reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Bardzo, ledwo chodzę :/ do tego mam od czasu do czasu taki bardzo bolesny ucisk na odbyt , nie wiadomo czy wtedy stanąć czy usiąść. Nie wiem od czego tak ..
Macica się obkurcza :* takie mocne nieprzyjemne skurcze i promieniuja jak do odbytu. Ja czuję dodatkowo bo ciecie jest na niej. Najbardziej się obkurcza podczas karmienia piersią :) takie 'sprzężenie zwrotne' jak ja to nazywam [emoji23] musi się obkurczyc :)

Gienio, wiem łatwo powiedzieć ale kochana nie martw się o bliźniaki są z babcią, która dobrze się nimi zaopiekuje. Teraz jesteś najważniejsza ty i Astrid. Wiem jak ci smutno i przytulam. Trzymam kciuki za pomyślne usg:)

Dziewczynki ja podjechałam z ciekawości po 18 na SOR z moim skoro naprawiliśmy auto żeby się upewnić co tam u małej i zrobili mi ktg bez problemu i ciśnienie małej idealne, bo 140-160 a skurcze to 3 takie konkretniejsze się zapisały tzn 70-100, ale nieregularne także macica sobie coś tam ćwiczy i najmniej aktywność to 40. Także coś tam te sposoby pomagają lekko, teraz skończyłam wchodzić i schodzić po schodach 10 min także dziś łącznie 30 min i padam :DZobacz załącznik 883052Zobacz załącznik 883053q
Dla mnie ktg to nie wyznacznik. Już się o tym przekonałam.. :( drugi raz.
Skurcze regularne, bolesne, nawet lekarz pod ręką czuł. A na ktg nic się nie pisało.. Dobrze ze był na tyle rozsądny lekarz że nie zdał się tylko na ktg.

Nie skurczy nie ma za bardzo , przy tych bólach na miednice bardzo tętno dziecka idzie do góry .
Kochana mi bole nie wychodziły na ktg. A też ucisk na dol miednicy. Bolesne skurcze. Lekarz u mnie wystraszyl się że rozchodzi się blizna przez skurcze bo podczas badania gibekologicznego jak dotykał od środka blizny to bolała. Na zewnątrz nic nie czułam. A od środka tak.

Witaj, dawno cię tu nie było :) super, ze tak dobrze się czujesz oby jak najdłużej tak było. Powiedz jak to tak mogliście się przenieść na te kilka miesięcy? Mąż ma pracę z domu? U rodziców teraz mieszkacie?
Z Waszymi postami jestem na bieżąco :), ale ja z tych milczacych i kibicujacych w ukryciu ;). Tak, mąż pracuje głównie zdalnie+filmy z drona, dlatego dla niego najważniejsze jest żeby mieć dostęp do internetu i lodówki ;) często jezdzi właśnie na jakieś nagrywki to czuje się spokojny jak nie jestem sama w mieszkaniu, zwłaszcza jak będę z naszym pierwszym Bobo, stąd decyzja o chwilowej zmianie miejsca zamieszkania, i to właśnie u moich rodziców :). Szczerze to go za to podziwiam, bo sama bym się mocno wahała przed zamieszkaniem u teściowej mimo, że Anioł kobieta.

A ile ich i jaka moc? Ja dziś miałam takie napinanie brzucha wtedy pod ktg i przez 30 min zapisały się 3 skurcze takie 60-100 i tez lekarz mówi, ze to nic
Przez pół godziny bylo 5 skurczy na 100 kilka na 60 . Lekarka powiedziała że w normie na 39 TC :p ja czuję że brzuch mi opadł i że tych bolesnych okresowych jest więcej ale to jeszcze nie to.

reklama
Do góry