reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No mnie się słabo zrobiło. Ja to tam jeszcze nie mam odwagi zajrzeć a przy myciu to tak delikatnie dotykam.

A szwy już którejś wyszły? Bo mnie to one się takie sztywne wydają jak druty i nie pamiętam kiedy mają zacząć odpadać.
Ja jeszcze mam szwy.. ale juz widze ze po trochu zanikaja..

reklama
Czy możliwe jest , żeby dziecko bolał brzuch po mleku z piersi ? Nie chodzi mi o diete itp. tylko o to czy po prostu dziecku może nie pasować moje mleko ? Od dwóch dni pierdzi bolesnie, często płacze. Jak usnie po nakarmieniu to się budzi z płaczem i pierdzi.

Czy możliwe , że to od Espumisanu ?
Espumisan rozbija pęcherz powietrza w jelitach żeby dziecku łatwiej było się ich pozbyć.
Brzuch może boleć na Twoim mleku, ale nie przez Twoje mleko a niedojrzaly układ pokarmowy. Tym bardziej że ciebie mama z 'dieta' pilnuje więc tym bardziej wątpię że zjadłas coś co mogłoby się odbić na małej.
Ewentualnie kolki albo coś ja uczula.

Tak robię. Ale to raczej nie kolki. Póki co te sposoby trochę pomagają.

Pochwal się zdjęciami jak już będziesz miała [emoji173]️. Żałuję , że my nie poszliśmy ale już trudno :( spróbuję sama coś wymyślić. Chyba , że pójdziemy na niemowlęca sesje bo na noworodkowa już za późno ..

U nas właśnie nie wiem czy kolki się nie zaczęły, bo raz dziennie tak o 20-21 staje się marudna strasznie i krzyczy jak diabeł, cyc ciagle zmieniany, pampersy tez i tak 3 h dokazuje, brzuszek masujemy, nosimy itd a ona wydaje mi się ze nie umie dobrze łapać jeszcze sama moich sutków, bo mam duże i złapie nieraz ssie chwile i znowu wypluwa i się zanosi i nie wiem, wydaje mi się ze to nie kolki tylko właśnie wina moich sutków.

Ale dziś za godzinę przychodzi położna, wiec wszystko wypytam się jej i ciekawa jestem jej wagi.

No my tą sesje za darmo mamy także mega okazja, ale raczej przy następnym dziecku nie chce już iść, to jest męczenie trochę dziecka. Zmiana miejsca, zimno, bo bez pampersa i jakieś koronkowe body, nasiusiala tam z 5 razy i kupę tez, karmiłam 3 razy, płakała biedna tez i aż cała w stresie byłam i po 20 min już chciałam iść stamtąd..

Kiedyś jak rodziłam chłopaków dawali ketonal przez 2-3 doby a ibuprom można na zmianę z paracetamolem. Bolalo mnie wczoraj okropnie aż ryczałam z bólu. Jakbym nie musiała to bym nie brala.

Jasne, nic nie podważam tylko grzecznie pytam ;)
Bo sama nie wiem a dobrze na przyszłość wiedzieć skoro planuje jeszcze przez rok karmić piersią

reklama
Czy możliwe jest , żeby dziecko bolał brzuch po mleku z piersi ? Nie chodzi mi o diete itp. tylko o to czy po prostu dziecku może nie pasować moje mleko ? Od dwóch dni pierdzi bolesnie, często płacze. Jak usnie po nakarmieniu to się budzi z płaczem i pierdzi.

Czy możliwe , że to od Espumisanu ?

Może idź do lekarza najlepiej, bo ja nie umiem doradzić a tez każdy brzdąc jest inny i ma inny metabolizm i mleczko każdej z nas jest inne :(

Do góry