reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wczoraj urodził się Leon. Waży 3860g i jest długi na 60cm.
Dostałam boli takich nietypowych między biodrami i na badaniu lekarz wygrmyral mi za moja zgoda rozwarcie na 7cm (dr Hassan też sam co prowadził ciążę @zanka200389 ) trafiłam na porodowke przed 18ta. Rozwarcie nie postępowalo i musieli przebić pęcherz. Po przebiciu nawet nie wiem kiedy przyszły parte i gdzieś ok 20.45 mały pojawił się na świecie. Co ciekawe mimo jego niemalych wymiarów udało mi się urodzić bez nacięcia.
Gratulacje! ❤️ Dużo zdrówka dla Was i czekamy na zdjęcie Leona ;)

reklama
Tylko ja nawet twardych cyckow nie mam. Może trochę. Ja się mecze i ona [emoji53]
Ja dopiero od dzis w nocy karmie mala samym cycem bo dopiero dostałam tyle pokarmu, że wystarcza, piersi zrobily się twardsze a u mnie zaraz zacznie się 4doba po cc. Wczesniej też podawalam mm po piersi. Nie martw sie, przystawiaj małą, po piersi mm Ew. laktator i mleczko przyjdzie.

Dzien dobry, u nas dziś była ciężka nocka. Nie mogłam spac, bo miałam straszne bole na dole brzucha i jak tylko udało mi sie zasnąć to za niedługo znow ból mnie budził. Zaczelam nawet zapisywać skurcze na apce, po czym stwierdziłam ze nie wiem czy dobrze to robię i czy to tak naprawdę te skurcze i olałam sprawę. Zastanawiam się czy jechac do gin, ona mowila żeby przyjezdzac zawsze jak coś się dzieje, ale dziś tylko do 12 i weekend przed nami, wiec później zostałby tylko szpital. Tylko nawet nie wiem czy się wyrobie...

Ja z doskoku dzisiaj, mam ten luksus, że dziewczęta śpią, o cie szok :)

@Avalia Moje serdeczne gratulacje, dużego facecika wydałaś na świat :)

Z Martą przerabiam chyba kolki, piszę chyba, bo tak na prawdę nie wiem jak to wygląda :) Emilka jest z kolei na mleku comfort (u niej to akuratnie Bebilon, bo taki był w sklepie), bo się dziewczę zakorkowało mlekiem NAN no i pediatra poleciła zmienić mleczko. Nota bene, pani doktor zachwycona dziewczynkami, bo spodziewała się drobiazgów, a na wizytę przyszły klocki dwa: Marusia waży 4700g a Emi 4000g. Pomimo swojej wagi Emilka jest drobną dziewczynką, za to z Marty rośnie mała armata :p

I mam pytanie do mam po CC, ale i na 100% ten problem dotyczy wszystkich pań po porodzie. O co mnie kaman? No mam problem żeby iść na posiedzenie do kibeloska, bez czopków ni huhu. Pamiętam, że po porodach SN nie miałam takich kłopotów. A zanim ja do lekarza dojdę, to mnie renta zastanie...
A nie bierzesz czasem żelaza jeszcze? Chociaz tez mam z tym problem.. :/ a zelaza juz nie biore.. niby ide ale to wszystko takie suche jest i nie chce wyjsc samo.. :( mimo ze duzo pije wody itd..
Super laseczki przybieraja na wadze ❤ ciekawe ile moja bedzie miec w pon.. :p

Dostałam boli takich nietypowych między biodrami i na badaniu lekarz wygrmyral mi za moja zgoda rozwarcie na 7cm (dr Hassan też sam co prowadził ciążę @zanka200389 ) trafiłam na porodowke przed 18ta. Rozwarcie nie postępowalo i musieli przebić pęcherz. Po przebiciu nawet nie wiem kiedy przyszły parte i gdzieś ok 20.45 mały pojawił się na świecie. Co ciekawe mimo jego niemalych wymiarów udało mi się urodzić bez nacięcia.
Gratuluje :*

Avalia gratulacje.w końcu pojawił się mały uparciuszek [emoji846]

Zanka twarde piersi to raczej oznaka nawału mleka a nie zaczęcia produkcji [emoji6] spokojnie przystawiaj i za dzień czy dwa pojawi się mleko [emoji846]

Klaudia to sobie laktację rozbujałaś [emoji6] bliźnięta mogłabyś mieć.

U mnie od rana wiercą młotem pneumatycznym [emoji849] miły początek dnia.

reklama
Gratuluję :* ale fajny i szybki poród :)

Do góry