reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]
Zobacz załącznik 885482
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

[emoji214][emoji214][emoji214][emoji214][emoji214][emoji847]

reklama
Dziewczyny właśnie wyszłam z gabinetu od gina. Mam już rozwarcie na 2 i pół palca czyli połowę. W każdej chwili może się zacząć na poważnie. Tym bardziej że cały dzień czuje mocne kłucia w kroku i napinanie brzucha. Zrobił mi jeszcze masaż szyjki i to ma tym bardziej przyspieszyć w tej sytuacji
Trzymajcie kciuki [emoji5] wracam do domu i czekam co się będzie działo [emoji5]

Zobaczymy czy dostaniemy jeszcze dzisiaj prezent z mężem na 7 rocznicę ślubu [emoji5]
A w nocy mi się śniło , że odeszły mi wody i urodziłam już [emoji5]
Dlatego do auta wzięłam ceratke i ręcznik na drogę [emoji5]
No to super :) ile Ci zostalo do terminu, ze Ci masaz robil? :)

Apetyt miałaś taki duży od porodu ? Bo ja jestem 8 dzień po i jem na dzień paczkę biszkoptów, z dwie kanapki i miskę zupy lub parę ziemniaków i kawałek mięsa. Ale wpycham na siłę , najchętniej nie jadła bym nic. Nie mam siły, kręgosłup mi w tyłek wchodzi , a na twarzy widać tylko mega cienie pod oczami , nic więcej ..

Od kiedy nosi rozm 2 ? Ile ma kg ?
Na drugi dzień od porodu mam taki apetyt :) cały czas bym coś jadła mimo że goraco to mam apetyt :) mnie tak tydzień przez tydzień od porodu bolał kręgosłup barki ..wszystko jakbym była po siłowni i to bardzo ale przeszlo już .
Pampersy 2 już z tydzień uzywamy bo skończyły mi się 1 a miałam już 2 to takie już zakładałam i teraz takie będę kupować . Dużej różnicy nie ma jak przylozylam 1 i 2 do siebie . W Biedronce te zielone 144 szt były akurat ostatnia paczkę mąż kupił :)

Na drugi dzień od porodu mam taki apetyt :) cały czas bym coś jadła mimo że goraco to mam apetyt :) mnie tak tydzień przez tydzień od porodu bolał kręgosłup barki ..wszystko jakbym była po siłowni i to bardzo ale przeszlo już .
Pampersy 2 już z tydzień uzywamy bo skończyły mi się 1 a miałam już 2 to takie już zakładałam i teraz takie będę kupować . Dużej różnicy nie ma jak przylozylam 1 i 2 do siebie . W Biedronce te zielone 144 szt były akurat ostatnia paczkę mąż kupił :)
Ja mam zapas pampersow 2 :) wydaje mi sie, ze dadza rade od poczatku :D

Dziewczyny właśnie wyszłam z gabinetu od gina. Mam już rozwarcie na 2 i pół palca czyli połowę. W każdej chwili może się zacząć na poważnie. Tym bardziej że cały dzień czuje mocne kłucia w kroku i napinanie brzucha. Zrobił mi jeszcze masaż szyjki i to ma tym bardziej przyspieszyć w tej sytuacji
Trzymajcie kciuki [emoji5] wracam do domu i czekam co się będzie działo [emoji5]

Zobaczymy czy dostaniemy jeszcze dzisiaj prezent z mężem na 7 rocznicę ślubu [emoji5]
A w nocy mi się śniło , że odeszły mi wody i urodziłam już [emoji5]
Dlatego do auta wzięłam ceratke i ręcznik na drogę [emoji5]

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

Trzymajcie kciuki ☺ wracam do domu i czekam co się będzie działo ☺

Zobaczymy czy dostaniemy jeszcze dzisiaj prezent z mężem na 7 rocznicę ślubu ☺
A w nocy mi się śniło , że odeszły mi wody i urodziłam już ☺
Dlatego do auta wzięłam ceratke i ręcznik na drogę ☺
Trzymam z calej sily kciuki. Czy przed wizytą spodziewalas się takich informacji? Ja mam wizytę jutro i jestem ciekawa co mi powie. Jestem dwa dni po terminie.

Właśnie wracam z ktg które oczywiście jakieś skurcze pisze ale nic nowego w moim przypadku bo tak już jest 2 miesiące. Bez zastrzeżeń. Nast ktg w czwartek.

Jeśli nie urodze do poniedziałku to w poniedziałek otrzymam magiczną kartkę zatytułowaną "skierowanie do szpitala".

Ktg to tylko maszyna i ja jej nie ufam, nie pisze wzyztskich skurczy. Ja miałam dzień przed porodem niby jakieś tam 50-80 pare skurczy a na drugi dzień poszło z bicza i o 7-8 rano rozwarcie 8 cm i później pełne i o 8:25 urodziłam :)

reklama

Tak :)

O 13 wypis dostałam swój i małej :) mała miała przy porodzie 3050 g, a dziś 2860 g także wypuścili bez problemu, bo radzę sobie dobrze z opieka, karmieniem i krocze również się goi. Chociaż siadać nadal ciężko i przeważnie leze.

Nie ma to jak w domku być :)
Mój właśnie poszedł do sklepu po bagietki czosnkowe, winko bezalkoholowe i będzie robił sałatkę grecka, jestem głodna jak wilk po tym porodzie i szpitalu. A sen jakoś mnie nie bierze, także od czwartku max 12 h spałam i jakoś żyje. Ale dziś z 4-6 pospie oczywiście nie ciągiem, ale w nocy jak mała nie będzie się budziła np 3-4 h to dam jej tyle pospać i cyca dam po max 4 h snu. W ciągu dnia co 2-1,5 h bo upał i żeby była nawadniana. Pokarm coraz bardziej leci, cycuskzi twarde i bolą i pod pachami tez zaczyna bolec.. :( oprócz smarowanie maścią jakieś sposoby na to?

Bo to dopiero początek zabawy z karmieniem, to później mi odpadną chyba te cycuchy przez te jej niewidzialne zęby [emoji28][emoji28]

A tutaj brat z siostra [emoji5]Zobacz załącznik 885511Zobacz załącznik 885512Zobacz załącznik 885513
IMG_1113.JPG
IMG_1115.JPG
IMG_1116.JPG

Załączniki

• IMG_1113.JPG
    IMG_1113.JPG
    336,5 KB · Wyświetleń: 463
  • IMG_1115.JPG
    IMG_1115.JPG
    326,2 KB · Wyświetleń: 456
  • IMG_1116.JPG
    IMG_1116.JPG