reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No właśnie ja czyszcze ciągle na zero. W takim razie też zostawię a jutro lekarz obejrzy na wizycie, bo czerwony też nie jest na szczęście. U nas kolejny problem się pojawił. Ulewanie, ale to tak mocne , że wszystko mokre , ona, kołderka itp. muszę kupić ten klin do łóżeczka, bo strach dziecko odłożyć do spania..
Może się tak najada że nadmiarem ulewa :)

reklama
Ja tylko krótko napiszę. Wczoraj cały dzień męczyły mnie skurcze nieregularne - tak co 20 minut. Dziś od 3 rano zaczęłam mieć skurcze. Po pół godzinie obudziłam Pawła. Poszłam pod prysznic. Tam już miałam skurcze co 2 minuty i myślałam, że umrę. Zeszłam na dół, odeszły wody i po kilku skurczach już był Alex. Nawet karetka nie zdążyłaby przyjechać. Alex ma 3,5 kg i ma 51 cm. Poród odbierał mąż.Zobacz załącznik 887344
Gratulacje! Wszystkiego dobrego dla Was i dużo zdrówka :) Jestem pełna podziwu dla Twojego męża i brawa za odwagę dla Was! ❤️

Ja tylko krótko napiszę. Wczoraj cały dzień męczyły mnie skurcze nieregularne - tak co 20 minut. Dziś od 3 rano zaczęłam mieć skurcze. Po pół godzinie obudziłam Pawła. Poszłam pod prysznic. Tam już miałam skurcze co 2 minuty i myślałam, że umrę. Zeszłam na dół, odeszły wody i po kilku skurczach już był Alex. Nawet karetka nie zdążyłaby przyjechać. Alex ma 3,5 kg i ma 51 cm. Poród odbierał mąż.Zobacz załącznik 887344
Gratulacje, śliczny jest.

Dziewczyny mi też się większy ssak trafił jak synek. Młoda pije z trzech cyckow:D teraz zasnęła. Mam nadzieję że pośpię 2 h. W nocy super było, spałam nawet łącznie z 4 h. Czym pielegnujecie pępek? Bo położne dziś pierwszy raz będą mi pokazywać wieczorem,woda i mydłem mówiły.... W domu i tak będę octanoseptem lub spirytusem. Spirytusem robiłam synowi i szybko bez komplikacji odpadł.

Serio mydło powiedziały? Dziwnie, mi się wydaje, ze mogłoby zaszkodzić chyba, ze szare albo takie bambino :D ja suche gaziki i octanisept psikam pare razy naokoło i tam do środka i później dokładnie wycieram tym gazikiem naokoło i w środku żeby ta ropką się zbierała na gaziki i jak najwiecej jej wycierać :)

A my lecimy na spacerek z 1,5 h, bo pogoda idealna z 26 stopni, przyjemne lekkie powietrze i wiaterek chłodny :)
IMG_1279.JPG
IMG_1280.JPG
IMG_1277.JPG
IMG_1272.JPG

Miłego dnia ;)

Później jemy obiadek ryż biały z tuńczykiem i warzywami chińskimi na patelni. Przewinąć, nakarmić małą i idziemy z tatusiem koło boiska posiedzieć i poczytać rozdział 1 miesiąc zycia.

A teraz pokusa
IMG_0832.JPG

Załączniki

• IMG_1279.JPG
    IMG_1279.JPG
    379,2 KB · Wyświetleń: 503
  • IMG_1280.JPG
    IMG_1280.JPG
    422,9 KB · Wyświetleń: 494
  • IMG_1277.JPG
    IMG_1277.JPG
    143,8 KB · Wyświetleń: 494
  • IMG_1272.JPG
    IMG_1272.JPG
    191,8 KB · Wyświetleń: 516
  • IMG_0832.JPG
    IMG_0832.JPG
    493,1 KB · Wyświetleń: 512
Rany ale akcja szybka !! Przyjmij serdeczne gratulacje ❤️

reklama
Może delikatnie podkrwawiac. Jeśli nie śmierdzi, nie jest spuchniety czy czerwony to spokójnie. U mojej tak wygląda wyczyszczony pępek. Potem w tej dziurve po każdym czyszczeniu spowrotem zbierała się krew. Moja mama (pielęgniarka) kazała mi tylko z wierzchu przemywac i w środku nie ruszać bo to naturalny opatrunek i jak się wugoi w środku to samo odejdzie. A jak wtczyszcze to zruszam i znów podchodzi krwią żeby się zakleic i bakterii nie dopuszczać z zewnątrz. Zobacz załącznik 887431
To Twojej małej już odpadł kikut pępowiny a mojemu jeszcze nie. I tam pod tym kikutem jest lekko czerwone. Ja wiem , że jak już odpadnie to żeby nie grzebać już w pępku. Jutro jeszcze dopytam pediatry.

Do góry