reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mogę wyjść kiedy chce, tylko dzień wcześniej muszę zgłosić. Normalnie w piątek byłoby lekarz, który robi bilans i chciałam poczekać, żeby zrobić ten bilans od razu, ale lekarz będzie dopiero w poniedziałek. Nie wiem czy chce tyle dni czekać.... Zobaczymy. Jutro przyjdzie Pani, która zajmie się wyrobieniem aktow urodzenia Leo i gotowe przyniesie w piątek i jutro będą pobierać krew dla Leonardo. Więc do piątku zostanę, a czy dłużej to się okaże.
To ciekawe jak to u nas będzie. Nie wiedziałam, ze to jest tak ze można sobie wyjsc kiedy się chce :) a z tym aktem urodzenia to tez mega fajnie, ze ktos przychodzi i zaraz na drugi Dzien jest gotowy. U Was tak poprostu jest? Czy Wy jakos specjalnie to zamawialiscie? Na szkole rodzenia u nas położna mowila, ze trzeba czekac na akt do 6 tygodni, co dla mnie wydawało się mega głupota, takie rzeczy powinny być załatwiane od reki. Mam nadzieje, ze to nie jest prawda...

reklama
Ja już też jestem z inną Panią na sali ale dwuosobowej z łazienką elektrycznymi łóżkami, wanienka, przewijaniem, także super:)
W nocy i dzisiaj rano się dokarmialiwmy bo jeszcze miałam mało pokarmu ale już czuję jak mi się piersi napełniają także zaraz wybudzany Olka na jedzonko.
Noc była ciężka ale w dzień ładnie śpi :)
Jak wszystko będzie dalej ok to jutro nas wypuszcza:)

No i trzeba wziąć pod uwagę że każda z nas ma inne mleko. Kaloryczność inną itp [emoji39][emoji39] może faktycznie jak widzisz jakieś inne mleczko najpierw to faktycznie może jest wodniste i nie ma co się martwić że tyle je. Widocznie tyle potrzebuje :)

Odciągam zazwyczaj początek. I tak muszę bo się dławi. Wtedy je mniej. No tak mi się wydaje, że na początku tym rzadkim się dziecko nie naje. Z resztą był temat tu kiedyś poruszany , że dziecko jak chwilę ssie to pije nie je. To moje pierwsze dziecko, pierwsze karmienia i tez się nie znam za bardzo. Chciałabym żeby zjadła i ładnie spała, ale częściej tak nie jest niestety. :( Cycuś przytulasek mi się trafił [emoji23]

No to ja od dziś nic z białkiem mleka krowiego nie jem...
Mleczko też jest w razie czego.
Czekamy czy będą efekty :(
IMG_20180815_132059.jpg

Załączniki

• IMG_20180815_132059.jpg
    IMG_20180815_132059.jpg
    55,5 KB · Wyświetleń: 366
Ja już też jestem z inną Panią na sali ale dwuosobowej z łazienką elektrycznymi łóżkami, wanienka, przewijaniem, także super:)
W nocy i dzisiaj rano się dokarmialiwmy bo jeszcze miałam mało pokarmu ale już czuję jak mi się piersi napełniają także zaraz wybudzany Olka na jedzonko.
To świetne wiadomości ❤️ jaka sala super, jeszcze klimatyzacji brakuje tylko :D
A w nocy co się działo ? Nie chciał maluszek spać ?

To świetne wiadomości ❤️ jaka sala super, jeszcze klimatyzacji brakuje tylko :D
A w nocy co się działo ? Nie chciał maluszek spać ?
Płakały dzieci mam po CC one biedne leżały ruszać się nie mogły położne chodziły między salami im pomagać no ale jednak dzieciaczki płakały. No i mój się budził co chwilę i chciał pierś a mleka mało więc słabo było. Zresztą trochę mnie emocje jeszcze trzymały tez.
Na szczęście dzisiaj taką pogoda w miarę więc okno uchylone i jest fajnie :)

Mi też dolozyli panią na salę, jestem na sali 2os, też są łóżka elektryczne mega wygodne:)

reklama
Młoda zjadła z cycka i dalej się kręciła. To dałam jej mojego mleka do butli żeby dojadła. I chyba niepotrzebnie bo chlusnęła. Jedyny minus karmienia bezpośrednio z cyca to nie wiadomo ile dziecko dokładnie zjadło... :/

Do góry