reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Skąd wy macie tyle siły i energii? :szok:

U mnie to pozory, tak to non stop leżę. Dziś się w końcu zmotywowałam. Poszłam jeszcze do sklepu po snickersa, mleczko czekoladowe do picia i gazetkę. Teraz już leżę, brzuch napiety, ale niedziwne skoro dziś łącznie pół godziny po schodach, sprzątanie, pranie, z pieskiem raz :D

reklama
@miloscwczasachpopkultury ja podziwiam że ty takie maratony po schodach robisz , dzisiaj weszłam raz na 2 piętro i chyba że 3 na pierwsze i więcej bym nie dała radę.

Byłam dzisiaj u położnej i załatwiłam wszystkie papiery, pogadaliśmy i powiedziała że jakby co mam dzwonić bo ma znajome w szpitalu gdzie chce rodzić i jak coś to będzie tam interweniować. Nie sądzę żeby była potrzeba ale miło z jej strony.

Dzięki za pamiec :*
U nas w porządku mała dzisiaj bardzo grzeczna , i wkoncu ogarnęłam lepiej dom, teraz zrobiłam szarlotkę , mam jakiś przypływ energi :) cały dzień jest co robić 2 dzieci pranie sprzątanie itp i mało czasu żeby odezwać się na forum i cokolwiek przeczytać . Wieczorem jedynie mam chwilę ale wtedy z mężem sobie leżymy razem odpoczywamy . Wczoraj poszedł już do pracy był 2 tyg w domu na mój pobyt w szpitalu tydzień i tydzień jak się mała urodziła . Ale dobrze że już poszedł bo chwilami dzialal mi na nerwy chyba za długo razem byliśmy non stop ..co za dużo to nie zdrowo :D
Byłam nacinana ale już mało boli , polewalam sobie tantum Rosa a potem już octeniseptem na rane w domu jeszcze przez 3 dni chodziłam w majtkach siatkowych i jeszcze na noc później też siatkowe żeby lepiej oddychała lepszy przewiew tam był .

Twoja mala jest super na tym avatarku jest podobna do Ciebie :* <3

My już na boisku, mój się rozgrzewa i będą grać w Rugby, a ja będę walić kółka przez pół godziny
IMG_0620.JPG

Załączniki

• IMG_0620.JPG
    IMG_0620.JPG
    796,9 KB · Wyświetleń: 547
Dzięki za pamiec :*
U nas w porządku mała dzisiaj bardzo grzeczna , i wkoncu ogarnęłam lepiej dom, teraz zrobiłam szarlotkę , mam jakiś przypływ energi :) cały dzień jest co robić 2 dzieci pranie sprzątanie itp i mało czasu żeby odezwać się na forum i cokolwiek przeczytać . Wieczorem jedynie mam chwilę ale wtedy z mężem sobie leżymy razem odpoczywamy . Wczoraj poszedł już do pracy był 2 tyg w domu na mój pobyt w szpitalu tydzień i tydzień jak się mała urodziła . Ale dobrze że już poszedł bo chwilami dzialal mi na nerwy chyba za długo razem byliśmy non stop ..co za dużo to nie zdrowo :D
Byłam nacinana ale już mało boli , polewalam sobie tantum Rosa a potem już octeniseptem na rane w domu jeszcze przez 3 dni chodziłam w majtkach siatkowych i jeszcze na noc później też siatkowe żeby lepiej oddychała lepszy przewiew tam był .

Twoja mala jest super na tym avatarku jest podobna do Ciebie :* <3

To dobrze, że miałaś męża przy sobie przez te pierwsze dni. To Twoja malutka już ma z dwa tygodnie ? Kiedy to zleciało :) i jak Wam idzie karmienie itp ? Ciekawa jestem jak to będzie później. Czy cały czas takie karmienie przewijanie co dwie godziny i na nic więcej nie ma czasu ?
I nie piecze po octanisepcie ? Też będę psikala w domu i podlewała. Tu już wytrzymam bez tego.
Dziękuje :* ja jak na nią patrzę to widzę swoją mamę. K tez mówi , że jest podobna do mnie i tez widzę podobieństwo ale jednak cała babcia :D kiedy wyszłaś na pierwszy spacer ? Zastanawiam się czy pod koniec tygodnia bym już mogła wyjść z mala na troszkę , to znaczy też w sumie nie wiem na ile bym mogła :huh:

reklama
Do góry