reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dla mnie ktg to nie wyznacznik. Już się o tym przekonałam.. :( drugi raz.
Skurcze regularne, bolesne, nawet lekarz pod ręką czuł. A na ktg nic się nie pisało.. Dobrze ze był na tyle rozsądny lekarz że nie zdał się tylko na ktg.

No tak, nie wszystkie skurcze zapisze. To tylko maszyna także może się mylić. Ale ja akurat nie miałam nic niepokojącego dzisiaj w samopoczuciu, jedynie napinal mi się brzuch dużo i tyle, ale to przez te schody :)

Dokładnie, grunt to dobra opieka i rozsądni lekarze :)

reklama
Dziewczyny co polecacie z masci na rane krocza.. :( bo boli mnie strasznie.. i jest duza :( nie mowilam wam ale zamiast skalpela uzyla nozyc.. i chyba za daleko ciachnela bo czuje az na tylku ten szew :( bo poprzednia zmiana nie wysterylizowala narzedzi.. :(

I jak Aleks zareagował na siostrę ? :)
Wszedł jak byliśmy w domu bo najpierw nas Damian przywiózł do domu, a potem pojechał po Aleksa. Siedziałam w salonie, on w korytarzu zobaczył torby. I już zaczął się cieszyć i śmiać że Mama. Wszedł i tak przystanal i jeszcze bardziej szczęśliwy bo Maja [emoji173]️ ja Świeczki w oczach. Całował ja, dał jej misia, tacie powiedział żeby tak głośno nie mówił bo Maja śpi [emoji23] ale teraz jak pierwsza euforia minęła to się bawi i nawet nie zwraca na nią uwagi :) w sumie ni.mc dziwnego skoro ona tylko je i śpi [emoji23]

No tak, nie wszystkie skurcze zapisze. To tylko maszyna także może się mylić. Ale ja akurat nie miałam nic niepokojącego dzisiaj w samopoczuciu, jedynie napinal mi się brzuch dużo i tyle, ale to przez te schody :)

Dokładnie, grunt to dobra opieka i rozsądni lekarze :)
U mnie ani raz [emoji23] żadnego skurczu. A były mocne bolesne co 2 minuty [emoji23]

Z Waszymi postami jestem na bieżąco :), ale ja z tych milczacych i kibicujacych w ukryciu ;). Tak, mąż pracuje głównie zdalnie+filmy z drona, dlatego dla niego najważniejsze jest żeby mieć dostęp do internetu i lodówki ;) często jezdzi właśnie na jakieś nagrywki to czuje się spokojny jak nie jestem sama w mieszkaniu, zwłaszcza jak będę z naszym pierwszym Bobo, stąd decyzja o chwilowej zmianie miejsca zamieszkania, i to właśnie u moich rodziców :). Szczerze to go za to podziwiam, bo sama bym się mocno wahała przed zamieszkaniem u teściowej mimo, że Anioł kobieta.
Z Waszymi postami jestem na bieżąco :), ale ja z tych milczacych i kibicujacych w ukryciu ;). Tak, mąż pracuje głównie zdalnie+filmy z drona, dlatego dla niego najważniejsze jest żeby mieć dostęp do internetu i lodówki ;) często jezdzi właśnie na jakieś nagrywki to czuje się spokojny jak nie jestem sama w mieszkaniu, zwłaszcza jak będę z naszym pierwszym Bobo, stąd decyzja o chwilowej zmianie miejsca zamieszkania, i to właśnie u moich rodziców :). Szczerze to go za to podziwiam, bo sama bym się mocno wahała przed zamieszkaniem u teściowej mimo, że Anioł kobieta.
To fajnie, że mąż się zgodził na taki układ. Dużo Wam jeszcze zostało do przygotowania na narodziny maleństwa?

Dziewczyny co polecacie z masci na rane krocza.. :( bo boli mnie strasznie.. i jest duza :( nie mowilam wam ale zamiast skalpela uzyla nozyc.. i chyba za daleko ciachnela bo czuje az na tylku ten szew :( bo poprzednia zmiana nie wysterylizowala narzedzi.. :(
A to mendy. Octaniseptem psikałaś? Może trybiotyc by pomógł.

Wszedł jak byliśmy w domu bo najpierw nas Damian przywiózł do domu, a potem pojechał po Aleksa. Siedziałam w salonie, on w korytarzu zobaczył torby. I już zaczął się cieszyć i śmiać że Mama. Wszedł i tak przystanal i jeszcze bardziej szczęśliwy bo Maja [emoji173]️ ja Świeczki w oczach. Całował ja, dał jej misia, tacie powiedział żeby tak głośno nie mówił bo Maja śpi [emoji23] ale teraz jak pierwsza euforia minęła to się bawi i nawet nie zwraca na nią uwagi :) w sumie ni.mc dziwnego skoro ona tylko je i śpi [emoji23]

Jestem taka ciekawa jak mój Marcelek zareaguje:) Na samą myśl mam świeczki w oczach :)

reklama
Do góry