reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No mnie się słabo zrobiło. Ja to tam jeszcze nie mam odwagi zajrzeć a przy myciu to tak delikatnie dotykam.

A szwy już którejś wyszły? Bo mnie to one się takie sztywne wydają jak druty i nie pamiętam kiedy mają zacząć odpadać.

Mnie tam już swędzi na dole to mój mówi, ze to oznacza, ze się goi i już będą chyba szwy odlatywać. Tak na początku września albo w połowie pójdę do gina na kontrole ;)

reklama
Czy możliwe jest , żeby dziecko bolał brzuch po mleku z piersi ? Nie chodzi mi o diete itp. tylko o to czy po prostu dziecku może nie pasować moje mleko ? Od dwóch dni pierdzi bolesnie, często płacze. Jak usnie po nakarmieniu to się budzi z płaczem i pierdzi.

Czy możliwe , że to od Espumisanu ?
Może jadłaś coś ciężko strawnego? A może dziecko je szybko i polyka powietrze przy tym i potem musi to powietrze jakoś wyjsc

Czy możliwe jest , żeby dziecko bolał brzuch po mleku z piersi ? Nie chodzi mi o diete itp. tylko o to czy po prostu dziecku może nie pasować moje mleko ? Od dwóch dni pierdzi bolesnie, często płacze. Jak usnie po nakarmieniu to się budzi z płaczem i pierdzi.

Czy możliwe , że to od Espumisanu ?
Espumisan jest na wzdęcia i po nim właśnie te gazy które zalegają i boli przez to brzuch wychodzą.
Mleko mamy jest dla dziecka najlepszym pokarmem. Dostosowuje się do jego potrzeb na bieżąco. Jeśli dziecko kp boli brzuszek to może po prostu układ pokarmowy jest jeszcze niedojrzały lub mama za bardzo pozwoliła sobie z jakimś jedzeniem. Ale nasze mleko jest lekkostrawne i to po mm lub mieszaniu kp z mm może boleć brzuszek raczej. Albo się mała po prostu przejada. Ja to się cały czas zastanawiam nad tym jak pisałaś że Ala je już 100ml. Mnie się to wydaje za dużo. Jak jej dajesz z butelki to jej się łatwiej ciągnie i więcej zjada i rozpycha sobie żołądek. Nie wiem czy z piersi tyle by zjadła. Ja na Twoim miejscu nie ściągałabym tak co chwilę tylko niech sobie z piersi durda. Odstaw jej to karmienie z butelki i dawaj cyca tylko i zobaczysz czy się jej poprawi.

Espumisan jest na wzdęcia i po nim właśnie te gazy które zalegają i boli przez to brzuch wychodzą.
Mleko mamy jest dla dziecka najlepszym pokarmem. Dostosowuje się do jego potrzeb na bieżąco. Jeśli dziecko kp boli brzuszek to może po prostu układ pokarmowy jest jeszcze niedojrzały lub mama za bardzo pozwoliła sobie z jakimś jedzeniem. Ale nasze mleko jest lekkostrawne i to po mm lub mieszaniu kp z mm może boleć brzuszek raczej. Albo się mała po prostu przejada. Ja to się cały czas zastanawiam nad tym jak pisałaś że Ala je już 100ml. Mnie się to wydaje za dużo. Jak jej dajesz z butelki to jej się łatwiej ciągnie i więcej zjada i rozpycha sobie żołądek. Nie wiem czy z piersi tyle by zjadła. Ja na Twoim miejscu nie ściągałabym tak co chwilę tylko niech sobie z piersi durda. Odstaw jej to karmienie z butelki i dawaj cyca tylko i zobaczysz czy się jej poprawi.

Właśnie rozmawiałam z położna która twierdzi że Olek teraz w 3 sobie życia potrzebuje już 40 ml mleka na posilek. I że w 2 tygodniu do miesiąca to już jest właśnie ok. 100 ml :O
U nas po mm baki męczą już takze nie wiem co to będzie. Musimy kupić jakieś mm bo mój pokarm narazie nie wystarczy.
Jak wrócę do domu zacznę walkę z laktatorem.

Właśnie rozmawiałam z położna która twierdzi że Olek teraz w 3 sobie życia potrzebuje już 40 ml mleka na posilek. I że w 2 tygodniu do miesiąca to już jest właśnie ok. 100 ml :O
U nas po mm baki męczą już takze nie wiem co to będzie. Musimy kupić jakieś mm bo mój pokarm narazie nie wystarczy.
Jak wrócę do domu zacznę walkę z laktatorem.
Kurcze wiesz ja to butelki dziecku nigdy nie dawałam bo moja córka nie tolerowała i się po prostu zastanawiam czy tyle mleka naraz co godzinę czy co dwie to jest ok. Na pewno inaczej dziecko je z piersi a inaczej z butelki. I może tu jest problem.

U mnie sąsiadce w sali po cesarce dawali morfinę w zastrzyk, Ketonal i paracetamol dożylnie. I karmi piersią także myślę że można skoro jej dają. A teraz już dostaje w tabletkach Ketonal i paracetamol.

My dzisiaj wychodzimy do domu :) czekam na wypisy:))

No to na pewno można, po prostu takie to dziwne, bo w ciąży trzeba było na każdy lek uważać dosłownie, ale ja wiem, ze nasz organizm jest tak inteligentny, że do mleka trafiają tylko te wybrane specjalnie składniki :)

Kurcze wiesz ja to butelki dziecku nigdy nie dawałam bo moja córka nie tolerowała i się po prostu zastanawiam czy tyle mleka naraz co godzinę czy co dwie to jest ok. Na pewno inaczej dziecko je z piersi a inaczej z butelki. I może tu jest problem.

1 miesięczne dziecko potrzebuje 110 ml x 7 w ciągu dnia. Tak wyczytałam na opakowaniu mleka, które dajemy czasami małej jeśli już pod koniec dnia irytuje się, ze nie potrafi z cyca ciągnąć i nie mam ściągniętego laktatorem, a robi awanturę i jej dajemy max 50 ml i po tym zasypia jak susel :)

reklama
Ściągać i tak muszę bo mam za dużo pokarmu. Ile może stać mleko w lodówce ? 3 dni ? Wstawialyscie kiedyś taką ściągę ale nie znajdę raczej ..
No z butelki tyle zje. I tyle odciagam w 4-5 minut. A malutka przy piersi siedzi czasem z ponad pół godziny to wydaje mi się, że tyle zjada. Teraz nakarmiona, leży na mnie , usypia i marudzi , w łóżku/łóżeczku płacze .. eh .. a ja siedzę w majtkach, nawet się nie mam kiedy wykąpać. Dzisiaj mama pojechała do szpitala i powiem Wam , że jak jest ktoś do pomocy to niebo a ziemia..

Do góry