reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@klaudiaa975 to super, ze laktacja Ci tak dobrze idzie :)
@KatiNails zazdroszcze tesciowej :) tez bym chciala, zeby moja sie o mnie troszczyla i pomagala w jakikolwiek sposob.
@Luiza. Wcale sie nie dziwie, ze ciezko Ci nadrobic, pewnie ledwo co zyjesz przy dwoch dziewczynkach i ani chwili dla siebie. Jeszcze przy tych upalach...
Oj tak po tym kątem jest super że chce pomagać. Ale swoje humory też ma :)
Wielce jest oburzona że mała kąpięmy w brodziku prysznica [emoji23] i żeby Damian natychmiast leciał po wanienke [emoji23]
Chrzciny chcemy zrobić po mszy. Dla nas liczy się sakrament chrztu a nie pokaz na mszy że chrzcimy dziecko. Poza tym bez sensu dziecko takie małe trzymac godzinę w kościele - ona wielkie oburzenie [emoji23]
Miałam gorączkę, mam tydzień z łóżka nie wychodzić.
Po cc super szybko do siebie doszłam. Smialam wyprostowana to źle. Powinnam leżeć i odpoczywać. I do niej nie docierało że właśnie im więcej chodzę tym lepiej. Bo jak będę leżeć znów będę miała problem się ruszać.
Także troska jest super ale w granicach rozsądku :) tym bardziej że z Damianem dziećmi nie jesteśmy i to nie jest nasze pierwsze dziecko :)

reklama
Czytam o Waszych porodach i mi się cycki w trąbkę zwijają, nie wiem, one żyją na innym poziomie świadomości... :D
Dziewczyny, ja Was pożegnać przyszłam, na prawdę spędziłam z Wami fantastyczne kilka miesięcy, ale nie mam czasu czytać tego coście napisały, jestem nie na czasie i w ogóle nie wiem co się w okół mnie dzieje. Czasami są dni, że mogę poświęcić chwilkę komputerowi, ale to albo mama zaraz do mnie pisze, albo siostra i tyle tego posiedzenia. Będę zaglądała, ale nie daję gwarancji, że coś "mądrego" jeszcze napiszę. Powodzenia kobiety, zdrówka, szczęścia, wesołych świąt i smacznego jajka :p
Luiza, to zrozumiałe że nie masz czas. Trzymaj się! I przede wszystkim powodzenia[emoji16]

Oj tak po tym kątem jest super że chce pomagać. Ale swoje humory też ma :)
Wielce jest oburzona że mała kąpięmy w brodziku prysznica [emoji23] i żeby Damian natychmiast leciał po wanienke [emoji23]
Chrzciny chcemy zrobić po mszy. Dla nas liczy się sakrament chrztu a nie pokaz na mszy że chrzcimy dziecko. Poza tym bez sensu dziecko takie małe trzymac godzinę w kościele - ona wielkie oburzenie [emoji23]
Miałam gorączkę, mam tydzień z łóżka nie wychodzić.
Po cc super szybko do siebie doszłam. Smialam wyprostowana to źle. Powinnam leżeć i odpoczywać. I do niej nie docierało że właśnie im więcej chodzę tym lepiej. Bo jak będę leżeć znów będę miała problem się ruszać.
Także troska jest super ale w granicach rozsądku :) tym bardziej że z Damianem dziećmi nie jesteśmy i to nie jest nasze pierwsze dziecko :)
Tak myślałam, że pewnie czasem przesadza[emoji16] tym bardziej że ty jesteś tak zaradna[emoji4] Ze wszystkim sobie radziłaś wcześniej sama z mężem[emoji16] Wiadomo, miło że teraz tak chce wam pomóc[emoji16]

@klaudiaa975 to super, ze laktacja Ci tak dobrze idzie :)
@KatiNails zazdroszcze tesciowej :) tez bym chciala, zeby moja sie o mnie troszczyla i pomagala w jakikolwiek sposob.
@Luiza. Wcale sie nie dziwie, ze ciezko Ci nadrobic, pewnie ledwo co zyjesz przy dwoch dziewczynkach i ani chwili dla siebie. Jeszcze przy tych upalach...
No nie powiem, upały dają w kość i to konkretnie. Karmię dziewczynki i płyniemy obie, nawet podkładanie tetry pod główkę słabo daje radę.
A czas dla siebie jakoś się zawsze wygospodaruje... kurczę WC i prysznic trzeba czasem zaliczać :p

Tak myślałam, że pewnie czasem przesadza[emoji16] tym bardziej że ty jesteś tak zaradna[emoji4] Ze wszystkim sobie radziłaś wcześniej sama z mężem[emoji16] Wiadomo, miło że teraz tak chce wam pomóc[emoji16]
Z Aleksem byłam przecież rok ponad samotna marka :) a on był rozdarciuch od rana do wieczora. Rączki i cycek. Więc jak z nim bez faceta /męża dałam radę to teraz mając Damiana czemu mam sobie nie dać rady z dużym już dzieckiem i grzecznym niemowlęciem :)
Czasem tak wychodzi ze jak za bardzo chcemy dobrze, to czasem wychodzi źle %) ale teściowa jak to teściowa. Nie przetłumaczysz jej. Tym bardziej że jej starszy syn ma już trójkę dzieci. Aleksa traktują też jak swojego wnuka na równi z innymi. Ale jej młodszy cudowny synek w końcu ma takie swoje swoje dziecko i ja tak sądziłam że tak się skończy. Bo to był wyczekiwany wnuk teściowej.

ABD71D3E-FEFC-40AF-8F57-E8DAE84B15F8.jpeg Mój ostatni szlif i mamy już wszystko, jeszcze zawieszka do cumelka i mogę rodzic :) jak chciałam urodzić przed terminem, tak teraz pole nawet po 27 sierpnia byle nie paliło tym słońcem, a i odkupiłem dzisiaj jeszcze kombinezon jesienny za całe 20zl hehe2BA1B189-0A8A-413D-8315-89039062C96D.jpeg

Załączniki

• ABD71D3E-FEFC-40AF-8F57-E8DAE84B15F8.jpeg
    ABD71D3E-FEFC-40AF-8F57-E8DAE84B15F8.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 115
  • 2BA1B189-0A8A-413D-8315-89039062C96D.jpeg
    2BA1B189-0A8A-413D-8315-89039062C96D.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 111
Trochę z innej beczki.. Gdzie kupię jakieś świece antykomarowe stacjonarnie? Godzina 19 i w ogrodzie się siedzieć nie da :( A nie chcę się psikać tymi różnymi sprayami bo już wystarczająco się lepię w taką pogodę :D

reklama
Trochę z innej beczki.. Gdzie kupię jakieś świece antykomarowe stacjonarnie? Godzina 19 i w ogrodzie się siedzieć nie da :( A nie chcę się psikać tymi różnymi sprayami bo już wystarczająco się lepię w taką pogodę :D
W sklepie budowlanym, chwala sobie te spiraleAA1854B4-7DB0-4A9A-9764-77151C87ACF3.png

Załączniki

• AA1854B4-7DB0-4A9A-9764-77151C87ACF3.png
    AA1854B4-7DB0-4A9A-9764-77151C87ACF3.png
    2,1 MB · Wyświetleń: 101
Do góry