reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
@Gienio mam termin na jutro, ale póki co nawet się nie oszukuje że coś sie zbliża. Skurczy brak, brzuch wysoko...dlatego też uzbroilam sie w cierpliwość i spokojnie czekam. We wtorek mam wizytę u gina i moze wtedy okaże się czy jest jakiś postep...;)
Ooo czyli to juz juz - to pewnie ty i @miloscwczasachpopkultury bedziecie następne . Czasami jest tak , ze nic nic i nagle bach z objawami ! Dawaj znać ;)

@Gienio co u Ciebie? Jak samopoczucie?
Czesc:) ja to wczoraj miałam dziwne skurcze , ktore po Nospie jak ręka odjąć , ale moj taki prawdziwym termin z om to 20.08 dopiero a patrząc na wymiary małej to ostatnio mi lekarz wpisał , ze wg usg 30 sierpnia , jeszcze za chwile sie okaże ze wrzesień ;) Czekam
sobie spokojnie do terminu Cc równo za tydzień mam , zastanawiam sie, czy cos nie zacząć działać , zeby ta cesarka nie była na sucho - chyba od środy zacznę próbować metody Karoliny :) a ty jak tam sie miewasz ?

Czy to normalne , że dziecko nie chce spać .. od 24 walczymy ze snem .. na oczy nie widzę , a ona pełna życia :o
Moja Laura była wręcz aniołem do 2 tyg po porodzie , tylko jadła i spała a wręcz zasypiała podczas butli - trzeba było łaskotać po policzkach , No a potem .. to juz zaczela byc bardziej aktywna . Karmisz w równych odstępach czasu czy na zadanie ?

Dzieki :* nie,nie zostanie sama bo ma jeszcze drugiego syna i znimi trzymie ;) szwagierka do mnie przychodzi tylko wtedy gdy jej nie ma.. bo ona opiekuje sie ich dziecmi i wiesz,zeby nie bylo focha ;) ;) teraz pojechali na wakacje i stara zostala sama..
No i skoro tak robi to ja nie chce zeby Michasia ja poznala.. bo stara teraz robi identycznie jak z pierwsza corka bylo te 14 lat temu.. ile mozna.. :/
Wspolczuje teściowej tak złego samopoczucia , to musi byc bardzo sfrustrowana osoba , bo nie wyobrażam sobie jak mozna nie chcieć poznać wnuczki ? Moze i do was cos ma,ale dziecko niczego winne . A swoją droga wiadomo o co jej chodzi ? Czemu taka jest niemiła i obojętna ? Ty to sie w ogóle nie przejmuj -traktuj jak powietrze .

Czesc:) ja to wczoraj miałam dziwne skurcze , ktore po Nospie jak ręka odjąć , ale moj taki prawdziwym termin z om to 20.08 dopiero a patrząc na wymiary małej to ostatnio mi lekarz wpisał , ze wg usg 30 sierpnia , jeszcze za chwile sie okaże ze wrzesień ;) Czekam
sobie spokojnie do terminu Cc równo za tydzień mam , zastanawiam sie, czy cos nie zacząć działać , zeby ta cesarka nie była na sucho - chyba od środy zacznę próbować metody Karoliny :) a ty jak tam sie miewasz ?
To jeszcze chwilę[emoji4]
U mnie hmmm czekam spokojnie i nic nie przyspieszam[emoji4] Co ma być to będzie[emoji4] Trochę zaczynam się obawiać porodu, ale każdy przeżył, to i ja przeżyję [emoji23][emoji16] nie ma się co samej nakręcać[emoji16]

Pomyślałam tak samo jak @Gienio. Może Ty wyjdź pierwsze z inicjatywą przytulenia sie lub buziaka. Może na początku będzie dretwo, ale z czasem się Mężul przelamie i odwzajemni to :) ja ogolnie do brzucha tez nie mowie, jakos tego nie czuje. Wiem, ze mam tam synka ale jakos to dla mnie dziwne [emoji12] już mój Maz częściej gada do Mikołaja jak ja [emoji23]Kochana!! A co i Ciebie? Jak samopoczucie? :DTrzymam kciuki cały czas [emoji4]
Dziekuje , ze pytasz :) ja na razie wszystko Ok oprócz tego , ze mam słoniowe stopy i ręce . Na twarzy tez jakos puchne . Jedynie po nocy mi to schodzi a potem w ciagu dnia od nowa .. a ty jak tam sie miewasz ?

reklama
Do góry