reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A w ogóle mamusie rozpakowane jak połóg? Krwawienie itd?

Nie wiem co się zalicza do połogu prócz krwawienia i bólu brzucha. Ale jeśli o to chodzi to bóle mocne jak na miesiączkę są co jakiś czas , dwa dni mocno krwawiłam , dzisiaj już jest lepiej. Brzuch mi prawie całkowicie spadł , ale śmiesznie , że pępek taki duży wystający został :p

reklama
Ostatnie chwile na zostanie lipcową mamusią [emoji3] myśle ze już wszystkie zostaniemy sierpniowe, chyba że któraś machnie ekspresowy poród [emoji3]

Jeszcze nas trochę na sierpień zostało :) chociaż widzę że forum zrobiło się bardzo mamusiowe już a co dopiero jak jeszcze któreś się rozpakuja.

Zamówiłam dzisiaj wreszcie chustę i jeszcze 2 dodatkowe koszule bo jak takie są upały to pewnie 2 to mało. Ogólnie wolę piżamy ale w szpitalu nie pozwalają no i w sumie wygodniej w koszuli przynajmniej póki się krwawi.
Zamówiłam też wreszcie prezenty od córki dla brata i na odwrót i stanęło na książeczkach. Dla synka kontrastowa 0+ a dla córki książka która chciała:)
Skończyłam prawie kocyk do fotelika jeszcze tylko dziury na pasy do zrobienia ale już dzisiaj nie miałam siły więc jutro dokończę mam nadzieję. Oto jak się prezentuje.
Znalazłam też fajne materiały w domu z pandami i z superbohaterami ale to będę spodenki szyła jak już Młody będzie na świecie:) będą na jesień jak znalazł:)

Załączniki

• IMG_20180731_193941_HDR.jpg
    IMG_20180731_193941_HDR.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 160
Jeszcze nas trochę na sierpień zostało :) chociaż widzę że forum zrobiło się bardzo mamusiowe już a co dopiero jak jeszcze któreś się rozpakuja.

Zamówiłam dzisiaj wreszcie chustę i jeszcze 2 dodatkowe koszule bo jak takie są upały to pewnie 2 to mało. Ogólnie wolę piżamy ale w szpitalu nie pozwalają no i w sumie wygodniej w koszuli przynajmniej póki się krwawi.
Zamówiłam też wreszcie prezenty od córki dla brata i na odwrót i stanęło na książeczkach. Dla synka kontrastowa 0+ a dla córki książka która chciała:)
Skończyłam prawie kocyk do fotelika jeszcze tylko dziury na pasy do zrobienia ale już dzisiaj nie miałam siły więc jutro dokończę mam nadzieję. Oto jak się prezentuje.
Znalazłam też fajne materiały w domu z pandami i z superbohaterami ale to będę spodenki szyła jak już Młody będzie na świecie:) będą na jesień jak znalazł:)
Bardzo ładnie wyszedł :) zdolna jesteś :)

Bardzo mi milo ze kocyk sie podoba a mam nadzieje ze Dzidkowi też przypadnie do gustu. A wiecie dziewczyny ze ja samoukiem jestem także polecam kupić maszynę ja mam akurat z Lidla , kupiłam książki o szyciu i oglądałam videobloga madebyruda i raz jeden byłam na warsztatach szycia dresiku dziecięcego. Tak to szukam w internecie na blogach instrukcji jak szyć i próbuje. Pewnie nie jest to idealne ale zrobione z miłościa :)

Boziu, weszłam po schodach 10 razy na gore i na dół, czyli raptem na pierwsze piętro i ledwo oddech idzie złapać [emoji23][emoji23][emoji23] super kondycja [emoji108][emoji108][emoji108] cóż zrobić jak sie przybrało 17 kilo ‍♀️

Grunt, ze spróbowałas :) ja mam łącznie 40 schodów i dzisiaj tak łącznie 25 min po schodach, później z psem spacer, teraz około 30 min zrobiłam kolka naokoło tego boiska i dziś już padam. Czuje się dobrze, ale brzuch twardy jak skala, tez mam 17 kg na plusie, ale przynajmniej będzie kondycja do porodu hah

reklama
Grunt, ze spróbowałas :) ja mam łącznie 40 schodów i dzisiaj tak łącznie 25 min po schodach, później z psem spacer, teraz około 30 min zrobiłam kolka naokoło tego boiska i dziś już padam. Czuje się dobrze, ale brzuch twardy jak skala, tez mam 17 kg na plusie, ale przynajmniej będzie kondycja do porodu hah

U mnie tez teraz twardy, mała co jakiś czas sie wypnie ale ogólnie twardy jest. Mogłoby sie już cos zacząć dziać [emoji25]

Do góry