienić mleczko. Nota bene, pani doktor zachwycona dziewczynkami, bo spodziewała się drobiazgów, a na wizytę przyszły klocki dwa: Marusia waży 4700g a Emi 4000g. Pomimo swojej wagi Emilka jest drobną dziewczynką, za to z Marty rośnie mała armata :p

I mam pytanie do mam po CC, ale i na 100% ten problem dotyczy wszystkich pań po porodzie. O co mnie kaman? No mam problem żeby iść na posiedzenie do kibeloska, bez czopków ni huhu. Pamiętam, że po porodach SN nie miałam takich kłopotów. A zanim ja do lekarza dojdę, to mnie renta zastanie...
A nie bierzesz czasem żelaza jeszcze? Chociaz tez mam z tym problem.. :/ a zelaza juz nie biore.. niby ide ale to wszystko takie suche jest i nie chce wyjsc samo.. :( mimo ze duzo pije wody itd..
Super laseczki przybieraja na wadze ❤ ciekawe ile moja bedzie miec w pon.. :p

Dostałam boli takich nietypowych między biodrami i na badaniu lekarz wygrmyral mi za moja zgoda rozwarcie na 7cm (dr Hassan też sam co prowadził ciążę @zanka200389 ) trafiłam na porodowke przed 18ta. Rozwarcie nie postępowalo i musieli przebić pęcherz. Po przebiciu nawet nie wiem kiedy przyszły parte i gdzieś ok 20.45 mały pojawił się na świecie. Co ciekawe mimo jego niemalych wymiarów udało mi się urodzić bez nacięcia.
Gratuluje :*

Avalia gratulacje.w końcu pojawił się mały uparciuszek [emoji846]

Zanka twarde piersi to raczej oznaka nawału mleka a nie zaczęcia produkcji [emoji6] spokojnie przystawiaj i za dzień czy dwa pojawi się mleko [emoji846]

Klaudia to sobie laktację rozbujałaś [emoji6] bliźnięta mogłabyś mieć.

U mnie od rana wiercą młotem pneumatycznym [emoji849] miły początek dnia.

reklama
Gratuluję :* ale fajny i szybki poród :)

Do góry