reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No to korzystaj ale tak jak mówisz budź po max 4 h bo nie miałabym ja np serca „korzystać” z 6-7 h i maluszka nie nakarmić i nie przebrać.
Zadowolona pojadła i dalej śpi [emoji23]
To jest bezstresowe dziecko w porównaniu do syna [emoji23]
IMG_20180809_075503.jpg

Załączniki

• IMG_20180809_075503.jpg
    IMG_20180809_075503.jpg
    58,7 KB · Wyświetleń: 353
reklama
Ale się dzieje! @Karokao @Vanilia120 @Biedroneczka10 trzymam kciuki mocno i mam nadzieję,że już po!

A ja się witam w przed dzień terminu....I uwaga! Jestem po seksie z mężem, chyba widzi jaka zdesperowana jestem... wczoraj się kładę,A ten od razu mnie maca, w sumie trochę dziwnie się zrobiło mi, bo tak prawie 3 miechy bez buziaków, przytulania,a tu nagle seks...no ale nic. Generalnie podbrzusze trochę mnie bolało, poza tym dupa. Po wszystkim oboje nie moglismy zasnac....to maz mnie posmyral po ręce, łokciu... I chwilę trzymalismy się za rękę, tyle fajnie:) A rano zapytałam czy mogę się przytulić:) jak teraz ta nasza uparta córka nie wyjdzie to ja już nie wiem....
Mąż już planuje pepkowe, wyjście do koleżanki na port abend (przed ślubem bicie szkła na szczęście, nie wszędzie jest tak tradycja)... A ja się boję przenoszone ciąży,zielonych wód i komplikacji...

Miarka się przebrała, dziś ubieram łóżeczko dla córki! Chcę przyjść do okurzonego to przyjdzie;-)

Mój Bartek wczoraj pojechał do urzędu miasta w Zgorzelcu załatwiać akt urodzenia dla małej i jeszcze musimy podjechać do Lubania do urzędu jutro żeby to samo załatwić i złożyć, bo ona się w Lubaniu urodziła i tam musza wysłać stamtąd papiery do Zgorzelca i wtedy dopiero w Zgorzelcu będą mogli zakończyć wydawanie tego aktu to pewnie do przyszłego tygodnia do końca pt się uda już mieć :)

Także Córcia już jest oficjalnie Kornelia Liliana Łachacz [emoji166][emoji1407][emoji259][emoji254][emoji255][emoji253]

A ja się edukuje co i jak z tymi wszystkim świadczeniami, które można by było uzyskać na małą ;) oprócz tego w Niemczech złożymy w przyszłym tyg papiery na kindergelt i ciekawa jestem kiedy to zaczniemy dostawać te 190 euro co miesiąc, bo czasami dają od nast miesiąca a czasami się czeka chwilkę dłużej i po paru miesiącach dają i wtedy x liczba miesięcy ta suma. Akurat mama Bartka w Niemczech obcykana w papierkach takich to nam to pomoże wypełnić i złożyć i będzie szybciej :)

A niby Bartek ma te niemieckie zarobki itd i Polska skarbówka na bank wnika we wszystko i się wtrąca i połowy rzeczy co mogłabym w PL wziąć to nie dostaniemy, ale warto spróbować a nóż może chociaż 100 zł w miesiącu będzie z polskiego budżetu. To będzie na 3 paczki pampersow :) zawsze coś. A skoro już tyle podatków odprowadzamy mieszkając w Pl to kurde łaski nie robią.. i co ze Bartek zarabia „kokosy” wg polskiego prawa. I tak ładujemy te prawie wszystkie pieniądze do polskiego kapitału bo tutaj płacimy raty za wszystko, czynsz, jedzenie, zakupy co tydzień, rozrywka, paliwo, ubezpieczenia na auta itd.. eh chory kraj.. gdzie o wszystko trzeba się dosłownie prosić.

