reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja po wizycie szyjka 21 mm ponoć od 18 mm zaczyna się poród ale rozwarcia póki co nie ma. Wszystko w porządku więc kolejna wizyta 17.08 jeśli nie urodzę bo wtedy kończy mi się zwolnienie.

Ja szyjkę już 2 tyg temu miałam 10mm miękka i nic, nie oszczędzam sie i porodu nie widać, jutro kolejna wizyta [emoji3]

reklama
Ugotowałam sie dzisiaj chyba z 10 razy. Pojechałam z mężem zawieźć teściowa do sanatorium, 100km od nas, klimy nie włączaliśmy żeby sie nie przeziębić i myślałam ze sie rozpłynę.. masakra, ale dałam radę, w drodze powrotnej obiadek, zakupy, ledwo sie wleklam ale ogarnelam [emoji3]
Pózniej mieliśmy plan wskoczyć do basenu żeby sie ochłodzić, mój maz dumny przychodzi: 'chodz do basenu, zrobiłem ci super wodę, spuściłem z kolektorów i jest 33 stopnie’[emoji85] super na dworze 40, woda 33, ochłodziłam sie ze hoho[emoji23] jutro wizyta, mam nadzieje ze po niej cos sie zadzieje [emoji3]

No ale to brałaś jakieś leki na to napewno a ja wszystko odstawił już 2 tygodnie temu i skurczy coraz więcej więc jak zejdzie trochę to pewnie pójdzie. Oby:)
W pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów aż po poniedziałku kiedy zobaczyłam dwie małe czerwone niteczki a w nocy zaczął się poród i we wtorek urodzilam.
No brałam luteine. W sumie n8e ma co porównywać każda ciąża inna i każdy poród inny. Trzeba cierpliwie czekać na ten moment. Mnie pobolewa podbrzusze dość mocno, kilka kawałków czopa wypadło. Mąż pojechał na piłkę, ja kładę młodego i odpoczywam. Marzy mi się wyspać....

No brałam luteine. W sumie n8e ma co porównywać każda ciąża inna i każdy poród inny. Trzeba cierpliwie czekać na ten moment. Mnie pobolewa podbrzusze dość mocno, kilka kawałków czopa wypadło. Mąż pojechał na piłkę, ja kładę młodego i odpoczywam. Marzy mi się wyspać....
O też bym się wyspała ale raczej to już się nie uda. Kręgosłup mnie boli tak bardzo w nocy ze nici z wyspanka a jak się Młody urodzi to już wiadomo :)

Dokładnie każda ciąża inna więc liczę że jednak i mnie się ruszył szybko. Teraz po badaniu chociaż było mega delikatnie pobolewanie i kłuje szyjka.

Ale Ci wasi mezowie dziwni...ostatnia szansa później post 6 tygodni a później już nie będzie tak fajnie bo trzeba myśleć żeby ciąża kolejna nie była.
Właśnie dzisiaj się nawet zastanawiałam nad tym jaka antykoncepcję wybrać po tych 6 tygodniach i mam mieszane uczucia. Nie lubię prezerwatywy a tabletki słyszałam że te przy karmieniu niestety są słabo tolerowane i dużo plamien jest i boli.
Myslalyscie już coś czy tylko ja tak w przód wybiegam?:p
Na temat facetów mam identyczne zdanie. Mojego prosić się nie trzeba było, bardziej on mnie :D
Nad antykoncepcja też myślałam. Boje się , że tabletka nie zadziała a nie chciałabym być w ciąży zaraz po pierwszym :)

reklama
Ja syna urodziłam w 37+5, A tymczasem jutro 38+1.... kurczę trzymajmy wszystkie za siebie kciuki:) :*
Ja już wielokrotnie pisałam... starsza urodzona 38+3, młodsza 37+5.... tymczasem dziś gładko 39tc i poza tym że mnie boli wszystko poza paznokciami i 2 tygodnie temu wypadł kawałek czopa to jakoś tego porodu nie widzę. Jutro wizyta i chyba muszę dopytać o to kiedy u nas się wywołuje z przenoszenia ;)

Do góry