reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ooo. No jeśli Karolina w szpitalu to pewnie się coś świeci i za niedługo będzie kolejna panienka;)
Ja wam powiem że miałam dziś fajny dzień. Pospalam do 10tej. Rano seks, zakupy, ktg, posiedzialam na ogrodzie w basenie... na obiad kupna pizza A teraz już się wyleguje i pije jakiegoś wiśniowego radlera 0%. Wyjątkowo smaczny i jeszcze nie nabawił mnie zgagi ;)
Powiedzcie mi czy któraś ma bóle jakby płuca albo przepony po jednej że stron. Bo mnie prawa część pod zebrami boli bardzo. Z lewej nie czuje nic. Dziwię się bo w sumie brzuch już niżej i jakiś kłopotów z oddychaniem nie mam od dawna.
To co, trzymamy kciuki za @miloscwczasachpopkultury :)

reklama
Dziewczynki ja podjechałam z ciekawości po 18 na SOR z moim skoro naprawiliśmy auto żeby się upewnić co tam u małej i zrobili mi ktg bez problemu i ciśnienie małej idealne, bo 140-160 a skurcze to 3 takie konkretniejsze się zapisały tzn 70-100, ale nieregularne także macica sobie coś tam ćwiczy i najmniej aktywność to 40. Także coś tam te sposoby pomagają lekko, teraz skończyłam wchodzić i schodzić po schodach 10 min także dziś łącznie 30 min i padam :D
IMG_0579.JPG
IMG_0579.JPG
q

Załączniki

• IMG_0579.JPG
    IMG_0579.JPG
    522,7 KB · Wyświetleń: 63
  • IMG_0579.JPG
    IMG_0579.JPG
    582 KB · Wyświetleń: 436
  • IMG_0579.JPG
    IMG_0579.JPG
    563,5 KB · Wyświetleń: 431
Szkoooda że się nic nie dzieje. Ja za godzinkę idę z mężem na spacer mimo opuchnietych nog, jak wrócimy to pobujam się na piłce a potem seks :)

To powodzenia :)

No jak na mnie to i tak dużo, ze aż 3 skurcze w ciągu 30 minut :D jak wcześniej nic. wiec schody coś tam działają. Jeszcze napije się dziś tej herbatki, pomęczę mojego o jakieś przytulanki chociaż już nie ma sił hah i może spacer. A teraz pod prysznicem odleciało znowu mi czopka trochę po tych schodach [emoji5][emoji28]

Jestem w szpitalu - cos jest nie tak , dziecku bardzo skacze ciśnienie poniżej 120 a
potem 170 a ja mam bardzo wysokie . Teraz mam usg doppler i po nim kazali mi wrócić na oddział na rozmowę z lekarzem , który bedzie oglądał zapis .

Jaka czujna [emoji5] tak podjechaliśmy na SOR sprawdzić, cos tam były 3 skurczyki 60-100 i wtedy ogólnie taki lekko napiety brzuch, także coś tam ćwiczy macica, ale nadal w dwupaku i domku jestem. [emoji8]
Kurde to ty jeszcze nie urodziłaś ? Chwilę nie wchodziłam na forum ale myślałam że wreszcie udało ci się wywołać poród a ty dalej w domku.
Nie myślałaś żeby się położyć do szpitala w razie w ? Coś kiedyś pisałaś że jak się termin będzie zbliżał to o tym pomyslisz

Jestem w szpitalu - cos jest nie tak , dziecku bardzo skacze ciśnienie poniżej 120 a
potem 170 a ja mam bardzo wysokie . Teraz mam usg doppler i po nim kazali mi wrócić na oddział na rozmowę z lekarzem , który bedzie oglądał zapis .

To dobrze, ze pojechałaś. To rzeczywiście jest niepokojące i dziwne. Dobrze, ze Cię wzięli na obserwacje i dbają o wszystko. A skurcze jakieś się piszą?

reklama
Kurde to ty jeszcze nie urodziłaś ? Chwilę nie wchodziłam na forum ale myślałam że wreszcie udało ci się wywołać poród a ty dalej w domku.
Nie myślałaś żeby się położyć do szpitala w razie w ? Coś kiedyś pisałaś że jak się termin będzie zbliżał to o tym pomyslisz

Lekarz mówi, ze mogliby mnie położyć tu, ale w domu więcej możemy zdziałać żeby przyspieszyć i niepotrzebnie bym leżała i się męczyła. To jego słowa :D a tu w Zgorzelcu i tak bym nie chciała także czekamy na mocniejsze objawy i wtedy jak coś do Lubania tam gdzie mamy zamiar rodzic [emoji5]

Do góry