reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
100ml naraz 2 tyg dziecko? I jeszcze marudzi? Matko dużo strasznie..
A Ty w ogóle dajesz jej pierś czy cały czas ściągasz tylko? Dla mnie to byłoby męczące tak ciągle ściągać.. ulewa Ci dalej?
Mój mały dzisiaj mi się przejadł z rana i tak ulewał że go dwa razy przebierałam. Jak poje z obu piersi i Natalka go zagaduje że nie może zasnąć to macha rączkami i nóżkami i przez to mu się cofa. [emoji5]
Teraz śpi już ponad godz.

U nas nasza 10 dniowa potrafi na raz wypić tak 50 ml, myśle ze 100 ml to jest okej [emoji6] dziecko coraz więcej potrzebuje do prawidłowego rozwoju. A jak nadal marudzi to może brzuszek boli i trzeba nosić na rękach tak jakby do odbijania albo masować po brzuszku. Wczoraj nasza chyba bolało, bo od 3 h co 30-20 min ciagle cyc cyc i Pielucha i nadal przy cycu się zanosiła tak strzaskanej jakby ją ze skory obdzierali i aż po teściowa zadzwoniliśmy to pomogła i sprawdziła czy to nie uszko przewiane i okazało się, ze nie i to prawdopodobnie brzusio, bo masowala jej w łóżeczku i spokojnie lezalam już [emoji4]

Niektóre potrzebują po prostu bliskości i wisieć pod cyckiem bez jedzenia. Moja tak robi i jej to daje, ona w brzuszku non stop była przy mnie i dlaczego teraz mam ją na sile wkładać do łóżeczka czy gdzieś tam skoro chce być blisko nas. Polecam tez ściągnąć aplikacje taka i nasza przy karmieniu jak jej puszczam to w 5 min przysypia [emoji6]
IMG_1367.JPG
IMG_1366.JPG

Załączniki

• IMG_1367.JPG
    IMG_1367.JPG
    161,1 KB · Wyświetleń: 331
  • IMG_1366.JPG
    IMG_1366.JPG
    161,1 KB · Wyświetleń: 331
Różnie. Co godzinę/ półtora/ dwie/ trzy/ cztery [emoji23]
Czasem po dłuższej przerwie zje mniej niż po tej krótkiej. Czasem trochę z piersi jednej pociągnie, czasem z obu i butelkę ale wtedy daje tak z 40-60ml. A czasem po prostu 100 bez piersi i marudzi lub nie. O 11 zjadła 100 i troszenke pierś i śpi , kręci się i coś tam mruknie ale nie jest głodna. I też nie wydaje mi się , żeby to 100 było jakoś dużo bo na początku z 50 to leci ta woda. Dopiero później robi się białe mleko normalne.

Dokładnie :) je tyle ile musi i będzie niespokojna jeśli się da mniej to lepiej nie „głodzić” :D

Przygotowanie mm to góra 5 min, przynajmniej u nas. Ale daje raz dziennie albo w ogóle, jakoś nie jestem przekonana do tych proszków.
Ja jeszcze nie dawałam bo też nie jestem przekonana, no ale wyboru nie mam i na dwa dni muszę dokarmić mm
Różnie. Co godzinę/ półtora/ dwie/ trzy/ cztery [emoji23]
Czasem po dłuższej przerwie zje mniej niż po tej krótkiej. Czasem trochę z piersi jednej pociągnie, czasem z obu i butelkę ale wtedy daje tak z 40-60ml. A czasem po prostu 100 bez piersi i marudzi lub nie. O 11 zjadła 100 i troszenke pierś i śpi , kręci się i coś tam mruknie ale nie jest głodna. I też nie wydaje mi się , żeby to 100 było jakoś dużo bo na początku z 50 to leci ta woda. Dopiero później robi się białe mleko normalne.
No to może faktycznie je trochę [emoji39] mój z 20 lipca i je średnio co trzy godziny po 80 , 90 100 .. czasem 110 ;)
I zastanawiam sie co ty mówisz o jakiejś wodzie w mleku .. ty to widzisz tak naocznie ? Bo mi od początku leci białe choć wiadomo może skład inny. Ale ja odciagam połowę z jednego cycka połowę z drugiego :)
My teraz dopajamy woda ze względu na żółtaczkę i chwała doktorce że mi tak kazała robić. Z 20 minut po karmieniu nie raz boli brzuch i wtedy szuka jedzenia. jak dam tą wodę to dziecko zasypia i nic go nie boli , a jakbym dała mleko to w koło Macieju i brzuch dalej boli.. a po dopajaniu i tak je normalnie :)

Ja jeszcze nie dawałam bo też nie jestem przekonana, no ale wyboru nie mam i na dwa dni muszę dokarmić mmNo to może faktycznie je trochę [emoji39] mój z 20 lipca i je średnio co trzy godziny po 80 , 90 100 .. czasem 110 ;)
I zastanawiam sie co ty mówisz o jakiejś wodzie w mleku .. ty to widzisz tak naocznie ? Bo mi od początku leci białe choć wiadomo może skład inny. Ale ja odciagam połowę z jednego cycka połowę z drugiego :)
My teraz dopajamy woda ze względu na żółtaczkę i chwała doktorce że mi tak kazała robić. Z 20 minut po karmieniu nie raz boli brzuch i wtedy szuka jedzenia. jak dam tą wodę to dziecko zasypia i nic go nie boli , a jakbym dała mleko to w koło Macieju i brzuch dalej boli.. a po dopajaniu i tak je normalnie :)

No jasne ;) najważniejsze żeby dzieciątko miało co jesc i rosło.

reklama
Do góry