Może się tak najada że nadmiarem ulewaNo właśnie ja czyszcze ciągle na zero. W takim razie też zostawię a jutro lekarz obejrzy na wizycie, bo czerwony też nie jest na szczęście. U nas kolejny problem się pojawił. Ulewanie, ale to tak mocne , że wszystko mokre , ona, kołderka itp. muszę kupić ten klin do łóżeczka, bo strach dziecko odłożyć do spania..
reklama
Lustysia
Fanka BB :)
Gratulacje! Wszystkiego dobrego dla Was i dużo zdrówka Jestem pełna podziwu dla Twojego męża i brawa za odwagę dla Was!Ja tylko krótko napiszę. Wczoraj cały dzień męczyły mnie skurcze nieregularne - tak co 20 minut. Dziś od 3 rano zaczęłam mieć skurcze. Po pół godzinie obudziłam Pawła. Poszłam pod prysznic. Tam już miałam skurcze co 2 minuty i myślałam, że umrę. Zeszłam na dół, odeszły wody i po kilku skurczach już był Alex. Nawet karetka nie zdążyłaby przyjechać. Alex ma 3,5 kg i ma 51 cm. Poród odbierał mąż.Zobacz załącznik 887344
majacyr
Gratulacje, śliczny jest.Ja tylko krótko napiszę. Wczoraj cały dzień męczyły mnie skurcze nieregularne - tak co 20 minut. Dziś od 3 rano zaczęłam mieć skurcze. Po pół godzinie obudziłam Pawła. Poszłam pod prysznic. Tam już miałam skurcze co 2 minuty i myślałam, że umrę. Zeszłam na dół, odeszły wody i po kilku skurczach już był Alex. Nawet karetka nie zdążyłaby przyjechać. Alex ma 3,5 kg i ma 51 cm. Poród odbierał mąż.Zobacz załącznik 887344
miloscwczasachpopkultury
Dziewczyny mi też się większy ssak trafił jak synek. Młoda pije z trzech cyckow teraz zasnęła. Mam nadzieję że pośpię 2 h. W nocy super było, spałam nawet łącznie z 4 h. Czym pielegnujecie pępek? Bo położne dziś pierwszy raz będą mi pokazywać wieczorem,woda i mydłem mówiły.... W domu i tak będę octanoseptem lub spirytusem. Spirytusem robiłam synowi i szybko bez komplikacji odpadł.
Serio mydło powiedziały? Dziwnie, mi się wydaje, ze mogłoby zaszkodzić chyba, ze szare albo takie bambino ja suche gaziki i octanisept psikam pare razy naokoło i tam do środka i później dokładnie wycieram tym gazikiem naokoło i w środku żeby ta ropką się zbierała na gaziki i jak najwiecej jej wycierać
miloscwczasachpopkultury
A my lecimy na spacerek z 1,5 h, bo pogoda idealna z 26 stopni, przyjemne lekkie powietrze i wiaterek chłodny
Miłego dnia
Później jemy obiadek ryż biały z tuńczykiem i warzywami chińskimi na patelni. Przewinąć, nakarmić małą i idziemy z tatusiem koło boiska posiedzieć i poczytać rozdział 1 miesiąc zycia.
A teraz pokusa
Miłego dnia
Później jemy obiadek ryż biały z tuńczykiem i warzywami chińskimi na patelni. Przewinąć, nakarmić małą i idziemy z tatusiem koło boiska posiedzieć i poczytać rozdział 1 miesiąc zycia.
A teraz pokusa
Załączniki
Gienio
Rany ale akcja szybka !! Przyjmij serdeczne gratulacjeJa tylko krótko napiszę. Wczoraj cały dzień męczyły mnie skurcze nieregularne - tak co 20 minut. Dziś od 3 rano zaczęłam mieć skurcze. Po pół godzinie obudziłam Pawła. Poszłam pod prysznic. Tam już miałam skurcze co 2 minuty i myślałam, że umrę. Zeszłam na dół, odeszły wody i po kilku skurczach już był Alex. Nawet karetka nie zdążyłaby przyjechać. Alex ma 3,5 kg i ma 51 cm. Poród odbierał mąż.Zobacz załącznik 887344
miloscwczasachpopkultury
Meml
Twój Bartek podobny styl do mojego Enno. Tez czapeczki i nawet tak samo się golił . Ależ Ty masz piękne włosy .Karmienie w terenie i tatuś z bryką, ubrał się nawet pod kolor [emoji170]
Zobacz załącznik 887481Zobacz załącznik 887482
reklama
Bajunia
To Twojej małej już odpadł kikut pępowiny a mojemu jeszcze nie. I tam pod tym kikutem jest lekko czerwone. Ja wiem , że jak już odpadnie to żeby nie grzebać już w pępku. Jutro jeszcze dopytam pediatry.Może delikatnie podkrwawiac. Jeśli nie śmierdzi, nie jest spuchniety czy czerwony to spokójnie. U mojej tak wygląda wyczyszczony pępek. Potem w tej dziurve po każdym czyszczeniu spowrotem zbierała się krew. Moja mama (pielęgniarka) kazała mi tylko z wierzchu przemywac i w środku nie ruszać bo to naturalny opatrunek i jak się wugoi w środku to samo odejdzie. A jak wtczyszcze to zruszam i znów podchodzi krwią żeby się zakleic i bakterii nie dopuszczać z zewnątrz. Zobacz załącznik 887431