reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
No właśnie nie rozumiem tego wywijania. Niby na opakowanii pisze , że jest miejsce specjalne na pępek a nie ma .. u nas już wczoraj na szczęście odpadł i mamy spokój :)

Ja zakładam małej 0 rozmiar i tez wywijam z przodu, bo pępuszek jest. Ale do max 2 tyg powinien odpaść i raz dziennie wg zalecenia położnej psikam ocstsnisept i wycieram dokładnie gazikiem suchym [emoji16]

Ewka a jak się nie rozkręci to przyjadę do Ciebie i Ci nakopie :D bo takim pisaniem dajesz mi wielką nadzieję haha
Teraz to już pewnie kwestia maksymalnie kilku dni [emoji16]
Ja już przymkne oko na tą małą zmianę kolejności [emoji3]
Karokao skoro czop z krwią odchodzi, to kto wie, czy za kilka godzin nie będziesz już tulić [emoji1]
Nie będziesz sama bo jeszcze ja się toczę. Mam termin na dziś :D
Paulana ciekawe, czy dziś się coś zacznie [emoji6]
Oj super :) od 17 do 21 męczyła malutka tak co 1-1,5 h o cyca i possala po 5 min i zasypiała, pieluszek dużo nie muszę jeszcze zmieniać, bo dopiero jej układ pokarmowy itd zaczyna „zaskakiwac” i nie robi zbyt dużo i często także ekstra. Tatuś tez już umie przebierać i robi to mega chętnie i na zmianę przebieramy i przemywamy pupkę ;) już mam „wyćwiczony” rytm i idzie to mega sprawnie.
A nocka tzn od 22 już była spokojna tzn coś pociumkala, spała i później od 24-3 spała i ja tez się przespałam, wybudziłam ją „na sile” na cyca i zmianę pieluchy żeby coś podjadla i nawodniona była i czysta i później spała do 6:30 i od rana tez w miarę spokojnie. Także noc super, ja pospalam nawet z 3 h a to mega różnica i czuje się o wiele dziś lepiej. Zjadłam śniadanko o 9:30 i już czuje głód hahahah także mega ;) nadrabiam kg i straty skoro mały ssak zabiera mamie z krwi i mleka jedzonko [emoji5][emoji16][emoji16]

Z piersiami już lepiej, mega powiększyły się tzn teraz to jakieś z C75 mam hah, dlatego ciążyć mi zaczęły i założyłam stanik do karmienia i o niebo lepiej, bo nic nie boli jak go mam i jest wygodny ;) smaruje co 2 h piersi ta maścią na nie i przykładam czasami cały mokry ręcznik na biust i ulga ze ho ho. Dziś mój kupi kapustę młoda i będę okłady robiła na nie :) a zaraz wyparzam części od laktatora i będę po południu tak próbowała coś tam ściągnąć żeby je odciążyć i się zapalenie żadne nie tworzyło i żeby tez może mieć „pare ml” mleczka na później i spróbować z 2 razy z małej butelki ją nakarmić. Wczoraj daliśmy zamiast cyca co 30 min jak ruszała ustkami to smoczka i ten najmniejszy jest na cała buzie prawie hah ale ciumka go dzielnie i się uspokaja i leży i patrzy tylko wtedy. Teraz sobie śpi po 5 min karmieniu, bo więcej nie chciała i Zasnęła. Zobacz załącznik 885638
Tylko 3 godziny przez całą noc spałaś? W domu zawsze lepiej [emoji846] słodka mała.
Lekarz jej powiedział, że jak nie zacznie czegoś robić w tym kierunku to się znajdzie na innym świecie. Jutro idzie robić badania i w czwartek wizyta . Jak okaże się , że złośliwy to chemioterapia a jak nie złośliwy to wytną wszystko. Już dzisiaj chciał ją położyć do szpitala bo podobno szybko rośnie. To jak zwykle w pracy nie mieli nikogo na zastępstwo mimo , że ma L4...
Mam nadzieję, że mama weźmie sobie radę do serca i szybko podejmie leczenie. Mnie też zapisz na swoją listę. Termin mam na tą sobotę [emoji6] mogłabym już do tej soboty urodzić.
Marta właśnie chrupie marchewkę. Zaraz powinien jej wypaść 2 ząbek. Juz się ledwo trzyma. Dzisiaj byliśmy na kontroli z uszkiem i juz wszystko zdrowe. W sobotę może już iść na swój kurs pływania.
Zobacz załącznik 885657
Pewnie zaraz ząbek wypadnie. W końcu marchewka twarda jest [emoji6]

