reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Myślę że nawet jak się nic nie zmieni za godzinę dwie pojadę. Ma 9 mam ktg ale to już bezsensu lepiej na porodówkę:) chyba że się uspokoi kto to wie :)niby mówią jak co 6 minut to jechać.
Ja wlasnie tez bym nie chciala za szybko jechac jak u mnie sie zacznie :) chociaz w Twoim przypadku,czyli drugiej ciazy, nie trzeba czekac na ostatnia chwile, bo akcja moze szybciej postepowac. moze wez prysznic, zeby sprawdzic czy ustapia czy sie rozkreca?

reklama
@Vanilia120 @Karokao @Biedroneczka10 niezla noc :) trzymam za was kciuki !!

@megalija super , ze napisałaś - śliczny dzidziuś i mimo złych przezyc po porodzie dobrze , ze masz miłe wspomnienia . Duzo zdrówka dla was.

@miloscwczasachpopkultury na tych zdjęciach ze spaceru Kornelia uśmiechnięta wygląda jak ty. Moja malutka tez ma moje minki niektóre i uśmiech .

@karkula309 super poznać Twojego synusia - istne cudo :)

Cos nie moge spac..

Ja wczoraj miedzy 22-24 mialam okropne skurcze co parę minut. Już byliśmy gotowi aby ruszyć do szpitala. Ale później zaczęło się wyciszac i poszłam spać. Ciekawe co dziś dzień przyniesie.
Wczoraj byłam na czwartym ktg .
Skurcze pisały się lekko ale położna mowila ze mam sie tym nie sugerowac tylko patrzec na skurcze na brzuchu. Akurat dyżur miała położna która pracuje u nas na porodowce to wypytalam o znieczulenie zzo czy warto oraz o lewatywe.

Powodzenia dziewczyny! Trzymamy kciuki ;*

Ja się ogarniam i jadę do labolatorium, ciekawe ile jeszcze wizyt mnie tam czeka. Kolejna teoretycznie za dwa tygodnie czyli Dzien przed terminem :D a później chyba co 6 tygodni po porodzie

Co za noc dzisiaj. Ja też co chwila się budzę z bólem brzucha. Dalej kłuje mnie na dole. Marta też o 5 się obudziła i chciała do nas. W sumie dopiero usnęła. Tez bym chciała jeszcze pospać, ale co przymknę oko to budzę się z bólem.

Dziewczyny trzymam mocno kciuki!!!!

@Kasiula8989 owodzenia. Oby wyniki były dobre!

reklama
Nie, tylko 2 razy dziennie maścią bepanthen do sutkow jest i do pielegnacji pupy. Więcej nie, bo położna odradza, bo nie jest to korzystne dla skory dziecka, która przez zbyt duża ilość kremów oliwki itd zatyka się i nie oddycha i jest jeszcze gorzej niż gdyby w ogóle nie smarować. Także minimum. Pępek tez raz dziennie tylko. Pupę przemywam max 2 chusteczki nawilżone a później i tak przemywam tetrowa i woda czysta letnia. A kąpiel co 2gi dzień bo włoski i główka i ciałko się poci i w takim 2w1 bambino do włosów i ciała ;)
Ja córkę od urodzenia kąpałam codziennie. Głowę też. Później głowę to już rzadziej. Teraz 2 razy w tygodniu. Ale kąpanie to codzienny rytuał u nas od zawsze. Ona nawet jak jest padnięta po jakimś wypadzie czy dłuższej posiadówce u kogoś i zaśnie w aucie w drodze do domu to i tak w domu nie zaśnie z powrotem bez mycia.
Małego też zamierzam kąpać codziennie. Łącznie z myciem głowy teraz.
Tak ja myślę , że tym bardziej teraz w te upały to konieczne, z resztą sama nie wyobrażam sobie nie umyć się chociaż raz dziennie.

Do góry