reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tak :)

O 13 wypis dostałam swój i małej :) mała miała przy porodzie 3050 g, a dziś 2860 g także wypuścili bez problemu, bo radzę sobie dobrze z opieka, karmieniem i krocze również się goi. Chociaż siadać nadal ciężko i przeważnie leze.

Nie ma to jak w domku być :)
Mój właśnie poszedł do sklepu po bagietki czosnkowe, winko bezalkoholowe i będzie robił sałatkę grecka, jestem głodna jak wilk po tym porodzie i szpitalu. A sen jakoś mnie nie bierze, także od czwartku max 12 h spałam i jakoś żyje. Ale dziś z 4-6 pospie oczywiście nie ciągiem, ale w nocy jak mała nie będzie się budziła np 3-4 h to dam jej tyle pospać i cyca dam po max 4 h snu. W ciągu dnia co 2-1,5 h bo upał i żeby była nawadniana. Pokarm coraz bardziej leci, cycuskzi twarde i bolą i pod pachami tez zaczyna bolec.. :( oprócz smarowanie maścią jakieś sposoby na to?

Bo to dopiero początek zabawy z karmieniem, to później mi odpadną chyba te cycuchy przez te jej niewidzialne zęby [emoji28][emoji28]

A tutaj brat z siostra [emoji5]Zobacz załącznik 885511Zobacz załącznik 885512Zobacz załącznik 885513Zobacz załącznik 885514Zobacz załącznik 885515Zobacz załącznik 885516
Jak Ci się zbiera pod pachami to odciagaj trochę żeby te grudki tylko spod pach schodzily. Ja tak przy synu miałam i musiałam uważać żeby się z tego zastóje nie zrobiły

reklama
Jak piesek zareagowal i jak sie zachowuje? ja ciagle sie boje reakcji kotka

Dzień wcześniej dostał pieluchę tetrowa, to spał później na niej przed naszym powrotem i nosił ja sobie podobno. W pokoiku małej spał na tej leżance tam i coś chyba wyczuwał, ze wracamy. Jak weszliśmy to obwąchał mała w foteliku i piszczał, później jak tylko ją nosiliśmy to bal się o nią i piszczał i nie odpuszczał na krok jak ją przewijalismy także dobrze zareagował :)

Tak :)

O 13 wypis dostałam swój i małej :) mała miała przy porodzie 3050 g, a dziś 2860 g także wypuścili bez problemu, bo radzę sobie dobrze z opieka, karmieniem i krocze również się goi. Chociaż siadać nadal ciężko i przeważnie leze.

Nie ma to jak w domku być :)
Mój właśnie poszedł do sklepu po bagietki czosnkowe, winko bezalkoholowe i będzie robił sałatkę grecka, jestem głodna jak wilk po tym porodzie i szpitalu. A sen jakoś mnie nie bierze, także od czwartku max 12 h spałam i jakoś żyje. Ale dziś z 4-6 pospie oczywiście nie ciągiem, ale w nocy jak mała nie będzie się budziła np 3-4 h to dam jej tyle pospać i cyca dam po max 4 h snu. W ciągu dnia co 2-1,5 h bo upał i żeby była nawadniana. Pokarm coraz bardziej leci, cycuskzi twarde i bolą i pod pachami tez zaczyna bolec.. :( oprócz smarowanie maścią jakieś sposoby na to?

Bo to dopiero początek zabawy z karmieniem, to później mi odpadną chyba te cycuchy przez te jej niewidzialne zęby [emoji28][emoji28]

A tutaj brat z siostra [emoji5]Zobacz załącznik 885511Zobacz załącznik 885512Zobacz załącznik 885513Zobacz załącznik 885514Zobacz załącznik 885515Zobacz załącznik 885516
Jej ale ona malutka i miałaś rację co do jej wagi że pewnie max 3 kg a tu nawet mniej :) sliczna jest Kornelka cukiereczek <3 super że już w domku :* :)

Ale mnie dół złapał :(
Cała ciążę męczę się z bólem w spojeniu że nie dało się funkcjonować a mała ciągle uparcie czeka i nie daje odpuścić.
Już się poryczalam trochę bo najgorsze jeszcze przede mną a tu nic się nie dzieje. Nie chcę mieć wywoływanego porodu :(
I te codzienne pytania od ludzi ..... I jak? Kurde kopiuj-wklej jakieś czy co??? :(

To między 1 a 2 była mniejsza różnica niż przy 0 :) ja bym się bała chyba przebierać taką małą dupinke , mimo że moja miala 3500 to wydawała mi się tak malutka a gdzie kg mniej :)
Tak Ci się wydaje [emoji23] tzn ja też pierwsze wrażenie miałam takie że boże jak ja wziąć, przebrać [emoji23]
Ale to tak jak każde inne niemowlę [emoji23]
Nooo nawet nie całe 2500 [emoji23]
Urodzeniowa była 2450, w dzień wypisu 2280 [emoji23] a w czwartek miała 2370 [emoji14]
Zobaczymy teraz w piątek ile waży bo idziemy do pediatry :) może będzie już 2500 :) mam nadzieję. Nawrt nie pamiętam ile tygodniowo niemowlę powinno przybierać

@GorzkaPomarańcza spokojnie :) dajcie wcześniej pieluszke bądź ciuszka. Moja kocica powąchała i olala.
Dziecko też ignoruje [emoji23] na początku była trochę zdezorientowana i torcie spięta, ale przeszło i teraz totalny ignor. Jakby dziecka nie było jak powietrze traktuje [emoji23]
Wlasnie moj kot jest taki olewator, raczej sie boi jak goscie przychodza ale czy zazdrosny nie bedzie sie zastanawialam :) pozyjemy, zobaczymy :)

reklama
Mnie tez zaczęło niby średnio bolec w czwartek ten co był, były nieregularne ale były przez 4 h i pojechałam do szpitala. 2 dni później urodizlam :)
No mnie boli coraz bardziej. Skurcze tak co 5-6 min. Dramatu nie ma żebym krzyczała czy coś. Ale odkąd wróciliśmy do domu to już dwa razy byłam na 2 w wc.

Do góry