G
gosc12
Gość
I też masz ja większa ? Że widać różnicę jak się spojrzy ?Ja też w jednej mam więcej pokarmu. Więcej w tej jednej było mleka jak karmilam Aleksa i teraz w tej samej pierwsi znów więcej mleka. To akurat normalne
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
I też masz ja większa ? Że widać różnicę jak się spojrzy ?Ja też w jednej mam więcej pokarmu. Więcej w tej jednej było mleka jak karmilam Aleksa i teraz w tej samej pierwsi znów więcej mleka. To akurat normalne
No moja dzień starsza no z 28 lipca i je dużo mniej [emoji23]A bo się zastanawiam czy te 100ml to tak naprawdę duzo [emoji39]
A co ile ci je i zawsze to jest 100 ?
100ml naraz 2 tyg dziecko? I jeszcze marudzi? Matko dużo strasznie..
A Ty w ogóle dajesz jej pierś czy cały czas ściągasz tylko? Dla mnie to byłoby męczące tak ciągle ściągać.. ulewa Ci dalej?
Mój mały dzisiaj mi się przejadł z rana i tak ulewał że go dwa razy przebierałam. Jak poje z obu piersi i Natalka go zagaduje że nie może zasnąć to macha rączkami i nóżkami i przez to mu się cofa. [emoji5]
Teraz śpi już ponad godz.
Zawsze jedna miałam większą od okresu dojrzewania to jest normalne [emoji14] się nawet tym nie przejmuje [emoji23] a widać różnicęI też masz ja większa ? Że widać różnicę jak się spojrzy ?
Różnie. Co godzinę/ półtora/ dwie/ trzy/ cztery [emoji23]
Czasem po dłuższej przerwie zje mniej niż po tej krótkiej. Czasem trochę z piersi jednej pociągnie, czasem z obu i butelkę ale wtedy daje tak z 40-60ml. A czasem po prostu 100 bez piersi i marudzi lub nie. O 11 zjadła 100 i troszenke pierś i śpi , kręci się i coś tam mruknie ale nie jest głodna. I też nie wydaje mi się , żeby to 100 było jakoś dużo bo na początku z 50 to leci ta woda. Dopiero później robi się białe mleko normalne.
I też masz ja większa ? Że widać różnicę jak się spojrzy ?
Ja jeszcze nie dawałam bo też nie jestem przekonana, no ale wyboru nie mam i na dwa dni muszę dokarmić mmPrzygotowanie mm to góra 5 min, przynajmniej u nas. Ale daje raz dziennie albo w ogóle, jakoś nie jestem przekonana do tych proszków.
No to może faktycznie je trochę [emoji39] mój z 20 lipca i je średnio co trzy godziny po 80 , 90 100 .. czasem 110Różnie. Co godzinę/ półtora/ dwie/ trzy/ cztery [emoji23]
Czasem po dłuższej przerwie zje mniej niż po tej krótkiej. Czasem trochę z piersi jednej pociągnie, czasem z obu i butelkę ale wtedy daje tak z 40-60ml. A czasem po prostu 100 bez piersi i marudzi lub nie. O 11 zjadła 100 i troszenke pierś i śpi , kręci się i coś tam mruknie ale nie jest głodna. I też nie wydaje mi się , żeby to 100 było jakoś dużo bo na początku z 50 to leci ta woda. Dopiero później robi się białe mleko normalne.
Ja jeszcze nie dawałam bo też nie jestem przekonana, no ale wyboru nie mam i na dwa dni muszę dokarmić mmNo to może faktycznie je trochę [emoji39] mój z 20 lipca i je średnio co trzy godziny po 80 , 90 100 .. czasem 110
I zastanawiam sie co ty mówisz o jakiejś wodzie w mleku .. ty to widzisz tak naocznie ? Bo mi od początku leci białe choć wiadomo może skład inny. Ale ja odciagam połowę z jednego cycka połowę z drugiego
My teraz dopajamy woda ze względu na żółtaczkę i chwała doktorce że mi tak kazała robić. Z 20 minut po karmieniu nie raz boli brzuch i wtedy szuka jedzenia. jak dam tą wodę to dziecko zasypia i nic go nie boli , a jakbym dała mleko to w koło Macieju i brzuch dalej boli.. a po dopajaniu i tak je normalnie
Powodzenia kochanaDziewczyny ale emocje. Od 4 juz nie śpię i cala nic się wierce... Dziś wielki dzień. @Avalia Tobie również powodzenia życzę [emoji5]