reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@klaudiaa975 to super, ze laktacja Ci tak dobrze idzie :)
@KatiNails zazdroszcze tesciowej :) tez bym chciala, zeby moja sie o mnie troszczyla i pomagala w jakikolwiek sposob.
@Luiza. Wcale sie nie dziwie, ze ciezko Ci nadrobic, pewnie ledwo co zyjesz przy dwoch dziewczynkach i ani chwili dla siebie. Jeszcze przy tych upalach...
Oj tak po tym kątem jest super że chce pomagać. Ale swoje humory też ma :)
Wielce jest oburzona że mała kąpięmy w brodziku prysznica [emoji23] i żeby Damian natychmiast leciał po wanienke [emoji23]
Chrzciny chcemy zrobić po mszy. Dla nas liczy się sakrament chrztu a nie pokaz na mszy że chrzcimy dziecko. Poza tym bez sensu dziecko takie małe trzymac godzinę w kościele - ona wielkie oburzenie [emoji23]
Miałam gorączkę, mam tydzień z łóżka nie wychodzić.
Po cc super szybko do siebie doszłam. Smialam wyprostowana to źle. Powinnam leżeć i odpoczywać. I do niej nie docierało że właśnie im więcej chodzę tym lepiej. Bo jak będę leżeć znów będę miała problem się ruszać.
Także troska jest super ale w granicach rozsądku :) tym bardziej że z Damianem dziećmi nie jesteśmy i to nie jest nasze pierwsze dziecko :)

reklama
Czytam o Waszych porodach i mi się cycki w trąbkę zwijają, nie wiem, one żyją na innym poziomie świadomości... :D
Dziewczyny, ja Was pożegnać przyszłam, na prawdę spędziłam z Wami fantastyczne kilka miesięcy, ale nie mam czasu czytać tego coście napisały, jestem nie na czasie i w ogóle nie wiem co się w okół mnie dzieje. Czasami są dni, że mogę poświęcić chwilkę komputerowi, ale to albo mama zaraz do mnie pisze, albo siostra i tyle tego posiedzenia. Będę zaglądała, ale nie daję gwarancji, że coś "mądrego" jeszcze napiszę. Powodzenia kobiety, zdrówka, szczęścia, wesołych świąt i smacznego jajka :p
Luiza, to zrozumiałe że nie masz czas. Trzymaj się! I przede wszystkim powodzenia[emoji16]

Oj tak po tym kątem jest super że chce pomagać. Ale swoje humory też ma :)
Wielce jest oburzona że mała kąpięmy w brodziku prysznica [emoji23] i żeby Damian natychmiast leciał po wanienke [emoji23]
Chrzciny chcemy zrobić po mszy. Dla nas liczy się sakrament chrztu a nie pokaz na mszy że chrzcimy dziecko. Poza tym bez sensu dziecko takie małe trzymac godzinę w kościele - ona wielkie oburzenie [emoji23]
Miałam gorączkę, mam tydzień z łóżka nie wychodzić.
Po cc super szybko do siebie doszłam. Smialam wyprostowana to źle. Powinnam leżeć i odpoczywać. I do niej nie docierało że właśnie im więcej chodzę tym lepiej. Bo jak będę leżeć znów będę miała problem się ruszać.
Także troska jest super ale w granicach rozsądku :) tym bardziej że z Damianem dziećmi nie jesteśmy i to nie jest nasze pierwsze dziecko :)
Tak myślałam, że pewnie czasem przesadza[emoji16] tym bardziej że ty jesteś tak zaradna[emoji4] Ze wszystkim sobie radziłaś wcześniej sama z mężem[emoji16] Wiadomo, miło że teraz tak chce wam pomóc[emoji16]

@klaudiaa975 to super, ze laktacja Ci tak dobrze idzie :)
@KatiNails zazdroszcze tesciowej :) tez bym chciala, zeby moja sie o mnie troszczyla i pomagala w jakikolwiek sposob.
@Luiza. Wcale sie nie dziwie, ze ciezko Ci nadrobic, pewnie ledwo co zyjesz przy dwoch dziewczynkach i ani chwili dla siebie. Jeszcze przy tych upalach...
No nie powiem, upały dają w kość i to konkretnie. Karmię dziewczynki i płyniemy obie, nawet podkładanie tetry pod główkę słabo daje radę.
A czas dla siebie jakoś się zawsze wygospodaruje... kurczę WC i prysznic trzeba czasem zaliczać :p

Tak myślałam, że pewnie czasem przesadza[emoji16] tym bardziej że ty jesteś tak zaradna[emoji4] Ze wszystkim sobie radziłaś wcześniej sama z mężem[emoji16] Wiadomo, miło że teraz tak chce wam pomóc[emoji16]
Z Aleksem byłam przecież rok ponad samotna marka :) a on był rozdarciuch od rana do wieczora. Rączki i cycek. Więc jak z nim bez faceta /męża dałam radę to teraz mając Damiana czemu mam sobie nie dać rady z dużym już dzieckiem i grzecznym niemowlęciem :)
Czasem tak wychodzi ze jak za bardzo chcemy dobrze, to czasem wychodzi źle %) ale teściowa jak to teściowa. Nie przetłumaczysz jej. Tym bardziej że jej starszy syn ma już trójkę dzieci. Aleksa traktują też jak swojego wnuka na równi z innymi. Ale jej młodszy cudowny synek w końcu ma takie swoje swoje dziecko i ja tak sądziłam że tak się skończy. Bo to był wyczekiwany wnuk teściowej.

ABD71D3E-FEFC-40AF-8F57-E8DAE84B15F8.jpeg Mój ostatni szlif i mamy już wszystko, jeszcze zawieszka do cumelka i mogę rodzic :) jak chciałam urodzić przed terminem, tak teraz pole nawet po 27 sierpnia byle nie paliło tym słońcem, a i odkupiłem dzisiaj jeszcze kombinezon jesienny za całe 20zl hehe2BA1B189-0A8A-413D-8315-89039062C96D.jpeg

Załączniki

• ABD71D3E-FEFC-40AF-8F57-E8DAE84B15F8.jpeg
    ABD71D3E-FEFC-40AF-8F57-E8DAE84B15F8.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 114
  • 2BA1B189-0A8A-413D-8315-89039062C96D.jpeg
    2BA1B189-0A8A-413D-8315-89039062C96D.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 108
Trochę z innej beczki.. Gdzie kupię jakieś świece antykomarowe stacjonarnie? Godzina 19 i w ogrodzie się siedzieć nie da :( A nie chcę się psikać tymi różnymi sprayami bo już wystarczająco się lepię w taką pogodę :D

reklama
Trochę z innej beczki.. Gdzie kupię jakieś świece antykomarowe stacjonarnie? Godzina 19 i w ogrodzie się siedzieć nie da :( A nie chcę się psikać tymi różnymi sprayami bo już wystarczająco się lepię w taką pogodę :D
W sklepie budowlanym, chwala sobie te spiraleAA1854B4-7DB0-4A9A-9764-77151C87ACF3.png

Załączniki

• AA1854B4-7DB0-4A9A-9764-77151C87ACF3.png
    AA1854B4-7DB0-4A9A-9764-77151C87ACF3.png
    2,1 MB · Wyświetleń: 96
Do góry