miloscwczasachpopkultury
Fanka BB :)
A Ty jak się czujesz ? Nic się nie rusza u Ciebie ? Mam przeczucie , że Ty i Karolina będziecie kolejne
Obyś miała racje [emoji5][emoji5][emoji847][emoji847]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A Ty jak się czujesz ? Nic się nie rusza u Ciebie ? Mam przeczucie , że Ty i Karolina będziecie kolejne
Macica się obkurcza :* takie mocne nieprzyjemne skurcze i promieniuja jak do odbytu. Ja czuję dodatkowo bo ciecie jest na niej. Najbardziej się obkurcza podczas karmienia piersią takie 'sprzężenie zwrotne' jak ja to nazywam [emoji23] musi się obkurczycBardzo, ledwo chodzę :/ do tego mam od czasu do czasu taki bardzo bolesny ucisk na odbyt , nie wiadomo czy wtedy stanąć czy usiąść. Nie wiem od czego tak ..
Ja bym zgłosiła.Szczerze to czuje sie jakbym miała jakis stan przedrzucawkowy, jest mi słabo zalewam sie potem i dodatkowo mam dziwne bóle jakby ucisk na dół miednicy i kość ogonowa -cos jest nie tak
Dla mnie ktg to nie wyznacznik. Już się o tym przekonałam.. drugi raz.Dziewczynki ja podjechałam z ciekawości po 18 na SOR z moim skoro naprawiliśmy auto żeby się upewnić co tam u małej i zrobili mi ktg bez problemu i ciśnienie małej idealne, bo 140-160 a skurcze to 3 takie konkretniejsze się zapisały tzn 70-100, ale nieregularne także macica sobie coś tam ćwiczy i najmniej aktywność to 40. Także coś tam te sposoby pomagają lekko, teraz skończyłam wchodzić i schodzić po schodach 10 min także dziś łącznie 30 min i padam Zobacz załącznik 883052Zobacz załącznik 883053q
Trzymam kciuki!Jestem w szpitalu - cos jest nie tak , dziecku bardzo skacze ciśnienie poniżej 120 a
potem 170 a ja mam bardzo wysokie . Teraz mam usg doppler i po nim kazali mi wrócić na oddział na rozmowę z lekarzem , który bedzie oglądał zapis .
Kochana mi bole nie wychodziły na ktg. A też ucisk na dol miednicy. Bolesne skurcze. Lekarz u mnie wystraszyl się że rozchodzi się blizna przez skurcze bo podczas badania gibekologicznego jak dotykał od środka blizny to bolała. Na zewnątrz nic nie czułam. A od środka tak.Nie skurczy nie ma za bardzo , przy tych bólach na miednice bardzo tętno dziecka idzie do góry .
Z Waszymi postami jestem na bieżąco , ale ja z tych milczacych i kibicujacych w ukryciu . Tak, mąż pracuje głównie zdalnie+filmy z drona, dlatego dla niego najważniejsze jest żeby mieć dostęp do internetu i lodówki często jezdzi właśnie na jakieś nagrywki to czuje się spokojny jak nie jestem sama w mieszkaniu, zwłaszcza jak będę z naszym pierwszym Bobo, stąd decyzja o chwilowej zmianie miejsca zamieszkania, i to właśnie u moich rodziców . Szczerze to go za to podziwiam, bo sama bym się mocno wahała przed zamieszkaniem u teściowej mimo, że Anioł kobieta.Witaj, dawno cię tu nie było super, ze tak dobrze się czujesz oby jak najdłużej tak było. Powiedz jak to tak mogliście się przenieść na te kilka miesięcy? Mąż ma pracę z domu? U rodziców teraz mieszkacie?
Przez pół godziny bylo 5 skurczy na 100 kilka na 60 . Lekarka powiedziała że w normie na 39 TC ja czuję że brzuch mi opadł i że tych bolesnych okresowych jest więcej ale to jeszcze nie to.A ile ich i jaka moc? Ja dziś miałam takie napinanie brzucha wtedy pod ktg i przez 30 min zapisały się 3 skurcze takie 60-100 i tez lekarz mówi, ze to nic
U mnie na usg przed cc była waga 2850g-2930g, a urodziła się 2450.
Natomiast z Aleksem 4 lata wcześniej na tym samym usg przed porodem wychodziło 3100 a syn urodził się za kilka godzin 3650