reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Będziesz miała towarzystwo przynajmniej :)
A i tak chyba za dwa dni wychodzicie do domku ?:*
Mogę wyjść kiedy chce, tylko dzień wcześniej muszę zgłosić. Normalnie w piątek byłoby lekarz, który robi bilans i chciałam poczekać, żeby zrobić ten bilans od razu, ale lekarz będzie dopiero w poniedziałek. Nie wiem czy chce tyle dni czekać.... Zobaczymy. Jutro przyjdzie Pani, która zajmie się wyrobieniem aktow urodzenia Leo i gotowe przyniesie w piątek i jutro będą pobierać krew dla Leonardo. Więc do piątku zostanę, a czy dłużej to się okaże.

Ja jeszcze nie dawałam bo też nie jestem przekonana, no ale wyboru nie mam i na dwa dni muszę dokarmić mmNo to może faktycznie je trochę [emoji39] mój z 20 lipca i je średnio co trzy godziny po 80 , 90 100 .. czasem 110 ;)
I zastanawiam sie co ty mówisz o jakiejś wodzie w mleku .. ty to widzisz tak naocznie ? Bo mi od początku leci białe choć wiadomo może skład inny. Ale ja odciagam połowę z jednego cycka połowę z drugiego :)
My teraz dopajamy woda ze względu na żółtaczkę i chwała doktorce że mi tak kazała robić. Z 20 minut po karmieniu nie raz boli brzuch i wtedy szuka jedzenia. jak dam tą wodę to dziecko zasypia i nic go nie boli , a jakbym dała mleko to w koło Macieju i brzuch dalej boli.. a po dopajaniu i tak je normalnie :)
Też od czasu do czasu daje trochę wody przegotowanej.
No jak odciągam to widzę, że pryska mi z piersi bardziej przezroczyste mleko, dopiero po jakimś czasie robi się tak gęsto białe.

reklama
To o 1.300 mniej jeśli patrząc na 2800.
Z resztą, co tu myśleć. Jedno dziecko potrzebuje mniej, drugie więcej.
No i trzeba wziąć pod uwagę że każda z nas ma inne mleko. Kaloryczność inną itp [emoji39][emoji39] może faktycznie jak widzisz jakieś inne mleczko najpierw to faktycznie może jest wodniste i nie ma co się martwić że tyle je. Widocznie tyle potrzebuje :)

Do góry