reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej dziewczyny! Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom:) ja dopiero 35tc 2d, zero objawów, jestem bardzo aktywna, sprzątam, myje okna, gotuję, ogólnie cały dzień na nogach, aż do zajechania aż mnie wszyscy opierniczaja, że za bardzo szaleje. Przeprowadziliśmy się już na podkarpacie, w weekend malowanie pokoiku było, ale ogólnie dalej wszystko w rozsypce :) jak widać na załączonym obrazku ;), nic nie jest wyprane, nic nie jest wyprasowane, torby niespakowane :), ale i tak sukces, że wszystko zakupione.
Ale piszę bo zauważyłam promke (30.07-5.08) w biedronce na proszek, myślę, że kogoś zainteresuje :) bo jest kusząca!
IMG_20180730_200600_HDR.jpg
Screenshot_2018-07-30-20-01-23.jpg

Załączniki

• IMG_20180730_200600_HDR.jpg
    IMG_20180730_200600_HDR.jpg
    80,5 KB · Wyświetleń: 339
  • Screenshot_2018-07-30-20-01-23.jpg
    Screenshot_2018-07-30-20-01-23.jpg
    68,6 KB · Wyświetleń: 344
Ostatnia edycja:
reklama
Ja po ktg i jakieś tam skurcze są ale szału nie ma natomiast teraz znowu zaczęło bolec bardzo okresowo. Przygotowuje się macica ale to chyba jeszcze nie to.

Jest opóznienie na to usg bo juz czekam 15 minut a wlasnie wyczytali kogos innego :(

Najbardziej mi przykro , ze tak wyjechałam zanim dzieci wróciły z przedszkola i teraz teściowa mówi , ze Laura wróciła i martwi sie , ze mamy nie ma i wciaz pyta:(

To podobne nasze dziewczyny :)
Moja w 36+3 miala 2900:)
No tak to jest, dzieci raz dwa się rozbestwią:) moi jutro wracają od teściów i też będę musiała ich ustawić bo zawsze przyjeżdżają od nich rozpuszczeni jak dziadowski bicz.
Fajnie, że dziewczynki dobrze się chowają. Zdrówka dla Was.

Katinails, super ze już jesteście w domku:)

Ja po wizycie. Dostałam skierowanie w kierunku cholestazy, jutro mam zrobić choć gin obstawia, że raczej to nie to.
Szyjka długa, zamknięta, wód mniej bo afi 10 ale na tym etapie ciąży powiedział, ze ok, przepływy też dobre. Następna ostatnia wizyta 09.08.
Jedyne co mnie martwi to waga w 24dni przybrała 560g. Dziś 36.1 waży 2850. Lekarz mówi, że jest ok drobniejsza niż bracia więc mam nadzieję, że ma rację. Starszy syn w tym tyg ważył 3300 na usg. Młodszy w 37.2tc ważył 3250.
U mnie na usg przed cc była waga 2850g-2930g, a urodziła się 2450.
Natomiast z Aleksem 4 lata wcześniej na tym samym usg przed porodem wychodziło 3100 a syn urodził się za kilka godzin 3650 :)

Nie mówiła nic o pierworódkach. Ja nie pytałam. U mnie w pierwszej ciąży do porodu był święty spokój, zero mocniejszych skurczy tylko takie smyranie jak na okres.

Psikaj octaniseptem na krocze to szybciej się zagoi.

Moja córka w dniu wypisu miała 200g mniej i nikt się nie czepiał[emoji5]

Jak nie będziesz skakać dźwigać to takie rzeczy jak robisz nie zaszkodzą. A chociaż oddech z przepony ćwicz jak chodzisz po tych schodach. [emoji5]
Tu na oddziale była w sobotę dziewczyna która miała 2 dni do terminu i przyszła bo czuła jakieś pierwsze skurcze. Nieregularne ale to jej pierwsza ciąża i się już wystraszyła jak tylko coś poczuła i przyszła. Podpowiedziałyśmy jej żeby sobie pochodziła po schodach właśnie bo ją te skurcze męczyły a na ktg średnio wychodziły i rozwarcia brak. I po paru takich spacerach w górę i w dół odeszły jej wody tak koło 16 i o 22 urodziła nawet bez oksy [emoji5]
Zależy jaka była waga urodzeniowa :) max może spaść o 10% wagi urodzeniowej :)

reklama
Hej dziewczyny! Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom:) ja dopiero 35tc 2d, zero objawów, jestem bardzo aktywna, sprzątam, myje okna, gotuję, ogólnie cały dzień na nogach, aż do zajechania aż mnie wszyscy opierniczaja, że za bardzo szaleje. Przeprowadziliśmy się już na podkarpacie, w weekend malowanie pokoiku było, ale ogólnie dalej wszystko w rozsypce :) jak widać na załączonym obrazku ;), nic nie jest wyprane, nic nie jest wyprasowane, torby niespakowane :), ale i tak sukces, że wszystko zakupione.
Ale piszę bo zauważyłam promke (30.07-5.08) w biedronce na proszek, myślę, że kogoś zainteresuje :) bo jest kusząca!
Zobacz załącznik 883070Zobacz załącznik 883073
Witaj, dawno cię tu nie było :) super, ze tak dobrze się czujesz oby jak najdłużej tak było. Powiedz jak to tak mogliście się przenieść na te kilka miesięcy? Mąż ma pracę z domu? U rodziców teraz mieszkacie?

Do góry