reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja smaruje za każdym razem. Mój mały już widzę ma uczulenie na pupie od tych oryginalnych pampersów. Trzeba kupić dade albo te z Lidla zobaczymy. Kurcze córka to samo miała. Co w tych pieluchach jest?

A my się właśnie karmimy [emoji5] o 23 ostatnie było. Skończone przed północą i o 3 mi się sam mały obudził 5 min przed budzikiem.[emoji5]

Ekstra, czyli już się normuje apetyt i układ zaczyna działać prawidłowo :) moja np super przyjmuje te z pampersa 0 oryginalne, nic nie ma na pupie. Może ma właśnie na pupie uczulenie id tych maści zaduszek ilości?
W pieluszce nic takiego nie ma szkodliwego raczej. Są miękkie, z dobrego materiału i obstawiałbym bardziej na środki do pielegnacji, ze to one robią coś ze skóra :( ale mogę się mylić :/

reklama
Ja od 2,5 h skurcze co 9 minut i boli jak jasna cholera ale czekam aż będą częściej.

Kurcze dziś to kumulacja haha ekstra [emoji5] super czytać jak już będziecie zaniedlugo po i mieć swoje maleństwa obok, tak upragnione i wyczekiwane, dzielne kobitki ❣️

Cioteczki xzekaja już tylko na znak i zdjęcia cudownych istotek [emoji179][emoji179]

@Vanilia120 @Karokao @Biedroneczka10 niezla noc :) trzymam za was kciuki !!

@megalija super , ze napisałaś - śliczny dzidziuś i mimo złych przezyc po porodzie dobrze , ze masz miłe wspomnienia . Duzo zdrówka dla was.

@miloscwczasachpopkultury na tych zdjęciach ze spaceru Kornelia uśmiechnięta wygląda jak ty. Moja malutka tez ma moje minki niektóre i uśmiech .

@karkula309 super poznać Twojego synusia - istne cudo :)

Cos nie moge spac..

Jeju dziękuje kochana, w końcu coś ze mnie ma i ktoś jednak dostrzega podobiznę. Jeszcze kolega Bartka mówi, ze ina ma kształt twarzy i włoski po Bartku, ale rysy twarzy usta itd to cała ja :D także co osoba to co innego.

Ja wczoraj miedzy 22-24 mialam okropne skurcze co parę minut. Już byliśmy gotowi aby ruszyć do szpitala. Ale później zaczęło się wyciszac i poszłam spać. Ciekawe co dziś dzień przyniesie.
Wczoraj byłam na czwartym ktg .
Skurcze pisały się lekko ale położna mowila ze mam sie tym nie sugerowac tylko patrzec na skurcze na brzuchu. Akurat dyżur miała położna która pracuje u nas na porodowce to wypytalam o znieczulenie zzo czy warto oraz o lewatywe.

To pewnie już rozwarcie postępuje i dziś działu żeby się powiększyło, piłka, może jakiś seks, spacer mały, zjesc coś przyprawionego trochę na ostro i ruszy :)

Ja tez tu zaglądam co pare h hahah a mała dziś pospala od 1:30 do 6 i nie narobiła przez noc nic w pampersa i głodna nie była, ale teraz niedawno zjadła i siusiu przebrał tatuś i śpi dalej, ja pospalam tez z 4 h także ekstra i może dospie teraz 2 skoro ona śpi Zobacz załącznik 886256
Moj jadła o 3.30 i nadal śpi. 4h [emoji33] zaraz ja budzę.

Dzieki myślałam że obejdzie sie bez ale mam nawal pokarmu i zeby sobie ulzyc muszę odciągnąć.

Jasne, nie ma co się męczyć i na sile walczyć z natura i hormonami.. bo może później być gorzej jak przetrzymasz pokarm i będziesz cierpieć. Polecam tez okłady z zimnego ręcznika jak już ściągniesz nawał pokarmu, ale rob to raz dziennie nie więcej i max może narazie 80-100 ml bo ja ściągnęłam wczoraj 2 x niepotrzebnie i później mnie tak bolały piersi jak po 2/3 h mała chciała cyca possać i sutki bolały jak cholera a ona ciągnęła mocniej niż zwykle.. te okłady z kapusty młodej działają podobno cuda no i smarowanie smarowanie x 4 w ciągu dnia bepanthenem :) ja tak robię i już w ciągu dnia jest ekstra i nosze oczywiście stanik do karmienia żeby podtrzymywał te moje „balony” większe teraz haha przy mojej figurze i kg pewnie z 48 teraz to szok jakie mam piersi rozmiar xd

Oj wysyp dzieciaczków będzie dzisiaj☺ zaraz dziewczyny będą wrzucać wpisy że już są po☺

Dziewczyny mam pytanie
Mąż chce wziąć na mnie opiekę 14 dni. Czy może je wziąć np dwa tygodnie po porodzie czy od razu musi? Już się umówiłam z moim gin że mu wypisze , ale mąż ma do 17go urlop jeszcze. Jak weźmie teraz L4 to mu ten urlop się przerwie i krócej będzie w domu z nami.
W jakim czasie po porodzie można wziąć opiekę na żonę?
Bo np te 2 dni okolicznościowego ponoć w ciągu 3 tyg od porodu. Bo taki jest termin na zarejestrowanie dziecka w USC.

reklama
Ja córkę od urodzenia kąpałam codziennie. Głowę też. Później głowę to już rzadziej. Teraz 2 razy w tygodniu. Ale kąpanie to codzienny rytuał u nas od zawsze. Ona nawet jak jest padnięta po jakimś wypadzie czy dłuższej posiadówce u kogoś i zaśnie w aucie w drodze do domu to i tak w domu nie zaśnie z powrotem bez mycia.
Małego też zamierzam kąpać codziennie. Łącznie z myciem głowy teraz.
Tak ja myślę , że tym bardziej teraz w te upały to konieczne, z resztą sama nie wyobrażam sobie nie umyć się chociaż raz dziennie.

Jasne, to tez można tak odbierać i właśnie relaksować maluszka kąpielą i to go uśpi :) czytałam nawet o tym artykuł w gazecie. Ja co 2gi dzień kąpanie z myciem i czekaniem włosków, a tak to codziennie po każdej zmianie pieluchy i tak przemywam cały dół łącznie z nóżkami stopami tetra z czysta woda i letnia to ja chłodzi myje i nawilża :)

Do góry