reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No właśnie ja czyszcze ciągle na zero. W takim razie też zostawię a jutro lekarz obejrzy na wizycie, bo czerwony też nie jest na szczęście. U nas kolejny problem się pojawił. Ulewanie, ale to tak mocne , że wszystko mokre , ona, kołderka itp. muszę kupić ten klin do łóżeczka, bo strach dziecko odłożyć do spania..
Może się tak najada że nadmiarem ulewa :)

reklama
Ja tylko krótko napiszę. Wczoraj cały dzień męczyły mnie skurcze nieregularne - tak co 20 minut. Dziś od 3 rano zaczęłam mieć skurcze. Po pół godzinie obudziłam Pawła. Poszłam pod prysznic. Tam już miałam skurcze co 2 minuty i myślałam, że umrę. Zeszłam na dół, odeszły wody i po kilku skurczach już był Alex. Nawet karetka nie zdążyłaby przyjechać. Alex ma 3,5 kg i ma 51 cm. Poród odbierał mąż.Zobacz załącznik 887344
Gratulacje! Wszystkiego dobrego dla Was i dużo zdrówka :) Jestem pełna podziwu dla Twojego męża i brawa za odwagę dla Was! ❤️

Ja tylko krótko napiszę. Wczoraj cały dzień męczyły mnie skurcze nieregularne - tak co 20 minut. Dziś od 3 rano zaczęłam mieć skurcze. Po pół godzinie obudziłam Pawła. Poszłam pod prysznic. Tam już miałam skurcze co 2 minuty i myślałam, że umrę. Zeszłam na dół, odeszły wody i po kilku skurczach już był Alex. Nawet karetka nie zdążyłaby przyjechać. Alex ma 3,5 kg i ma 51 cm. Poród odbierał mąż.Zobacz załącznik 887344
Gratulacje, śliczny jest.

Dziewczyny mi też się większy ssak trafił jak synek. Młoda pije z trzech cyckow:D teraz zasnęła. Mam nadzieję że pośpię 2 h. W nocy super było, spałam nawet łącznie z 4 h. Czym pielegnujecie pępek? Bo położne dziś pierwszy raz będą mi pokazywać wieczorem,woda i mydłem mówiły.... W domu i tak będę octanoseptem lub spirytusem. Spirytusem robiłam synowi i szybko bez komplikacji odpadł.

Serio mydło powiedziały? Dziwnie, mi się wydaje, ze mogłoby zaszkodzić chyba, ze szare albo takie bambino :D ja suche gaziki i octanisept psikam pare razy naokoło i tam do środka i później dokładnie wycieram tym gazikiem naokoło i w środku żeby ta ropką się zbierała na gaziki i jak najwiecej jej wycierać :)

A my lecimy na spacerek z 1,5 h, bo pogoda idealna z 26 stopni, przyjemne lekkie powietrze i wiaterek chłodny :)
IMG_1279.JPG
IMG_1280.JPG
IMG_1277.JPG
IMG_1272.JPG

Miłego dnia ;)

Później jemy obiadek ryż biały z tuńczykiem i warzywami chińskimi na patelni. Przewinąć, nakarmić małą i idziemy z tatusiem koło boiska posiedzieć i poczytać rozdział 1 miesiąc zycia.

A teraz pokusa
IMG_0832.JPG

Załączniki

• IMG_1279.JPG
    IMG_1279.JPG
    379,2 KB · Wyświetleń: 506
  • IMG_1280.JPG
    IMG_1280.JPG
    422,9 KB · Wyświetleń: 500
  • IMG_1277.JPG
    IMG_1277.JPG
    143,8 KB · Wyświetleń: 496
  • IMG_1272.JPG
    IMG_1272.JPG
    191,8 KB · Wyświetleń: 523
  • IMG_0832.JPG
    IMG_0832.JPG
    493,1 KB · Wyświetleń: 516
Rany ale akcja szybka !! Przyjmij serdeczne gratulacje ❤️

reklama
Może delikatnie podkrwawiac. Jeśli nie śmierdzi, nie jest spuchniety czy czerwony to spokójnie. U mojej tak wygląda wyczyszczony pępek. Potem w tej dziurve po każdym czyszczeniu spowrotem zbierała się krew. Moja mama (pielęgniarka) kazała mi tylko z wierzchu przemywac i w środku nie ruszać bo to naturalny opatrunek i jak się wugoi w środku to samo odejdzie. A jak wtczyszcze to zruszam i znów podchodzi krwią żeby się zakleic i bakterii nie dopuszczać z zewnątrz. Zobacz załącznik 887431
To Twojej małej już odpadł kikut pępowiny a mojemu jeszcze nie. I tam pod tym kikutem jest lekko czerwone. Ja wiem , że jak już odpadnie to żeby nie grzebać już w pępku. Jutro jeszcze dopytam pediatry.

Do góry