reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Będziesz miała towarzystwo przynajmniej :)
A i tak chyba za dwa dni wychodzicie do domku ?:*
Mogę wyjść kiedy chce, tylko dzień wcześniej muszę zgłosić. Normalnie w piątek byłoby lekarz, który robi bilans i chciałam poczekać, żeby zrobić ten bilans od razu, ale lekarz będzie dopiero w poniedziałek. Nie wiem czy chce tyle dni czekać.... Zobaczymy. Jutro przyjdzie Pani, która zajmie się wyrobieniem aktow urodzenia Leo i gotowe przyniesie w piątek i jutro będą pobierać krew dla Leonardo. Więc do piątku zostanę, a czy dłużej to się okaże.

Ja jeszcze nie dawałam bo też nie jestem przekonana, no ale wyboru nie mam i na dwa dni muszę dokarmić mmNo to może faktycznie je trochę [emoji39] mój z 20 lipca i je średnio co trzy godziny po 80 , 90 100 .. czasem 110 ;)
I zastanawiam sie co ty mówisz o jakiejś wodzie w mleku .. ty to widzisz tak naocznie ? Bo mi od początku leci białe choć wiadomo może skład inny. Ale ja odciagam połowę z jednego cycka połowę z drugiego :)
My teraz dopajamy woda ze względu na żółtaczkę i chwała doktorce że mi tak kazała robić. Z 20 minut po karmieniu nie raz boli brzuch i wtedy szuka jedzenia. jak dam tą wodę to dziecko zasypia i nic go nie boli , a jakbym dała mleko to w koło Macieju i brzuch dalej boli.. a po dopajaniu i tak je normalnie :)
Też od czasu do czasu daje trochę wody przegotowanej.
No jak odciągam to widzę, że pryska mi z piersi bardziej przezroczyste mleko, dopiero po jakimś czasie robi się tak gęsto białe.

reklama
To o 1.300 mniej jeśli patrząc na 2800.
Z resztą, co tu myśleć. Jedno dziecko potrzebuje mniej, drugie więcej.
No i trzeba wziąć pod uwagę że każda z nas ma inne mleko. Kaloryczność inną itp [emoji39][emoji39] może faktycznie jak widzisz jakieś inne mleczko najpierw to faktycznie może jest wodniste i nie ma co się martwić że tyle je. Widocznie tyle potrzebuje :)

Do góry