Katinails na szczęście te 1,5 godziny to nie jest dużo [emoji846]

Bajunia gratulacje [emoji1] synek prawie się wyrobił z prezentem [emoji846]

Powodzenia na wizytach. Ja też już po. Wszystko z małym w porządku. Ilość wód też w normie. Także czekam na rozwój sytuacji [emoji4]

Ja w szpitalu nic nie miałam , do tego obtarlam sobie mocno papierem szarym bo zapomniałam o ranie. Nie mogłam chodzić, siedzieć ani zrobić siku. W domu po 4 dniach kupili mi tantum rose , polałam może z dwa razy i na tym się skończyło. Przeszło dopiero wczoraj po 8 dniach , ale dotknąć i tak nie dotkne. Wycieram się mokrymi chusteczkami żeby nie naruszyć. Wietrz często i chodź po domu w majtkach siatkowych , inne będą uciskać i się nie zagoi tak szybko

Tak robię i chodzę w takich majtasach i podpasce cienkiej. Przemywam woda i od dziś robię irytację tantum rosa i jest lepiej po tym :) a wy nosicie same te majtki siatkowe czy tez z podpaska wkładka??

Im częściej będzie Ci wisieć na piersi tym szybciej sutki się przyzwyczaja. A jak będziesz dawała im odpoczywać to tak szybko się nie przyzwyczaja. I niech łapie Ci z otoczka wtedy mniej boli. Mi czasem jak złapie sama brodawkę to aż mnie skręca z bolu

Tak wiem :D i tak robię po przewijaniu albo jak się przebudza i robi mlask mlask to co godzinkę jakoś albo ponad chce ale tylko na 5-10 min, może dlatego, ze już więcej leci i się najada skoro tak często chce. W nocy jest śpiąca i śpi jak zabita to co 3-4 h je :) ale i tak dziś spróbuje laktatorem elektrycznym odciągnąć żeby się żadne zapalenie nie robiło itd.

Lekarz jej powiedział, że jak nie zacznie czegoś robić w tym kierunku to się znajdzie na innym świecie. Jutro idzie robić badania i w czwartek wizyta . Jak okaże się , że złośliwy to chemioterapia a jak nie złośliwy to wytną wszystko. Już dzisiaj chciał ją położyć do szpitala bo podobno szybko rośnie. To jak zwykle w pracy nie mieli nikogo na zastępstwo mimo , że ma L4...
O matko. A kogo to obchodzi. Teraz to ona jest najważniejsza. A praca no cóż. ..

Skąd czerpiesz siły :o

Ja to dziś po tej pielegnacji krocza, piersi i prysznicu i śniadaniu jak mała spała to dostałam taki power, bo wyspalam się w końcu po tylu dniach i dziś 3 h w nocy spałam to wstawiłam pranie, rozwiesiłam, umylam naczynia, ogarnelam lekki porządek w pokoiku małej po wczorajszym powrocie, wyrzuciłam śmieci z łazienki i kubłów w kuchni i Bartek wyniósł i wyszedł z pieskiem, pomylam naczynia, wstawiłam wrzątek na wyparzenei części gumowych od laktatora i się susza teraz. Ogarnelam lekkie sprzątanie wc tzn wrzuciłam kostkę do spłuczki, nowe zawieszki, zalałam domestosem. I teraz leżę i odpoczywam, bo poszalałam haha ale tak nagle zachciało mi się coś robić, ruszyć i posprzątać, bo mam teraz fazę na „sterylność” przez to ze córcia już w domku i musi być perfekcyjnie wszystko czyste i powyrzucane żeby się bakterie nigdzie nie zbierały xD

reklama
Mam nadzieję. Ale jak pomyślę , ile się nacierpi w tym szpitalu. Jak będzie żyła w strachu czy przeżyje. Jej mama zmarła jak miała 49 lat , też na raka. Mama Miala 20 lat jak jej odeszła. Nie chciałabym żeby u nas historia się powtórzyła .Identyczny wiek u niej i u mnie ......
Nie dopuszczaj sobie takich mysli, wiele ludzi zyje i funkcjonuje normalnie po takiej ciezkiej chorobie [emoji8] teraz zwlaszcza ma motywacje- malenka wnuczke [emoji8]

Do góry