reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Eh dziewczyny, upał upałem, mało konfortowa pogoda ale ja już tak chcę rodzić że nie będę wybrzydzać. Córę jak rodziłam 3 lata temu w lipcu też rodziłam w chyba najbardziej upalny dzień tamtego lata i wierzcie mi lub nie, ani przez ułamek sekundy nie pomyślałam o tym jaka pogoda za oknem :p
@Paulana Ty zdaje się masz jakoś termin zaraz na dniach więc kto wie, co lekarz sugerował? Mi się też współżyć nie chce. Moja seksualność poszła w tej ciąży w pizdu :p

Tak ja już na ostatnich nogach. Niestety u nas to samo. Nie chce się i tyle ale zmuszać się nie mam zamiaru. Mała jak będzie chciała to sama w końcu pchnie się na świat ;)

reklama
@kasiak85 A nie ma szans że po ciąży samo zniknie? Słyszałam swego czasu że ciąża jest lekarstwem na niektóre przypadłości i doprowadza do uleczenia organizmu... mogę się jedynie domyślać jakie to stresujące dla Ciebie. A z innej beczki jedziecie na ten zlot do poznania o którym kiedyś pisałaś?

Obstawiam że @Maljan rodzi. A może już po ;) myślę że pięknie nam zacznie ten nasz miesiąc:)

Termometr w telefonie pokazuje mi 35 stopni. Aż się dziwię że tyle jego skala ogarnia A nie jakiś error:)

Hehe, ja z szyjka 13 mm chodziłam z 1,5 miesiąca, tzn teraz to już chyba 2,5:D
No ale to brałaś jakieś leki na to napewno a ja wszystko odstawił już 2 tygodnie temu i skurczy coraz więcej więc jak zejdzie trochę to pewnie pójdzie. Oby:)
W pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów aż po poniedziałku kiedy zobaczyłam dwie małe czerwone niteczki a w nocy zaczął się poród i we wtorek urodzilam.

reklama
Teoretycznie na wzniecenie porodu poleca się też natke pietruszki. Tylko nie wiem ile tej natki trzeba pochłonąć;) A liście malin mają to samo co liście poziomek jakby co ;)
Czytalam też o tzw koktailu położnych tj mikstura z soku pomarańczowego, wody gazowanej, migdałów i olejku rycynowego... Ale to brzmi tak trochę drastycznie:D
Taczke natki :D [emoji23]

Do góry