Tutaj linki kochane jakbyście tez się chciały dowiedzieć

https://obywatel.gov.pl/zasilki-i-pomoc-finansowa/becikowe-jak-dostac

Link do: Jakie świadczenia przysługują po urodzeniu dziecka w 2017 roku

No bo po co spać i korzystać skoro mała śpi jak już mam ADHD od rana i muszę coś robić xd

To może nie być tez dwójka tylko pchanie się i napieranie dziecka na kanał rodny i rozwarcie na bank Ci się powiększa. Ja tak miałam od nocy w piątek do soboty rano do 8 :)
I to byl taki ciagly bol jak na okres i ciagle napiecie lacznie z kluciem kregoslupa? To trwalo chyba z godzine. Zaczelam szukać w internecie a tam pisali o odklejaniu lozyska :/ tak sie wystraszylam, ze nawet jak minelo to dalej zasnac nie moglam. Postanowilam sobie, ze jak do ktorejs tam godziny nie przejdzie to sie pakuje i do szpitala ale do tego czasu zdazylo sie uspokoic

Ja tez tu zaglądam co pare h hahah a mała dziś pospala od 1:30 do 6 i nie narobiła przez noc nic w pampersa i głodna nie była, ale teraz niedawno zjadła i siusiu przebrał tatuś i śpi dalej, ja pospalam tez z 4 h także ekstra i może dospie teraz 2 skoro ona śpi Zobacz załącznik 886256
Ale spioszek cudny [emoji7] ja juz chyba sie przelaczylam na tryb wstawanie w nocy co pare godzin :D

Zadowolona pojadła i dalej śpi [emoji23]
To jest bezstresowe dziecko w porównaniu do syna [emoji23]Zobacz załącznik 886271

Cudowna [emoji5] dziewczyneczki grzeczniutkei nasze, moja identyko śpi haha w kokonie swoim i oczywiście łóżku, bo mimo ze mamy metr do pokoiku małej i drzwi otwarte i łóżeczko blisko to i tak jeszcze nie umiem jej odłożyć do spania tam na noc, bo wole ją mieć na oku, do niedzieli tak będę spała, później muszę się przełamać i uczyć tam spania perełkę
IMG_0832.JPG
IMG_0832.JPG

Załączniki

• IMG_0832.JPG
    IMG_0832.JPG
    656,3 KB · Wyświetleń: 347
  • IMG_0832.JPG
    IMG_0832.JPG
    668,8 KB · Wyświetleń: 351
Przyjmują mnie na oddział. Miałam 5 skurczy jak byłam podłączona do ktg i ani jeden się nie zapisał. Rozwarcie na palec więc nawet nie wiem czy to jest 1 cm. Ciągle krwawie i mam skurcze co 8-9 minut. Zbadali mi wody czy nie są zielone, ale wszystko ok. Jak dziewczynie przede mną je badali to strasznie się darka a to w sumie nie bolało. Bardziej bolą mnie moje skurcze.

Rozwarcie na palec to jakoś 2 cm. A skurcze mogą być na dole bardziej albo krzyżowe i maszyna ta tego nie załapuje także nie ma co patrzeć.

reklama
Dziś w nocy miałam isc spać itd a po wc wizycie miałam fazę i 5 min sprzątałam tam tzn wycierałam kibelek, wrzuciłam kostkę do spłuczki, zalałam cały domestosem żeby odkazić, wytrzepalam dywanik z pod prysznica i do prania dałam xd
Haha mnie też już nosi ale obiecałam sobie ze pierwszy miesiąc poświęcam dzieciom a nie pracy. Mąż jeszcze do poniedziałku na opiece na mnie. To on wszystko w domu ogarnia. Ja zacznę od wtorku [emoji23]
Zaraz chyba idę z małą na spacer poki chłodniej jeszcze. Damian zawiozl Aleksa do przedszkola i pojechał do mechanika z naszym autem.

Do góry