reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Eh dziewczyny, upał upałem, mało konfortowa pogoda ale ja już tak chcę rodzić że nie będę wybrzydzać. Córę jak rodziłam 3 lata temu w lipcu też rodziłam w chyba najbardziej upalny dzień tamtego lata i wierzcie mi lub nie, ani przez ułamek sekundy nie pomyślałam o tym jaka pogoda za oknem :p
@Paulana Ty zdaje się masz jakoś termin zaraz na dniach więc kto wie, co lekarz sugerował? Mi się też współżyć nie chce. Moja seksualność poszła w tej ciąży w pizdu :p

Tak ja już na ostatnich nogach. Niestety u nas to samo. Nie chce się i tyle ale zmuszać się nie mam zamiaru. Mała jak będzie chciała to sama w końcu pchnie się na świat ;)

reklama
@kasiak85 A nie ma szans że po ciąży samo zniknie? Słyszałam swego czasu że ciąża jest lekarstwem na niektóre przypadłości i doprowadza do uleczenia organizmu... mogę się jedynie domyślać jakie to stresujące dla Ciebie. A z innej beczki jedziecie na ten zlot do poznania o którym kiedyś pisałaś?

Obstawiam że @Maljan rodzi. A może już po ;) myślę że pięknie nam zacznie ten nasz miesiąc:)

Termometr w telefonie pokazuje mi 35 stopni. Aż się dziwię że tyle jego skala ogarnia A nie jakiś error:)

Hehe, ja z szyjka 13 mm chodziłam z 1,5 miesiąca, tzn teraz to już chyba 2,5:D
No ale to brałaś jakieś leki na to napewno a ja wszystko odstawił już 2 tygodnie temu i skurczy coraz więcej więc jak zejdzie trochę to pewnie pójdzie. Oby:)
W pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów aż po poniedziałku kiedy zobaczyłam dwie małe czerwone niteczki a w nocy zaczął się poród i we wtorek urodzilam.

reklama
Teoretycznie na wzniecenie porodu poleca się też natke pietruszki. Tylko nie wiem ile tej natki trzeba pochłonąć;) A liście malin mają to samo co liście poziomek jakby co ;)
Czytalam też o tzw koktailu położnych tj mikstura z soku pomarańczowego, wody gazowanej, migdałów i olejku rycynowego... Ale to brzmi tak trochę drastycznie:D
Taczke natki :D [emoji23]

Do góry