reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Witam się w dniu mojego terminu porodu☺
A Piotruś już 10 dni z nami ☺
Dzisiaj w nocy nie dał mi się za bardzo wyspać. Od 22 do 4 budził się co półtorej godziny. O 4 udało mi się podłączyć go jeszcze pod drugą pierś bo tak to jadł tylko z jednej i zasypiał. I po tym karmieniu spał 3 i pół godziny. Czyli już mu jedna mało ale ciężko mu dać drugą w nocy bo poje z jednej i śpi.
20180812_124406.jpg

Moja miłość❤❤❤
Bałam się bardzo w ciąży czy będę w stanie pokochać go tak jak córkę, a ja wpadłam po uszy, jestem zakochana na amen☺

Załączniki

• 20180812_124406.jpg
    20180812_124406.jpg
    694,9 KB · Wyświetleń: 450
Ja z doskoku dzisiaj, mam ten luksus, że dziewczęta śpią, o cie szok :)

@Avalia Moje serdeczne gratulacje, dużego facecika wydałaś na świat :)

Z Martą przerabiam chyba kolki, piszę chyba, bo tak na prawdę nie wiem jak to wygląda :) Emilka jest z kolei na mleku comfort (u niej to akuratnie Bebilon, bo taki był w sklepie), bo się dziewczę zakorkowało mlekiem NAN no i pediatra poleciła zmienić mleczko. Nota bene, pani doktor zachwycona dziewczynkami, bo spodziewała się drobiazgów, a na wizytę przyszły klocki dwa: Marusia waży 4700g a Emi 4000g. Pomimo swojej wagi Emilka jest drobną dziewczynką, za to z Marty rośnie mała armata [emoji14]

I mam pytanie do mam po CC, ale i na 100% ten problem dotyczy wszystkich pań po porodzie. O co mnie kaman? No mam problem żeby iść na posiedzenie do kibeloska, bez czopków ni huhu. Pamiętam, że po porodach SN nie miałam takich kłopotów. A zanim ja do lekarza dojdę, to mnie renta zastanie...
Kurcze. Ja tak miałam ale kilka dni po porodzie. Teraz już normalnie idzie. Może wprowadź do diety więcej błonnika?

Avalia gratulacje.w końcu pojawił się mały uparciuszek [emoji846]

Zanka twarde piersi to raczej oznaka nawału mleka a nie zaczęcia produkcji [emoji6] spokojnie przystawiaj i za dzień czy dwa pojawi się mleko [emoji846]

Klaudia to sobie laktację rozbujałaś [emoji6] bliźnięta mogłabyś mieć.

U mnie od rana wiercą młotem pneumatycznym [emoji849] miły początek dnia.
Hyhy u mnie od rana trzaskanie mocno drzwiami.. ciekawe kiedy cos sie rozwali albo kiedy okna wyleca :D

Witam się w dniu mojego terminu porodu[emoji5]
A Piotruś już 10 dni z nami [emoji5]
Dzisiaj w nocy nie dał mi się za bardzo wyspać. Od 22 do 4 budził się co półtorej godziny. O 4 udało mi się podłączyć go jeszcze pod drugą pierś bo tak to jadł tylko z jednej i zasypiał. I po tym karmieniu spał 3 i pół godziny. Czyli już mu jedna mało ale ciężko mu dać drugą w nocy bo poje z jednej i śpi.
Zobacz załącznik 888923
Moja miłość[emoji173][emoji173][emoji173]
Bałam się bardzo w ciąży czy będę w stanie pokochać go tak jak córkę, a ja wpadłam po uszy, jestem zakochana na amen[emoji5]
Ktoś mądry kiedyś mi powiedział że miłość nie dzieli się na dzieci, tylko z każdym kolejnym się mnoży [emoji173]️[emoji173]️

Ja z doskoku dzisiaj, mam ten luksus, że dziewczęta śpią, o cie szok :)

@Avalia Moje serdeczne gratulacje, dużego facecika wydałaś na świat :)

Z Martą przerabiam chyba kolki, piszę chyba, bo tak na prawdę nie wiem jak to wygląda :) Emilka jest z kolei na mleku comfort (u niej to akuratnie Bebilon, bo taki był w sklepie), bo się dziewczę zakorkowało mlekiem NAN no i pediatra poleciła zmienić mleczko. Nota bene, pani doktor zachwycona dziewczynkami, bo spodziewała się drobiazgów, a na wizytę przyszły klocki dwa: Marusia waży 4700g a Emi 4000g. Pomimo swojej wagi Emilka jest drobną dziewczynką, za to z Marty rośnie mała armata :p

I mam pytanie do mam po CC, ale i na 100% ten problem dotyczy wszystkich pań po porodzie. O co mnie kaman? No mam problem żeby iść na posiedzenie do kibeloska, bez czopków ni huhu. Pamiętam, że po porodach SN nie miałam takich kłopotów. A zanim ja do lekarza dojdę, to mnie renta zastanie...
Nie wiem kochana. Ja po cc zawsze się załatwiałam na 2dzien teraz też. Zadzwoń może zapytaj lekarza może tak może być jeszcze jelita nie wróciły na swoje miejsce. Ja mam problem z trzymaniem moczu i lekarka powiedziała, że jeśli są takie objawy w pologu te 6tyg to się nie martwić bo wszystko potrzebuje czasu żeby działac normalnie .

reklama
Do góry